התקנת והגדרת הכורה
לאחר שבחרתם את המטבע שאתם רוצים לכרות, עליכם להירשם בקבוצת כרייה שבחרתם. לאחר ההרשמה, תוכלו להיכנס לעמוד "התחל כאן" שלרוב נמצא בכל קבוצה ומכיל את כל הנתונים הדרושים לכם. הנה עמוד לדוגמא לקבוצת כרייה של המטבע DODGE. תוכלו לראות בעמוד את הגדרת השרתים, הפורט ואפילו את הסקריפט הדרוש ליצירת קובץ bat.
לאחר יצירה המשתמש עלינו ליצור עובד אחד או יותר. את זה אפשר לעשות בעמוד יצירת עובדים שנמצא כאן:
לעובד ניתן שם וסיסמא. אפשר לייצר יותר מעובד אחד במידה ויש לכם אפשרות לכרות עם יותר מכרטיס אחד.
את הכורה יש להגדיר מראש עם אותו הקובץ שנייצר מהקבוצה. את ההדגמה נבצע על CGminer. לאחר שהורדנו את התוכנה וחילצנו את הקבצים, ניצור קובץ txt חדש בתוך התיקיה. בתוך הקובץ נכניס את ההגדרות לכורה שלנו. הקובץ אמור להיראות כך:
זאת השורה שהשתמשנו בה:
cgminer –scrypt -o stratum+tcp://stratum-us.doge.hashfaster.com:3339 -u username.workername -p worker_password
שימו לב שניתן להוסיף עוד פרמטרים לתוכנה, כמו למשל עוצמת מעבד וכמות זיכרון – את זה תוכלו להוסיף לאחר שתבדקו את ההגדרות המדוייקות לכרטיס שלכם.
לאחר שמילאנו את הפרטים, נשמור את הקובץ, נסגור אותו ואת הסיומת של הקובץ נשנה ל-bat – מה שיאפשר לנו להריץ אותו. אפשר ליצור קובץ חדש לכל סוג של מטבע או אפילו קבוצת כרייה. כך נראת תיקייה של CGminer עם כמה סוגי כורים.
יש להשים לב שהתוספת –scrypt בתחילת הקוד מיועדת למטבעות מבוססי scrypt, ואם לא תשתמשו בו תקבלו הספק שגוי עם יחידות MH/s שמתייחסת לכריית ביטקוין.
אינטנסיביות
בסוף השורה תוכלו להוסיף פרמטרים נוספים, ואחד החשובים הוא אינטנסיביות. הוספת האינטנסיביות תיראה כך:
cgminer –scrypt -o stratum+tcp://stratum-us.doge.hashfaster.com:3339 -u username.workername -p worker_password –I 13
ככל שמספר זה גבוה יותר כך ההספק שלכם יהיה גבוה יותר, בתיאוריה. בפועל נמצא שההספק הכי טוב בכרטיסי מסך של AMD הוא 13. כל ערך מעל ומתחת נותן תוצאות נמוכות. את הערך הנכון לכרטיס המסך שלכם ניתן למצוא בחיפוש קצר באינטרנט או בבדיקה בקישור הבא.
הפעלה
לאחר שסיימנו להגדיר נפעיל את קובץ ה-bat. אם נתקלתם בבעיות אתם מוזמנים להתייעץ בפורום מטבע דיגיטלי החדש שלנו.
זה המסך שאתם צריכים לקבל לאחר ההפעלה:
מקרא מלמעלה למטה:
- הספק ב-5 שניות האחרונות, והספק ממוצע
- כתובת הקבוצה אליה אתם מחוברים
- שם המשתמש ושם העובד
- טמפרטורת כרטיס המסך ומהירות המאוורר
- תקלות חומרה (השאיפה שיהיו 0)
- אינטנסיביות
לאחר כל זאת, יש לחזור לאתר הקבוצה ולבדוק בנתוני העובד שהוא אכן פעיל. הנתונים יהיו מוצגים בדרך כלל בדף הבית של הקבוצה (כמובן שאתם צריכים להתחבר למשתמש שלכם). עליכם לראות שה-hashrate אכן עולה ואינו אפס (דבר שיכול לקחת כמה דקות, שכן הנתונים מוצגים כממוצע).
