האם אחרי שנים של נסיון שנצברו עם האייפון והאייפד, באפל יעברו להתבסס על ארכיטקטורת ה-ARM בכל מחשבי ה-MacBook של הדור החדש?
כבר לפני כמה שנים התחלנו לפגוש נבואות שדיברו על כך שאפל תזנח את מעבדי ה-x86 הנודעים של אינטל ביום מן הימים – הפעם לא כדי לחזור לחיקה של חברת IBM וארכיטקטורת ה-PowerPC שלה, אלא בעבור מעבדים בארכיטקטורת ה-ARM שאותם פיתחה בעצמה, ממש כמו במכשירי האייפון והאייפד שלה.
מאז ועד היום הסטטוס קוו בין אינטל לאפל נשמר, אך בדגמי ה-MacBook Pro החדשים כן קיבלנו הבדל שעשוי להתגלות כמשמעותי הרבה יותר ממה ששיערנו – כשאת מסך ה-Touch Bar הייחודי הפעיל שבב Apple T1 ייעודי של חברת הענק, בעל פורמט ויכולות זהות כמעט לגמרי לאלו של השבב אשר ניתן למצוא בשעונים החכמים מהדור החדש שלה.
שבב ה-T1 המדובר שימש אמנם רק בתור מיקרו מעבד להפעלת יחידת ה-Touch Bar וכאמצעי נפרד לשמירת המידע הביומטרי של המשתמשים שאינו נגיש ליחידת העיבוד המרכזית ובכך הופך לבטוח יותר לכאורה, אך דיווח עדכני מאתר האינטרנט של Bloomberg טוען כי זו רק ההתחלה – ובחברה כבר מכינים שבב ARM חדש מפיתוח עצמי שעונה לשם הדגם T310, ויהיה אחרי על מצב עבודה אולטרה חסכוני ייחודי בדגמי ה-MacBook העתידיים, לצד המעבדים הראשיים המוכרים מבית אינטל.
מצב העבודה החדש יקבל את השם Power Nap, כך נראה, וינצל את היכולת המוכרת של מעבדים מבוססי ארכיטקטורת ARM לפעול גם בצריכת הספק זעירה על מנת לשפר את חיי הסוללה הכלליים של המחשבים הניידים. המכשירים יוכלו להמשיך לקבל עדכונים, התראות מקוונות ועדכוני תוכנה, אך במקביל לספק צריכת הספק שדומה לזו של מחשב מבוסס מעבד x86 סטנדרטי במצב שינה מלא.
השיפור המדובר באורך חיי העבודה של הניידים בין טעינה לטעינה עשוי להיות תלוי מאוד באופי השימוש של כל צרכן באופן אינדיווידואלי, אך מדובר בכל מקרה ברעיון מעניין עם פוטנציאל לא רע לשיפור נוסף של אחד המאפיינים הבולטים לחיוב במשפחת ה-MacBook של אפל – צעד מתבקש בעידן בו המתחרים מבוססי החלונות מציגים עוד ועוד שיפורים משלהם ביעילות הפעולה ובחיי הסוללה כתוצאה מכך.
יתכן מאוד שעדיין מוקדם מדי לחשוב על כך, אך שילוב של מעבדי ARM לעבודה יחד עם מעבדי ה-x86 המרכזיים תוכל להתפתח עוד יותר במורד הדרך, יחד עם המשך מזעור פערי היכולות בין מוצרים אלו, כך שעוד ועוד פעולות אשר דורשות רק כח עיבוד בינוני וסביר יבוצעו בליבות ה-ARM החסכוניות – ומי יודע, אולי כל זה יוביל אותנו ליישום התיאוריות על מעבדי MacOS שיופעלו באמצעות מעבדים מבית אפל במלואם. עד שכל הדבר הזה יהפוך לאפשרות ממשית, אם בכלל – נזדקק להמתין בסבלנות לעדכון הבא של דגמי ה-MacBook השונים, ולבחון האם הדיווח העדכני אכן היה מדוייק ותואם את המציאות. צפו לעוד מידע במהלך החודשים הקרובים.
המרחק הקיים בין IOS ל-OSX (או MACOS) חייב להיסגר, ואם לא נראה בשנה הבאה אפליקציות IOS שרצות על מאק, אופתע מאוד.
הם עבדו עם אינטל כי כמעט פשטו תרגל ואינטל לוותה להם כסף ודחפה את שלה במקום
חחח.
כן, הם כבר שנים מתים לעשות את זה. להיפטר מosx ולשים ios על הלפטופים.
עכשיו כשאינטל נחלשת וarm מתחזקים זאת ההזדמנות
בורא פרי חוסר התמיכה במיליארד דברים..