מוקדם יותר השנה הציגה חברת LG את סדרת הטלוויזיות החדשה שלה לשנת 2016 בתערוכת CES בלאס וגאס, ואתמול בערב הטלוויזיות הושקו גם בישראל. המחירים? מ-990 שקלים ועד מכונית קטנה
שוק הטלוויזיות שוצף וגועש. בשנים האחרונות חלו שינויים דרמטיים בעולם שעד לא מזמן עוד היה בכלל בשחור ולבן… איכות התמונה השתפרה באופן בלתי יאמן, הרזולוציות הרקיעו לשחקים, גודל המסך עלה והעובי ירד, והטלוויזיה שלנו הפכה מריבוע גדול שתופס חצי סלון לפריט מעוצב ואלגנטי, אופנתי כמעט.
כולם רצו להשתתף בחגיגה – סוני הכריזה לפני כשנה על הטלוויזיה הדקה בעולם (עוד על זה בעוד רגע), סמסונג הציגה את יצירת האומנות שלה שמנסה להידמות לרהיט ולהיטמע בסלון בלי להיראות "כמו טלוויזיה שתקועה באמצע", ו-LG לקחה הכל צעד נוסף קדימה והכריזה השנה על סדרת הדגל שלה: Signature G6 – טלוויזית OLED גדולה במיוחד אך דקיקה ביותר, ברזולוציית 4K ואיכות תמונה שהשאירה אותנו פעורי פה ואף גרפה את פרס החדשנות בתערוכת CES שבה הוצגה לראשונה – פרס שבו זוכה LG בפעם השניה ברציפות.
אז מה מיוחד בטלוויזיה החדשה של LG? ראשית, LG מתהדרת בכך שהיא היחידה שיש לה נכון להיום יכולת לייצר מסכי OLED בכמות מסחרית, והסדרות החדשות של LG הן אכן הבודדות בשוק שעובדות בטכנולוגיה החדשה, המאפשרת רמת ניגודיות גבוהה במיוחד (צבע שחור מוחלט), בהירות משופרת וספקטרום צבעים מורחב, יחד רמת דקיקות שטרם נראתה כמותה. כמה דקיקה? 2.57 מ"מ בלבד (כמעט חצי מהטלוויזיה של סוני משנה שעברה!), או כפי ש-LG אהבו להציג את זה – עובי של ארבעה כרטיסי אשראי.
ומה לגבי המתחרים? ל-LG וסמסונג יש היסטוריה ארוכה, כבר מ-CES 2012 הן הציגו את מסכי ה-OLED (אב-טיפוס) הראשונים שלהן, ומיד התחילו לריב ביניהן על הנושא עם האשמות על העתקת פטנטים, "גניבת" עובדים ועוד.. אך בסופו של דבר הסכימו ביניהן מחוץ לכותלי בית המשפט. גם סוני ופנסוניק שיתפו פעולה והציגו מסכי OLED ראשונים לפני מספר שנים, אך נכון לשנת 2016 נראה ששוק ה-OLED נשלט כאמור באופן דיי בלעדי ע"י LG.
טלוויזיות ה-LG Signature G6 וה-E6 הן הטלוויזיות הראשונות של LG המעוצבות בשיטת "תמונה על גבי זכוכית", עם מסך OLED דקיק מקדימה ופאנל שקוף למחצה בחלקה האחורי. המסך הדק כתער מעניק אפקט צפיה מרשים, ומעלים אלמנטים ויזואליים שעלולים להפריע לחוויית הצפייה. חיווטי המסך מובנים בתוך המעמד עצמו על מנת למנוע סרבול, ורגלית הטלוויזיה משלבת בתוכה מקרן קול (סאונד בר) מבית harman/kardon.
גם בגזרת הנוחות והחוכמה הטלוויזיות החדשות לא מאכזבות, במיוחד אותנו הישראלים – הדור השלישי של ממשק ה-webOS של LG הופך את הטלוויזיה לחכמה ונוחה יותר, עם גישה להזרמת תכני מוזיקה, סדרות וסרטים ממקורות ישראלים (נטפליקס, Smart VOD, סלקום tv, מאקו, וואלה ועוד), עם שלט המופעל בתנועות יד ומאפשר גם חיפוש קולי בעברית, ועם חיבור ושליטה בטלוויזיה דרך הטלפון הנייד.
זיו קוריצקי, סמנכ"ל שיווק LG ישראל: "LG ממשיכה להוביל בתחום הטלוויזיות בעולם, והינה היצרנית היחידה שהצליחה לאפשר לצרכנים בעולם ובישראל ליהנות ממסכי OLED שמהווים את פסגת הטכנולוגיה וללא כל תחרות בשוק. בכוונתנו להמשיך ולהנגיש את מוצרי ה-OLED כדי שכולם יוכלו ליהנות מחוויית הצפייה הטובה ביותר."
משה דניאל, מנכ"ל ח.י אלקטרוניקה, הוסיף: "אנו צופים כי נתח השוק של טלוויזיות ה-OLED בקטגוריית ה-55 אינץ' יעלה כבר השנה לכ-20%. בנוסף, קבוצת ח.י. המאגדת מספר חברות בהן אחת העוסקת בשירות ובלוגיסטיקה, מהווה יתרון משמעותי עבור הלקוח ומאפשרת לנו להעניק לו שירות ייחודי תוך שליטה על כל מערך ההפצה לרבות הובלה, אחריות ותיקונים – והכל תחת קורת גג אחת."
ואכן, קבוצת ח.י שהשיקה את הסדרה החדשה התגאתה (ובצדק) בשירות המרשים שהיא מבטיחה ללקוחותיה – שירות אספקה והתקנה בבית הלקוח ע"י החברה עצמה (ולא ע"י שירותי שליחים בחברות חיצוניות), גם בימים ושעות לא סטנדרטיות (שעות הערב, ימי שישי..) – בהחלט מגמה חיובית בשוק הישראלי.
אך כמובן שכל זה לא מגיע בחינם, ואנו מקווים שאתם יושבים.
בעוד שדגמי הפתיחה של שנת 2016, כמו ה-LH51, המגיעים עם מסכי LCD ברזולוציית FHD "בלבד" מתחילים ממחירים מצחיקים של 990 ש"ח (למסך בגודל 32 אינץ'), ברגע שמגיעים למסכי 4K ופאנלים מסוג OLED המחירים מתחילים לטפס דיי גבוה. מסך ה-OLED 4K הזול ביותר שתוכלו לקנות, מדגם B6 ובגודל 55 אינץ', יעלה לכם לא פחות מ-18,990 ש"ח. הדגם המתקדם ביותר, ה-LG Signature G6 המדובר, יעלה לא פחות מ-51,990 שקלים עבור מסך בגודל 65 אינץ'. ויש גם מסך בגודל 77 אינץ' אך מחירו המומלץ לצרכן טרם פורסם. בהצלחה.
בשוק שבו ניתן לקנות היום טלוויזיות גדולות ומרשימות במחירים ובאיכות שפעם היינו יכולים רק לחלום עליהם, לא בטוח עד כמה יתפסו טלוויזיות בסדרי גודל של עשרות אלפי שקלים. כנראה שרוב הציבור הפשוט יצטרך לחכות עוד כמה שנים עד שהטכנולוגיה "תתיישן" ותרד לרמת מחירים שגם אנשים מעבר לעשירון העליון יוכלו להרשות לעצמם.