הזינוק בשער המניה של בזק נובע משתי התרחשויות הפועלות לטובת החברה. מצד אחד, קריסתו האפשרית של מיזם הכבלים של חברת החשמל, מרחיקה מבזק את התחרות הצפויה ומותיר אותה ואת HOT כשתי השחקניות הבלעדיות בשוק תשתית התקשורת.
גם אם בסופו של דבר יעלה מיזם הסיבים האופטיים על הפסים הנכונים, עוד יקח זמן רב עד שהוא יתממש ויהווה תחרות משמעותית לבזק. בנוסף, רעיונות אחרים – כמו העברת סיבים אופטיים בצינורות הביוב – נראים קשים מאוד ליישום וגובלים במדע בדיוני.
גורם שני הפועל לטובת חברת בזק הוא ביטול ההפרדה המבנית הנכפית עליה והסרת הפיקוח על המחירים שלה. ברגע שמשרד התקשורת ישלים את שני המהלכים הללו, תוכל בזק לממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בשילוב בינה ובין החברות הבנות שלה – פלאפון, YES ובזק בין-לאומי.
עוד מ-NetCHEIF:
ההקלות הללו, שסוכמו בדיון אצל שר התקשורת, ינתנו לבזק בתמורה לכך שתיישם בפועל את אחת ההמלצות העיקריות בדו"ח חייק – פתיחת שוק סיטונאי לתשתית תקשורת. במסגרת שוק זה יוכלו חברות תקשורת לשכור מבזק (וגם מ-HOT) קווי תקשורת ולספק באמצעותם שירותים, ישירות אל הלקוחות. כך יוכל כל ספק אינטרנט (ISP) לספק שירות מלא ללקוחותיו, מבלי שהם יצטרכו להיות לקוחות של חברת בזק (או HOT).
במשרד התקשורת סבורים שהמודל שפעל בין חברות הסלולר הוירטואליות (MVNO) למפעילים הגדולים, כמו ההסכמה בין "רמי לוי" לפלאפון, יצליח גם בשוק הקווי וכי חברות התקשרות יגיעו להסכמי שכירות עם בזק ו-HOT, מבלי שהוא יצטרך להתערב בתהליך. במשרד התקשורת מדגישים כי במקרה והחברות לא יגיעו להסכמות, הוא יתערב בתהליך ויביא אותו לכלל סיכום, תוך שהוא מתבסס על הנתונים שנאספו במסגרת העבודה של ועדת חייק.
הצעדים של משרד התקשורת, המקלים מאוד על חברת בזק, באים אחרי תקופה ארוכה של מתח בין שני הגופים. בחודשים האחרונים סירב משרד התקשורת לאשר לבזק מבצעי מכירות ותמחורים מיוחדים ואף כפה עליה לבטל את "דמי אחזקת הקו" בקווים המשמשים לאינטרנט בלבד (Naked ADSL).
בעקבות ביטול "דמי אחזקת הקו" נשקלה בחברת בזק האפשרות לפנות לבג"ץ, אך בסופו של דבר נמנעה החברה מצעד זה. בתמורה לכך, שיחרר שר התקשורת את "פקק" המבצעים ואישר לבזק מספר מסלולים חדשים בתחום התקשורת הטלפונית.
כך לדוגמא, מסלול הכולל 300 דקות שיחה בחודש לכל היעדים בארץ – קווים וסלולריים – יעלה ללקוח 69.60 שקל. בהתחשב בעובדה שדמי אחזקת קו נאמדים היום בכ-57.42 שקל, הרי שעלות דקת שיחה ללקוח תעמוד על מעט יותר מ-4 אגורות לדקה.
באופן דומה, מי שיבחר בחבילה של 600 דקות, ישלם קצת פחות מ-4 אגורות לדקה, מחיר שהוא נמוך יותר מתעריפי השפל של בזק. המסלולים החדשים, המפורטים בטבלה משמאל, מאפשרים לבזק להתחרות באופן אפקטיבי יותר בחברת HOT, שאינה כפופה לרגולציה של משרד התקשורת.
