אמאזון מעדכנת את תנאי השימוש באתר שלה, עם דגש משמעותי נגד ביקורות מתומרצות
ענקית המסחר האמריקאית אמאזון עדכנה השבוע את תנאי השימוש באתר שלה כדי להילחם בתופעה אותה היא מכנה ״ביקורות מתומרצות״. הכוונה היא לביקורות חיוביות המופיעות בעמוד ביקורות הגולשים של מוצרים באתר, אשר נכתבו בתמורה לתמריץ כלשהו – בדרך כלל מתן המוצר בחינם או בהנחה משמעותית למבקר.
בשנים האחרונות החברה יצאה למאבק כדי לטהר את האתר שלה מביקורות ממומנות ומזויפות. היא תבעה כבר מספר עסקים ששילמו עבור ביקורות כאלה ואפילו את הכותבים בעצמם. למרות זאת, אישרה עד כה כתיבה של ביקורות מתומרצות בתנאי שיופיע גילוי נאות בגוף הביקורת. בדיקות שנערכו הראו כי באופן לא מפתיע, ביקורות מוצר שהיו אמורות להיות הוגנות יחסית הפכו לחיוביות באופן מחשיד.
המדיניות החדשה מאפשרת הפצת מוצר לביקורת רק באמצעות תכנית Vine שאמאזון השיקה לפני כעשור. המפיצות המשתתפות משלמות סכום מסוים לאמזון וזו מפיצה בתמורה את המוצר בעצמה לשורה של מבקרים שנתפסים כאמינים. כך נמנע הקשר הישיר בין המפיצות ובין המבקרים. החברה מטילה הגבלה על מספר ביקורות ה-Vine שמופיעות בדף מוצר, ולא מספקת תמריצים על מתן ביקורת חיובית.
״תכנית Vine הוכחה כיעילה במיוחד כאמצעי לקבל ביקורות מוקדמות על מוצרים שעדיין לא נמכרו מספיק כדי לייצר מספיק ביקורות אורגניות. יש לנו רעיונות כיצד להפוך את התכנית לשימושית עוד יותר בעתיד״, כתב צ׳י צ׳ו, סגן נשיא במחלקת לקוחות באמאזון.
כותרת מטעה מאוד, אין קשר בין הכותרת לכתוב
מה הבעיה פשוט לדרג את המדרגים הגולשים יודעים לזהות מתי תגובה ממומנת ומתי לא
לא ניתן לדרג מדרגים כי לא ניתן לדעת מה אמיתי ומה לא. רק ניתן לחשוד בתגובות של אנשים ממדינות עולם שלישי או מדינות זבל אחרות שכולם יודעים שיעשו הכל תמורת דולר וחצי.
איך בדיוק אמזון יכולה לדעת אם הביקורת ממומנת או לא? נראה לי שהם פשוט עשו monetize קלאסי, עדיין יהיו שם ביקורות ממונות אבל עכשיו אמזון יגרפו עמלות על הדרך.