בנוסף למשקפי מציאות מדומה במחירים עממיים ממיטב היצרניות בשוק, מיקרוסופט מכינה צעדים נוספים להנגשת הטכנולוגיה הטרייה לקהל יעד רחב במיוחד
אחד הפיתוחים המעניינים ביותר שמכינה מיקרוסופט עבורנו לשנה הקרובה הוא ממשק המציאות המדומה של חלונות 10, או Windows Holographic, שיציע למשתמשים סימולציית מרחב תלת מימדית שלמה בה הוא יוכל לצפות ולפעול במגוון ממשקים של מערכת ההפעלה במקביל – הכל בהתבסס על משקפי מציאות מדומה מותאמות, כמובן.
בחברת הענק מרדמונד כבר הצהירו כי 'חלונות במציאות מדומה' תגיע כעדכון חינמי לכל מי שמריצים את מערכת החלונות 10 במהלך השנה הבאה, ואף חשפו כי כל חמשת היצרניות המובילות בשוק המחשבים האישיים (מבוססי החלונות, באופן טבעי) עוסקות בימים אלה בפיתוח משקפי מציאות מדומה עבור הפלטפורמה, במחירים שיוכלו להתחיל ב-300 דולר בלבד, חצי מהמחיר של ה-Oculus Rift וגם 25 אחוזים פחות ממחירם של משקפי ה-PlayStation VR – הכל במטרה להפוך את החוויה למשהו שאינו מיועד אך ורק למשתמשים מתקדים ומכורים לחדשנות, אלא למיליוני או עשרות מיליוני צרכנים מן השורה שמעוניינים לבחון דרך שונה לגמרי להשתמש במחשב שלהם.
כעת, תוספת שזמינה למשתתפים בתוכנית ה-Windows Insider של החברה לבחינת עדכונים מוקדמים עבור מערכת ההפעלה מצביעה על כך שלא רק משקפי המציאות המדומה הנלווים ל-Windows Holographic יהיו עממיים באופן יחסי – אלא גם מערכות החומרה עצמן שידרשו על מנת להפעיל את היכולת כראוי יהיו סבירות, וצנועות משמעותית מדרישות המערכת אותן אנו מכירים מיישומים מוכווני גיימינג דוגמת ה-HTC Vive וה-Oculus Rift.
לפי יישום המבחן שזכה לכינוי Windows Holographic First Run, כל שידרש על ממחשב על מנת לתמוך בסביבת ה-VR הוא זכרון RAM של 4GB, כמות מינימלית כלשהי של שטח אחסון פנוי, כרטיס גראפי תומך בתקן ה-DirectX 12, חיבור USB 3.0 אחד (לשם העברת המידע למשקפי המציאות המדומה המחוברות, סביר להניח) ומעבד בעל ארבע ליבות – כאשר גם מעבדים כפולי ליבה עם תמיכה בטכנולוגיות וירטואליזציה (כמו ה-HyperThreading של אינטל) נחשבים תקינים לשם כך.
בעידן בו כמעט בלתי אפשרי למצוא בשוק מערכת ללא 4GB של זכרון דינאמי, מעבד כפול ליבה עם ארבע ליבות לוגיות ויחידת עיבוד גראפית תומכת DirectX 12 – נראה כי ניתן להסיק שבמיקרוסופט מכוונים לכך שכמעט כל מערכת שנקנתה בשנה-שנתיים האחרונות תוכל להריץ את Windows Holographic, לפחות באופן כלשהו. אפילו מערכות בסיסיות עם מעבדי אטום צנועים מתאימות לביצוע המשימה, לכאורה.
https://www.youtube.com/watch?v=Gu09UWqS8-Q
ראוי לציין כי מדובר בגירסה ראשונית עבור יישום הבדיקה המדובר, ועדיין אין לאף מתנסה מוקדם אפשרות ממשית להפעיל את הממשק עצמו על מנת להתרשם מאיכות פעולתו בהתבסס על רכיבי חומרה שונים – כך שלא מן הנמנע שנראה את הדרישות משתנות והופכות למדוייקות יותר ככל שיתקרב מועד ההשקה המעשי של סביבת המציאות המדומה.
בנוסף, יהיה כמובן מעניין מאוד לראות את האופן הטכני בו תפעל Windows Holographic בהתבסס על מערכות מחשוב צנועות יחסית בהשוואה למערכות מתקדמות יותר, וכיצד ההבדלים (אם יהיו) ישפיעו על מגבלות מעשיות מוכרות של הטכנולוגיה, כגון הצורך בקצב רענון מהיר למניעת תופעות של סחרחורת ובחילה, מעקב אחרי תנועות הראש והידיים בתדירות גבוהה וכדומה. אנחנו בהחלט נמשיך לעקוב אחרי המיזם הזה.
Dorit Pakayev Lapko
Orit Doron Haleva
Alejandra Lerner