במקביל למסלולי הטלפוניה, עידכנה חברת בזק את תעריפי חבילות האינטרנט שלה וקבעה את רף הכניסה ללקוחות חדשים על מהירות של 5M, תוך שהיא מבטלת את חבילת ה-2.5M.
עדכון המחירים של בזק מייקר את התעריפים ב-10% עד 29% אך במקביל יש לזכור שלקו אינטרנט נטו לא נדרש יותר תשלום "דמי אחזקת קו" שעמד עד ה-6/4/2012 על 25 שקלים.
כך לדוגמא, עלות מהירות תשתית של 10M עולה החל מאתמול 65 שקל לעומת מחיר ישן של 59 שקלים – התייקרות של 6 שקלים, אך במקביל נחסך מהלקוח תשלום של 25 שקל עבור הקו עצמו.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים ורשתות ביתיות.
57.42שח ??
מי פרסם את הטבלה ?
של המחירים ? זה בכלל לא הגיוני – 90 ש"ח לחלק ל750 דקות לא יוצא 43 אגורות
זה בכלל לא קשור לשער המניה
המניה עלתה כי הצליחו להעביר החלטה על חלוקת דיבידנד חריג לבע"מ על אף התנגדות מחזיקי האג"ח
המחירים לחבילות האינטרנט הם ללקוחות חדשים, וגם זה בלחץ
על לקוחות קיימים שמים פס והמחירים גבוהים לפחות ב-50%.
נתונים מערב החג: לקוח קיים עם 1.5 מגה; הצעה ראשונה: 5 או 10 מגה ב-99 ש"ח, אבל "בזכות שדרוג המהירות" ירדו ל-89, ואחרי לחץ רב שכלל דיון על מחירי כמהזה ודיון ארוך על מעבר להוט ירדו ל-75 ל-5 מגה בצעד חריג חריג סופר חריג.
עכשיו, יכול להיות שאני לא יודע להתמקח, אבל שלא יבלבלו את המוח עם המחירים האלה שהם מפרסמים. לקוח לא צריך להתמקח שעות וימים בשביל לקבל מחיר טוב, והחברות לא צריכות לנקוט בשיטת מצליח עם הלקוחות, בפרט לא כאלה שהם כבר שנים מנויים על שירותיהן.
צריך לחוקק חוק מחיר אחיד, וחוק איסור העלאת תעריפים ביותר מ-X% בסוף תקופת ההתקשרות.
כל שנה לבזבז שעות בדיונים עם חברות הטלפון, כבלים, סלולר, תשתית אינטרנט, ספק אינטרנט… טוב שלפחות עם חברות החשמל והמים לא צריך את הריטואל השנתי המעצבן הזה.
ל-2
קרא את האותיות הקטנות בטבלה.
איזה חישוב מטעה
הם לוקחים כמובן מאליו שאת ה 57.42 אנשים משלמים בכל מקרה ומחלקים רק את היתרה במספר הדקות בחבילה.
זאת טעות מהיסוד!!! לא כך מחשבים מחיר אמיתי של דקת שיחה.
דקת שיחה מחשבים כך: המחיר הסופי ששולם לחודש (כולל דמי מנוי,התקנה,וכל שאר השטויות) חלקי מספר הדקות שנצרך בפועל.
שזה יוצא בין 15 ל 75 אגורות לדקה בבזק בפועל (ואפילו יותר, אם לא מנצלים את החבילות עד הסוף).
הזויה הפירסומת החדשה של בזק
ממש תת רמה במיוחד גדי גוב עלק 100MBS ב 100 ש"ח והוא עוד מיתלהב להוריד את הפירסמות המפגרות האלה וגם את המיבצע היקר הזה
2400 באוד
אני נשאר עם המודם 2400 שלי זה מספיק לי