במדינת המזרח הרחוק משלבים את אהבתם המוכרת לטכנולוגיה ואת חיבתם לשמירה על היגיינה ונקיון, לטובתו של הציבור הרחב
אם תמצאו את עצמכם אי שם בעתיד הקרוב בטוקיו, בשדה התעופה הבינלאומי נריטה (Narita), אנחנו ממליצים לכם בחום לבקר באחד מתאי השירותים של המקום – לא רק בכדי להתרשם ולהשוות את רמת הנקיון לזו של השדה הארצישראלי שלנו, אלא בכדי לבחון מקרוב מתקן ייחודי ראשון מסוגו שינסה לוודא כי לא רק הידיים שלכם נקיות, אלא גם הפרצוף, בפרט הצד שמוצא את עצמו מוצמד אל מסכו של המכשיר החכם מדי כמה שעות בכל יום ויום.
מחקרים והדגמות רבות כבר המחישו כי מסכי הזכוכית של המכשירים החכמים מהווים כר פורה להתפתחות שכבות של בקטריות וחיידקים מזיקים אחרים, כאשר בחלק מהמקרים נשמעה טענה קיצונית ממש לפיה מסך הסמארטפון מכיל כמות גדולה יותר של חיידקים מזיקים מזו שבאסלות השירותים. בשל כך, אין זה מפתיע לגלות שיש כל מיני נסיונות לספק לנו משטחים מעט יותר נקיים ובטוחים להצמיד אליהם את הפנים שלנו, כגון ציפויים אנטי-מיקרוביאליים ייחודיים למשל.
ביפן, כאמור, חברת NTT Docomo החליטה החליטה ללכת על שיטה מעט יותר פשוטה באמצעות מתקני נייר קטנים שמיועדים לספוג לחות מיותרת ולנקות בצורה אפקטיבית מצבורי חיידקים מזיקים על גבי המסך – כאשר במקביל הדפסות על הנייר מפנות את המשתמשים לאפליקציה שתאפשר לכם להתחבר לנקודות Wi-Fi ציבוריות שונות ברחבי המדינה, ולאפליקציה אשר תשמש בתור מדריך טיולים וירטואלי עבורם, מה שמבהיר כי הפטנט החדש הזה מיועד בראש ובראשונה לתיירים, ונועד כנראה לחזק את תפיסתה של יפן בתור מדינה שבה הניקיון הוא ערך עליון.
מתקני נייר הסמארטפונים לא יהוו תוספת קבועה למרחבים הציבוריים ביפן, לצערנו, ועתידים להישאר בשירותי שדה התעופה נריטה רק עד סוף חודש מרץ 2017, אבל היי – אולי הרעיון הזה יעניק השראה ליזם חרוץ כלשהו, שיחליט להתחיל למכור גלילי נייר טואלט "טכנולוגיים" לכל דורש.