הרשת הפופולרית מצטרפת להרבה אחרות בישראל עם שבוע של מבצעים מגוונים משלה
אחרי שסיפרנו לכם על ההצעות של KSP, אייבורי, TMS ועוד כמה וכמה חנויות בארץ שהחליטו לאמץ את הטרנד הבינלאומי של הנחות לרגל סוף השנה האזרחית – הגיע הזמן לקנח עם רשת Bug, אשר הייתה הראשונה שהביאה לארץ את עולם מבצעי ה-Black Friday לפני כמה שנים.
בדומיין הייעודי שלהם עבור האירוע הקימה באג מיני-אתר עבור המבצעים לשנת 2015, ולמרות שישנה תחושה כי הפעם המבצעים פחות נדיבים ופחות נרחבים מבשנים עברו – בכל זאת ניתן לגלות שם לא מעט הצעות שיקרצו לחלק מכם.
מבצעי 'המוצר השני בהנחה גדולה' האיקוניים של באג ממבצעי Black Friday הקודמים חזרו גם הפעם עם הנחה של 60 אחוזים על מקלדות, עכברים, אוזניות, מטענים, מצלמות רשת, משחקי מחשב וקונסולה ועוד שמשתתפים – מביתן של כ-30 חברות שהבולטות מביניהן עונות לשמות מיקרוסופט, Audio-Technica, הרמן/קרדון, JBL, קריאייטיב ו-AKG.
בנוסף, קיים מבצע של 50 אחוזי הנחה על המוצר השני במסגרת ציוד הגיימינג של החברות Razer, SteelSeries ו-Turtle Beach.
מחירי מבצע נפרדים ואטרקטיביים קיימים גם לדגמי אוזניות מסויימים של AKG ו-JBL
בניגוד למבצעים דומים של KSP, כאן נראה כי אין הגבלות על רכישת שני מוצרים זהים או דרישה להחזרה של שני המוצרים יחדיו, אך כן קיימים כמה מוצרים מהחברות המשתתפות שהינם יוצאים מן הכלל ולא משתתפים במבצע – לתשומת ליבכם.
המבצעים על הקונסולות כוללים PlayStation 4 אירופאי בגירסת PAL עם כונן קשיח של 500GB שמוצע בעבור 1,800 ש"ח (בצבע לבן או שחור), וקונסולת Xbox One בגירסת 500GB עם המשחק FIFA 16 שמוצעת בעבור 1,837 ש"ח – או בגירסאות העדכניות עם כונן קשיח של טרה-בייט ועם המשחק FIFA 16 או המשחקים Tomb Raider ו-Rise of the Tomb Raider בעבור 1,879 ש"ח כל אחת, מה שמהווה דיל קורץ הרבה יותר למעוניינים.
מגוון מבצעים קיימים גם בקטגוריית המחשבים הנייחים ובמיוחד הניידים, עם דגמים של אייסר, MSI, אסוס, HP, דל, אסוס ואפל שמשתתפים. בין ההצעות הבולטות לחיוב ניתן למנות ניידי 15 אינץ' של HP עם חלונות 10 ומעבדי Core i3-U ו-Core i5-U ממשפחות ה-Broadwell וה-Skylake במחירים של בין 1,944 ש"ח ל-2,592 ש"ח, את אולטרבוק ה-UX305CA של אסוס שמציע מעבדי Core M עדכניים, כונני SSD ומסכים ברזולוציות QHD+ במחירים שמתחילים ב-3,500 ש"ח – וגם ניידי Aspire ES1 צנועים מאוד של אייסר בגדלי 11 ו-13 אינץ' אשר עולים 900 ו-1,000 ש"ח בלבד בהתאמה.
לסיום, בבאג מצהירים גם על מבצעים על כמה וכמה סמארטפונים בולטים מ-LG, סמסונג, Huawei ואחרות – אם כי אלו לא נחשפים באתר, ויהיו זמינים רק למי שיגיעו פיזית לחנויות על מנת להזמין, כך שלא נוכל לשפוט את טיבם בינתיים.
המבצעים של באג החלו כבר אתמול, ויימשכו עד ליום שבת הבא, ה-5 בדצמבר 2015. מצאתם דילים טובים שלא סיפרנו עליהם כאן, הייתם בחנויות ושמעתם אודות מחירי המבצע 'הסודיים' של הסמארטפונים? שתפו איתנו ועם הגולשים את הפרטים בתגובות!
החנויות הישראליות מפסידות בגלל זה.
כל צרכן שמבין את גודל המרמה עובר לקניות בחו"ל.
אם אני אצטרך אחריות, עדיף לי להתנהל מול חנות מרוחקת עם שרות לקוחות טוב, מאשר להתנהל מול חנות קרובה עם שירות לקוחות שלא קיים.
גם העניין שלקחת יום שאמור להיות מטיב עם הצרכנים ולהפוך אותו ליום שמטיב עם החנויות הוא ביזיון.
איך החנויות בחול חותכות מחירים ועדיין שומרות על רווחיות ?.
לא חסר מוצרים שהן מוכרות ביום הזה במחירי הפסד.
Second Edition
אני לא חושב שאף חברה מוכרת במחירי המפסד, פשוט מוכרים במחירים שהרווח של מצטמצם וגם מרוקנים מחסנים, אני האמת אין לי בעיה לשלם 5%-15% יותר מחול בחנויות בארץ גם בשביל לתמול בתעשיהכלכלה מקומית וגם לקבל שירות בארץ, אבל שהמחירים פה גבוהים פי 2 או אפילו פי 3 שיחפשו את החברים שלהם 🙂
אני הסתכלתי על אחת החנויות שעשתה מבצע ואני לא אנקוט שמות וזה היה פשוט על סף ניסיון להולכת שולל את הלקוחות.
יש הנחות בחול של 50% ומעלה על מוצר בודד.
בלי כל מיני התחכמויות ומשחקים. לדעתי הצנועה, למכור מוצר ב50% הנחה זה מחיר הפסד (פר מוצר).
מובן מאליו, שבעקיפין זה גורם לרווחיות כי החנות מרוויחה לקוח שיזכור אותה לטובה, בנוסף ייתכן ושהלקוח יקנה עוד מוצרים.
בקשר לחנויות הישראליות,
כלכלן פעם הסביר לי שכסף שיוצא מהמדינה גורע מהמשק , כך שיש עדיפות לשמור את הכסף בפנים.
זה שלקוחות בורחים לחנויות בחול,בגלל החמדנות של בעלי החנויות בארץ, גורע מהמשק ומהתזרים שלהן עצמן.
זה לפחות מה שהבנתי. אולי מישהו פה יוכל להרחיב ולבהר את זה.
נ.ב,
לדעתי, יש פה מדריכים..
אני מעוניין בעכבר logitech g502
כתוב עליו 70 אחוז הנחה על מוצר שני. מישהו יודע האם זה אומר שאפשר לקנות את אותו עכבר פעמיים והשני אמור לעלות 449-70%=134 שקל??
מישהו יכול לאשר
הוא התכוון למאזן התשלומים.
בשביל לייבא סחורה צריך להוציא מט"ח מחוץ למדינה.
במצב שאתה מייבא יותר מאשר מייצא יתרות המט"ח קטנות, מה שעלול לגרום למצב שלא ישארו יתרות מט"ח.
בכל אופן, סטנלי פישר דאג לקנות כמויות של דולרים.
ישנן השפעות נוספות לכמות המט"ח על הריבית וכו'- אומנם יש לי תואר של כלכלן אבל אני לא הולך כרגע לכיוון הזה ולא זוכר מספיק טוב כדי להתייחס לזה.