עדכון: נשיא ארצות הברית בכבודו ובעצמו מצייץ אודות ZTE ומלחמת ההישרדות שלה – ומבהיר כי הוא ונשיא סין פועלים יחד בכדי למצוא את הפתרון שיאפשר לחברה לחזור לפעילות תקינה, כולל הנחייה לפעולה בעניין עבור מחלקת המסחר של ארצות הברית, אשר הייתה זו שהחליטה על החרם כאמור.
נראה כי לא נזדקק להמתין שבע שנים שלמות עד שנראה את יצרנית הסמארטפונים וציוד הטלקום הזו מבצעת קאמבק בולט לשווקים המערביים.
הכתבה המקורית: החברה הסינית שהוחרמה על ידי ממשלת ארצות הברית מכריזה כי תתקשה להמשיך לפעול במסגרת המצב החדש. האם גם Huawei צריכה להתחיל לפחד?
עד לא מזמן נחשבה ZTE לאחד מהשמות העולים המשמעותיים ביותר בעולם המכשירים החכמים, עם נתח שוק בלתי מבוטל בארצות הברית ושאיפות גדולות לחדש ולבלוט שבאו לידי ביטוי בתת מותגים כמו Axon ו-Nubia – אך היום נראה כי המצב הזה הוא בגדר פנטזיה רחוקה, כאשר עונש ההחרמה למשך שבע שנים שעליו הכריזה מחלקת המסחר של ממשלת ארצות הברית מצריכה את החברה להכריז פומבית על הקפאה של פעילותה.
ZTE, שעסקיה הבולטים ביותר הם דווקא בתחום ציוד התקשורת למפעילות סלולר מסחריות, ולא מכשירים חכמים למשתמשים הפרטיים, הואשמה בהעברה בלתי חוקית של מוצרים הכוללים טכנולוגיה מחברות אמריקאיות אל איראן וצפון קוריאה, הנתונות תחת סנקציות מסחריות קשוחות. ZTE חוייבה בקנס של לא פחות מ-1.2 מיליארד דולר במסגרת הליך זה, ונדרשה לפעול נגד 35 עובדים שונים בחברה שהוגדרו כאחראים על העסקים בלתי חוקיים – ולאחר שנה שבה מרבית מאותם בכירים נותרו במשרותיהם ללא השלכות כלשהן, בארצות הברית החליטו על צעד קיצוני אף יותר והכריזו על איסור מסחר בין כלל החברות האמריקאיות ל-ZTE למשך תקופה של שבע שנים לפחות.
ההחלטה האמריקאית הפתיעה את ZTE ואת העולם העסקי כולו, וכעת נראה כי בחברה הסינית הגדולה שנסחרת באופן פומבי בחלקה (בעוד שנתח אחר מהמניות שייך לממשלת סין) מתחילים להפנים את גודל הבעיה שניצבת בפניהם – עם הכרזה על כך שהם נאלצים להפסיק את פעילותם בכלל התחומים העסקיים לעת עתה, בשל היעדר היכולת לייצר, לתקן ואפילו לאחזק את מוצריהם ללא חלקי החילוף הקריטיים שמקורם בחברות אמריקאיות כדוגמת אינטל, קוואלקום, Western Digital ואחרות.
בהודעה הרשמית ניתן למצוא אופטימיות זהירה לכך שמשך החרם או הקווים המנחים שלו ירוככו בקרוב ויאפשרו ל-ZTE לחזור לפעולה מסחרית תקינה, במקביל להצהרה על כך שלחברה ישנם מאגרים כלכליים מספיקים בכדי לשרוד את תקופת הביניים המאתגרת הזו – אך זו התפתחות מעניינת מאוד בכל מקרה, שעשויה לאיים גם על חברת Huawei שנמצאת תחת חקירה דומה בימים אלו בארצות הברית בשל חשד לשיתוף מידע פרטי של משתמשים עם גורמים ממשלתיים בסין.
חרם אפשרי דומה יפגע בצורה משמעותית גם ב-Huawei, על אף העובדה שזו מתבססת על שבבי עיבוד שאותם היא מפתחת בצורה עצמאית – זאת משום שאפילו שירותי האנדרואיד המובנית מבית גוגל, למשל, נכנסים תחת איסור המסחר האמריקאי.
האם ל-ZTE אכן יש סיכוי להחלים מהמכה האנושה הזו שקיבלה? נכון לעכשיו זה לא נשמע אופטימי במיוחד – אך זו סאגה שבהחלט יהיה מעניין להמשיך ולעקוב אחריה גם בעתיד.
פשש … מה זה כח של המעצמה הגדולה ביותר.
פשוט וואו
טראמפ הביא את נשיא סין להתחנן בפניו… מדהים כמה מהר הם ירדו על הברכיים. כנראה לפגוע בעבודות בסין הרבה יותר מזיז להם מנכסים.
*מכסים
פשוט גאוני