הכירו את ה-11LPP של יצרנית השבבים הגדולה ביותר בעולם, שישלב בין הטכנולוגיות של תהליכי הייצור ב-14 ננומטר וב-10 ננומטר לקבלת דור חדש ואפקטיבי עד מאוד
יותר מאי פעם בעבר, שוק המוליכים למחצה עמוס כיום בטכנולוגיות ייצור מתקדמות שונות שעשויות להשפיע באופן מהותי בהחלט על יכולות השבבים המבוססים עליהן, ועל המכשירים השונים שמתבססים בתורם על אותם השבבים. מדובר בתחום מרתק ופורץ דרך במובנים רבים, ונראה כי כל חובב חומרה שמכבד את עצמו צריך להשקיע את המאמצים בכדי להבין מה מסתתר מאחורי הכינויים ושמות הקוד – בכדי לדעת ולהעריך טוב יותר מה הוא יוכל לקבל בסופו של דבר במוצרים אותם הוא רוכש בחנות.
16 ננומטר, 14 ננומטר ו-10 ננומטר הם השמות הבולטים בתחום ייצור השבבים כיום, כאשר גם במסגרתם ניתן למצוא הבדלים בין דורות טכנולוגיים ובין יצרנית אחת לאחרת – כאשר אל כל אלו ניתן להוסיף עתה רשמית את תהליך הייצור החדש של סמסונג שעתיד לשרת שבבי מיינסטרים חדשים בקרוב: 11LPP (ר"ת Low Power Plus).
אל תקראו לתהליך זה 11 ננומטר – מדובר בשילוב בין שתי טכנולוגיות שונות של סמסונג אשר חושף למעשה את הבעייתיות המסויימת שקיימת בתחום זה: בעוד שהטרנזיסטורים עצמם עדיין מיוצרים בטכנולוגיה כמעט זהה לזו של תהליכי ה-14 ננומטר מבית סמסונג, מערך החיבורים בין השערים הלוגיים עצמם (מה שמכונה Back End of Line) מוזער ב-11LPE מטכנולוגיה של עידן ה-20 ננומטר לטכנולוגיה של תהליך ה-10 ננומטר של החברה – מה שבתורו מאפשר ליצור שבבים קטנים וחסכוניים יוצר מתהליכי ה-14LPE וה-14LPP, אם כי לא קטנים ומשוכללים כמו אלו של תהליך ה-10LPE עליו מבוססים המוצרים המתקדמים ביותר בשוק המובייל כיום.
מדובר בהגדרות מופשטות שקשה להבין אותן, ועל כן בסמסונג דאגו לספק הבטחות מעט יותר מוחשיות – צפיפות מוגדלת של רכיבים שתאפשר שיפור ביצועים של כ-15 אחוז באותו שטח שבב פיזי ב-11LPE החדש בהשוואה ל-14LPP (עליו מבוססים שבבים פופולריים כדוגמת ה-Snapdragon 625, Snapdragon 660 וה-Exynos 7870), או לחילופין הקטנה של כ-10 אחוז של שטח הפנים לשבב בעל ביצועים וכמות רכיבים זהה. זה לא הרבה, אבל זה שיפור מבורך לאחד מתהליכי הייצור היעילים ביותר שאנחנו מכירים כרגע, על כן לא כדאי לזלזל בכך.
מוצרים ראשונים שיבוססו על ה-11LPP עתידים להיות זמינים רק בעוד פרק זמן בלתי מבוטל, במחצית השנייה של 2018 – אך כשזה יקרה אנחנו מקווים שמכשירי הביניים, ואפילו מכשירי השוק התקציבי והמוזל, יוכלו ליהנות מיעילות שעדיין לא הכרנו, ולספק לנו חוויית שימוש איכותית בהשקעה מינימלית.
רוב מהומה על לא מאומה !
אין לי בעיה לקבל את הנוט 8 בעשרים ננומטר ובמחיר של 200 שקלים !
חמדנים בלתי נלאים.
זה מה יש לסמסונג כדי לטשטש את הבלאגאן שמתחולל בחברה ?
איזה בלאגן ?
הרווחים שוברים שיאים .
מתוך 500,000 איש עובדים בסמסונג יצא לגימלאות המנכ"ל ,אז ?
הוא לא מיצר כלום חוץ מלמכור פנים יפות .
אני קראתי שהמפעל החדש של סמסונג המייצר בתהליך 8nm כבר מוכן.
https://www.sammobile.com/2017/10/18/samsung-8nm-foundry-process-development-completed/
לא מבין הם פותחים מפעל כל NM ?
סיפרו שיש להם 7NM ב-2018
אתה קשקשן. לתכנן טכנלוגיות יצור חדשות עולה מיליארדים.
יש "נוט 8" ב-200 ש"ח (כנראה מעט יותר, לא בדקתי) עם תהליך יצור מיושן וחומרה מיושנת ואיטית כמו שאתה מחפש – קוראים לו J1 – אתה מוזמן לרכוש.
לא יפה ! ממש לא !
החיים קשים. תתמודד
לי החיים יפים
.
והם לא LG
לא הבנתי כלום מהכתבה !
זה לא 16/14/10 או 11 ננומטר
אז מה זה כן ?
האם זה מתאים למעבדים של מחשב ? או רק סלולר ?
איפה ניתן ליישם את זה ועל ?
לא מובן מה אומר הצילום של כוח השבב ?
האם זה טוב ? ובמה זה טוב ?
דווקא עם שםמשתמש כמו ש'כה הייתי מצפה שכן תביין.. או לפחות יהיה לך מושג.
הוי….
הלוואי שהיה ניתן לזהות את ה SPECS של כל אדם ואדם…. היינו חוסכים המון תקלות.
yea, but no… but yea… hum… but no
signed by:
vicky pollard
מה את הבנת מהכתבה ?
השם אכן מבלבל, אך מדובר בשילוב של ייצור ב-14 ננומטר ו-10 ננומטר, וזה לא משנה איזה שבבים אפשר לייצר עם זה, אחרי הכל כולם אותה פרוסת סיליקון וכו'
לא הבנתי איפה זה יקרה ?
האם מעבדים שולחניים או סלולרים ישתשמו בזה ?
ה יכן ? במה ?
איך יבוא ליידי ביטוי השימוש בזה ?
נכון, בוחרים מנכ"ל לפי פנים יפות ומנכ"ל לא עושה כלום,
רק מרוויח לעצמו כסף.
עם "ההיית" מנכ"ל כבר לא תהיה.
תבין כמה שתבין ( ואתה לא, אפילו לא מעט ).
שלום שלכולם – משהו למנהלי האתר :
תסתכלו איך נראות התגובות כאן – כשקוראים / כותבים אותן כאן ,
ואיך הן נראות כשניגשים לידיעה דרך הפורום.
הבדל שמים וארץ בסדר של התגובות .
זה פוגע בהרבה מקרים במשמעותן וההיגיון שלהן.
לטיפוכם המסור והמהיר נודה !