כל מה שאתם צריכים לדעת על הכסף שלכם ואיך לנהל אותו מחכה לכם באינטרנט
האם אתם יודעים כמה כסף יש לכם כרגע בארנק? על פניו שאלה פשוטה שרובנו נדע לענות עליה, גם אם אחרי חצי שניה של מחשבה. עכשיו בואו ננסה משהו אחר: האם אתם יודעים כמה כסף יש לכם כרגע בבנק? בקרן הפנסיה? בקרנות הביטוח? ויתרה מזאת – האם אתם יודעים כמה כסף הוצאתם החודש בכרטיסי האשראי שלכם? בהוראות הקבע, בחיובים קבועים, במשכנתא?
האמת פשוטה, ככל שהעולם מתפתח הוא מציע לכם עוד ועוד פיתויים. בין אם מדובר במוצרים חדשים, או בכלים שיעשו את חייכם לקלים יותר השורה התחתונה ברורה: יש לכם הרבה יותר על מה לשלם. את ההוצאות הקבועות והמחייבות בדרך כלל אתם לא שמים למול עיניכם, ולכן נראה כי הרבה יותר קשה לנהל את התקציב ולשלוט בו.
השליטה תמיד תישאר בידיים שלכם, אם תרצו
עם כל הכתוב לעיל, שימו לב לכמה דברים חשובים: בצד הפיתויים נפתחת גם תחרות, כך שהיום אתם יכולים לשלם פחות על דברים שאתם צורכים. רובם הגורף של החיובים וההוצאות שלכם מתבצעים בעולם מקוון ודיגיטלי, וניתן להתחקות אחריהם בקלות מבלי שהם ייעלו או יישכחו. לא פחות חשוב – יש לא מעט כלים דיגיטליים ואפליקציות שפותחו במיוחד כדי לסייע לכם לנהל את התקציב שלכם בצורה מיטבית ויעילה.
החיים שלכם מאפשרים התנהלות פיננסית קלה יותר, ואספנו עבורכם כלים שיוכיחו זאת. אבל שניה לפני הכלים המעשיים – יש כמה כללי ברזל, התקפים תמיד, שהופכים את ניהול התקציב ליעיל ביותר:
- רכזו הכל – נסו לרכז את כל התנועות, ההעברות והמידע הפיננסי במקום אחד. סביר להניח שברשותכם כמה כרטיסי אשראי, אולי אפילו יותר מחשבון בנק אחד, את המשכנתא לקחתם בבנק אחר, קרן ההשתלמות שלכם נפתחה במקום שהמעסיק קבע ועוד. לכן ככל שתרכזו מידע רב ומפורט יותר במקום אחד תוכלו לקבל תמונה ברורה יותר על מצבכם.
- התמידו – עקרון ההתמדה הוא קלף מנצח. עקבו על בסיס חודשי וקבוע אחר התקציב שלכם, והשליטה לא תברח מידיכם לרגע.
- הישארו מעודכנים – המון מידע מחכה לכם באתרי אינטרנט מקצועיים, או אפילו של חברות ומוסדות פיננסיים. מגזינים שונים יכולים לתת לכם השכלה ותובנות שיכולות לעזור לכם ללמוד, לשפר תנאים ולייעל הוצאות. הבנה של עניין פשוט לכאורה כמו ביטוח חיים למשכנתא יכולה לחסוך לכם מאות שקלים בשנה.
טיפ אחרון, קצת רוחני, אבל חשוב לא פחות – נסו להתייחס למטלת ניהול התקציב כאל חוויה חיובית השומרת עליכם. זה יתן לכם תחושת בטחון, מרווח נשימה והרגשה טובה על העמידה ביעד.
כלים שימושיים לניהול תקציב
- אפליקציות בנקאיות – רוב הבנקים יציעו לכם אפליקציה משלהם לניהול התקציב. בכל אחת כזו תמצאו כלים בסיסיים ושימושיים להפליא כמו דו"ח הכנסות מול הוצאות, פירוט חיובים קבועים, הוראות קבע, חסכונות, קרנות וחיובי אשראי. את כל הנתונים האלו ניתן לייצא לדוחות אקסל ולשמור אותם למעקב חודשי שוטף. יתרונות בולטים נוספים של האפליקציות הבנקאיות הם העובדה שרוב ההוצאות וההכנסות כבר מרוכזות באפליקציה הזו. כמו כן מרבית האפליקציות מאפשרות מעקב פשוט אחורה לתקופה של חצי שנה, ואף יותר.
- Expense Manager – אפליקציה נהדרת שכל כוחה בפשטותה. במקום לטבוע מול מאות אופציות, יישומון זה מציע ממשק קל ונוח לניהול אפקטיבי של התקציב שלכם. רכזו את כל ההכנות וההוצאות שלכם במקום אחד, קבלו תזכורת יומית לעדכן את כל ההוצאות שהיו לכם באותו יום. בנו תקציב חודשי עם גבולות גזרה ברורים, והיעזרו ב- Expense Manager לעמוד בו. האפליקציה לא רק מאפשרת לכם לשלוט בתקציב, היא גם מקנה לכם אחריות.
- FinanDa – ייחודה של האפליקציה הוא ביכולתה לייבא את התנועות והחיובים שלכם ממגוון מוסדות פיננסיים, ולרכז אותם בצורה נוחה וקלה לניטור. ממשק אינטואיטיבי הוא דבר מתבקש היום, אך הפונקציונליות של האפליקציה לשלוט ולנהל את כל המידע הפיננסי שלכם – לוקחת את הממשק האינטואיטיבי לקצה. מעבר לניתוח ולניהול השוטף, FinanDa מציעה גם סדרת סרטוני הדרכה עשירים בטיפים וכלים לשליטה טובה יותר בתקציב, עולם של שאלות ותשובות וכלים נוספים כגון שיעורים פיננסיים ועוד. האפליקציה ניתנת להורדה בחנויות האפליקציות וניתן ליהנות ממנה גם ברשת.
- מחשבון ניהול תקציב – גם משרד האוצר עושה מאמץ להקל על החיים שלכם ומציע מחשבון ניהול תקציב נגיש מאד ברשת. המחשבון מאפשר חלוקה מדויקת לקטגוריות של הוצאות קבועות, חיובים משתנים, חסכונות, פיקדונות ויכולת להפיק סיכום ממצה של הוצאות מול הכנסות בצד מסקנות פשוטות. בנוסף למחשבון, אתר "האוצר שלי", בו מופיע המחשבון, עשיר מאד בטיפים, כלים וכללים להתנהלות כלכלית נכונה מאפס, עם המון המלצות והסברים ברורים לשלבים פיננסיים רבים בחיים, כגון לקיחת משכנתא, פתיחת תכנית חסכון לילד, ניהול נכון של קרנות פנסיה ועוד.
אם חשבתם שסקירה זו מיצתה את החשובים שבכלים הפיננסיים – חשבו שוב. הרשת וחנויות האפליקציות מלאות בכאלו, חלקן מורכבות יותר אך מאפשרות מגוון רחב יותר של כלים לניהול. רוב האפליקציות ניתנות להורדה ללא עלות, אך חלק מהן, או פונקציות מסוימות בהן, יהיו בתשלום. לאלו כמעט תמיד ישנה גרסה חינמית קלה יותר ואנו ממליצים להוריד אותה, להתנסות ואם אתם מוצאים אותה שימושית ונכונה לכם – השקיעו בה את כמה השקלים שהיא עולה, זה ישתלם לכם.