אחרי חמש שנים של שקט תעשייתי ועיכובים, המיזם השאפתני לבניית רשת מלונות גיימינג מתחיל לקבל צורה בפיניקס, אריזונה. היזמים לא רק חושפים תאריכי יעד חדשים, אלא גם פונים לכיס של הגיימרים עם הצעה להשקעה ישירה בפרויקט החל מ-500 דולר
ממתחם לינה לזירת אי-ספורט ענקית
החזון של מלונות אטארי, שנראה היה כמו פנטזיה רחוקה ב-2020, הופך לתוכנית אופרטיבית עם מיקום פיזי ראשון. לא מדובר בשיפוץ של מבנה קיים, אלא בבנייה מאפס של קומפלקס בשטח של כ-11,000 מ"ר בלב המדבר של אריזונה. הקונספט חורג משמעותית מ"חדר עם קונסולה": התכנון כולל זירת ספורט אלקטרוני (eSports) עם קיבולת של כ-2,000 צופים, מתחם הימורי ספורט מתקדם, אולפנים ליוצרי תוכן וברים בקונספט רטרו. החדרים עצמם מעוצבים בסגנון מדע בדיוני, במטרה לספק חוויה טוטאלית ולא רק מקום להניח בו את הראש בין משחקים.

מודל הגיוס: מהציבור הרחב ולא רק מקרנות
החידוש המרכזי בהודעה הנוכחית הוא המודל הפיננסי. עם תקציב פיתוח כולל של 124 מיליון דולר (מתוכם גויסו כבר 14 מיליון), היזמים פתחו קמפיין גיוס המונים מפוקח (Regulation A). המשמעות היא שכל אדם יכול לרכוש "יחידות" בפרויקט החל מ-500 דולר. בתמורה, המשקיעים הקטנים מקבלים הטבות מדורגות: החל מחברות במועדון הלקוחות ועד להנצחת שמם על "לבנה פיזית" בשביל הגישה למתחם. חשוב להבין את המבנה העסקי כאן: חברת אטארי (Atari Interactive) אינה בונה את המלון בעצמה. היא העניקה רישיון שימוש במותג לחברת פיתוח חיצונית, מה שמנתק אותה מהסיכון הנדל"ני הישיר.
המבחן הגדול של 2028
למרות ההתלהבות, לוח הזמנים מחייב סבלנות. על פי התכנון המעודכן, הטרקטורים יעלו על הקרקע רק ב-2026, והפתיחה הגדולה מתוכננת לאמצע-סוף 2028. זהו פרק זמן ארוך מאוד בעולמות הטכנולוגיה, והאתגר הגדול יהיה לשמור על הרלוונטיות של המותג והקונספט עד אז. תעשיית "מלונות הנושא" (Immersive Hotels) ספגה מכה קשה לאחרונה עם סגירת מלון מלחמת הכוכבים של דיסני, כישלון שהוכיח כי נוסטלגיה ומיתוג חזק אינם מספיקים כדי להחזיק אופרציה מלונאית יקרה לאורך זמן.
הפרויקט בפיניקס הוא ניסוי מעניין שבודק האם כוחו של מותג גיימינג ותיק חזק מספיק כדי לגרום לאנשים לא רק להתארח בו, אלא גם לממן את הקמתו.