השלב האחרון
לאחר שווידאנו שהכורה עובד והכל תקין, עלינו להגדיר את הדרך שבה נמשוך את התשלום. באתר של קבוצת הכרייה יש להכנס ל-edit account ולחפש את הכתובת לתשלום (payment address), הכתובת אליה תקבלו את המטבעות שכריתם. את הכתובת שלכם ניתן למצוא בארנק הדיגיטלי שהורדתם תחת הטאב receive. אתם יכולים ליצור כתובות חדשות בלי לחשוש, וניתן לתת לכל כתובת שם משלה.
ניתן לקבוע סף מינימום לקבלת המטבעות, החל מהסכום הזה הם ישלחו באופן אוטומטי לארנק, שכן המטבעות שכריתם נמצאים בקבוצה כל עוד לא שלחתם אותם לארנק האישי שלכם. ניתן גם לשלוח את המטבעות לארנק באופן ידני בכל זמן אך פה מתווספת עמלה של 2% בדרך כלל.
לסיכום
במדריך זה הצגנו את הבסיס הדרוש לתחילת כריית מטבע דיגיטלי. זאת לא הדרך היחיד, וקיימים עוד מגוון דרכים, קבוצות ומטבעות ועל כך במדריכים הבאים.
שתהיה לכם כרייה מהנה!
אני בספק גדול מאוד לגבי הכדאיות הכלכלית
הכווה היא לכדאיות הכלכלית של קנייית מערכת מחשב שתוכננה לקריה של המטבע – כמה זמן יקח להחזיר את ההשקעה שלא לדבר על חשמלבלאי.
זה לא בדיוק מיועד לחובבנים
(כאשר חובבנים = בין היתר, אנשים שקראו פוסט או כתבה על כריית מטבעות ואמרו לעצמם "יאללה למה לא, ננסה את זה")
הם לרוב חושבים שהם הולכים להרוויח מזה משהו, אבל אפילו אחרי כמה חודשים טובים* יהיה להם רווח נקי קטן מאוד (או כמו שקורה (Pun intended) ברוב המקרים, רווח נקי שלילי).
כמובן שגם אנשים שלוקחים את העסק ברצינות לא תמיד מרוויחים, שכן כל העסק הזה קצת הפכפך, אבל בהחלט יש כאלה ש"הולך להם".
*אני לא אגיד שנים כי לרוב לאנשים יימאס יותר מהר מזה.
חברים, אתם מדברים מחוסר הבנה
תקראו על הנושא ותבינו. תחום מטבעות האלט (כל המטבעות הדיגיטליים שאינם ביטקוין) צומח במהירות מסחררת, ולא רק בגלל כמות המטבעות החדשים שמומצאים כל יום. המטבעות שהחזיקו מעמד כבר חודשים כמו לייטקוין ודוגקוין למשל עולים בערך שלהם גם בלי קשר לביטקוין. וכן ניתן לכרות אותם. עדיף בפול כי כריית סולו כבר לוקחת יותר מדי זמן.
ל-3
שלום, אתה מוזמן להיכנס לאתר הבא:
http://ohlife.com/timecapsule
או http://www.futureme.org/
או כל אתר דומה,
ולהזכיר לעצמך לפרסם כאן תגובה בפברואר 2015.
(אל תשכח לצרף את הכתובת: http://hwzone.co.il/tech/guides/mining_guide_beginners)
אני בטוח שכולם ישמחו לשמוע את דעתך בפעם השנייה (בלי ציניות; זה באמת יהיה מעניין).
איחרתם את המועד. לא שווה את זה