זו לא בדיחה: הענקית הקוריאנית מתכננת להפסיק בייצור תצוגות בטכנולוגיה הוותיקה – ולמקד את מלוא המשאבים בייצור QD-OLED ו-AMOLED
טכנולוגיות ה-LED (ר"ת Light Emitting Diode) השונות נחשבות כבר שנים לעתיד הנכון והמלהיב ביותר עבור תחום אמצעי התצוגה – שימוש במיליוני נוריות זעירות שמאירות מעצמן בהשוואה למקור אור יחיד משותף אשר עובר דרך כמה שכבות שונות של מקטבים ומסננים בטכנולוגיות ה-LCD (ר"ת Liquid Crystal Display) מאפשרת קבלה של יחסי ניגודיות, זוויות צפייה וזמני תגובה משופרים משמעותית בתוך אלמנטים דקים, קלים וחסכוניים יותר בצריכת החשמל שלהם.
לא מעט שנים חלפו מאז שראינו את טכנולוגיות ה-OLED הללו מופיעות לראשונה ועד שהן הפכו להמוניות ונגישות מספיק בכדי לקרוא תיגר על המסכים הדקים שהשתלטו על השוק החל מסוף שנות התשעים, אך כעת נראה כי אנחנו מתקרבים במהירות ליום שבו תצוגת ה-LCD תצטרף אל ה-CRT והפלזמה בספרי ההיסטוריה – כך לפחות זה נראה מנקודת מבטה של סמסונג הגדולה.
לפי דיווחים של סוכנות הידיעות רויטרס ושל האתר zdnet, בסמסונג מאסו בעודף ההיצע וברווחיות המזערית של אמצעי תצוגה בטכנולוגיות LCD, ומתכוננים להפסקת ייצור מלאה בתחום כבר בסוף שנת 2020.
שלושה מפעלים של החברה (שניים בסין ואחד בקוריאה) מייצרים כיום פאנלים עבור טלוויזיות מתקדמות בטכנולוגיית ה-QLED של החברה, אך כעת נראה כי הם עתידים לעבור הסבה או להימכר לחברות אחרות – בעוד שסמסונג עצמה תפנה את תשומת הלב שלה לייצור אך ורק בטכנולוגיות OLED ו-MicroLED, תוך המשך הפיתוח הטכנולוגי והשימוש בשכבות של נקודות קוואנטיות (QD – Quantum Dot) המאפשרות לדייק את אורכי הגל של מקור אור נתון בכדי להגדיל ולשפר את מכלול הצבעים הסופי המתקבל מן התצוגה. זאת בהמשך להכרזה על השקעה כספית עצומה של כמעט 11 מיליארד דולר אותה תבצע החברה בתחום זה שהגיעה בסוף השנה שעברה, והייתה כנראה הסימן המקדים המתבקש לדיווחים ולהחלטות הנוכחיות.
עוד OLED ועוד MicroLED מבית סמסונג החל מהשנה הבאה? אנחנו לא נתנגד
ראוי לציין כי מהלך זה, אם אכן יצא לפועל כפי שמוצהר, ממש לא אומר כי נפסיק לראות בחנויות טלוויזיות תקציביות של סמסונג שמבוססות על LCD – כבר היום חלק ניכר מהטלוויזיות הזולות של הענקית הקוריאנית מתבססות על פאנלים שמגיעים מיצרניות אחרות בשוק (כדוגמת TCL ו-AUO הסיניות), וסביר להניח כי זה לא משהו שישתנה כל כך מהר. עם זאת, בקטגוריית המחירים הבינונית ומעבר לה יתכן כי נראה את דגמי ה-QLED הפופולריים הנוכחיים (פאנלים בטכנולוגיית LCD עם הארה אחורית מבוססת נוריות לד ועם שימוש בשכבות QD לשיפור התצוגה) מוחלפים בדגמי QD-OLED או אפילו MicroLED כבר במהלך השנה הבאה – מה שיצמצם את ההבדלים הטכנולוגיים בהשוואה לדגמי השוק הגבוה של המתחרות LG וסוני.