לפני מספר ימים התבטא עובד אנונימי מ-Maxis, המפתחת של סימסיטי ואמר כי "לא תידרש עבודה רבה כדי ליצור מצב Offline עבור סימסיטי" והנה, מוכיחים המודרים כי בניגוד להצהרות הקודמות המשחק החדש דווקא יכול לעבוד ללא צורך בחיבור מתמיד לרשת האינטרנט
סימסיטי הוא בעצם סימסיטי 5, חידוש למותג הקאלט של Maxis אשר נותן לכם שליטה כמעט מוחלטת על עיר, אותה אתם יכולים לנהל כאוות נפשכם.המשחקים הקודמים זכו לשבחים רבים בגין איזון מצויין של אלמנטים של משחקיות ומשחקיות פשוט מהנה, סימסיטי 5 לעומת זאת, קיבל קצת פחות. הבעיה העיקרית היא ש-EA ו-Maxis החליטו לשלב בחידוש את מערכת ה-Always On DRM, שהיא בעצם "מערכת לניהול זכויות יוצרים". בקיצור? המערכת שמונעת מכם להוריד את המשחק פיראטית.
הפעם שולבו אלמנטים כבדים של משחקים באותה מערכת, כאלו שמפיעים רבות על הצורה בה משחקים את המשחק (האצת זמן, שמירת הערים על שרתים וכו'). וכך, מי שלא מחזיק בחיבור קבוע ויציב לאינטרנט לא יוכל לשחק כמו שצריך, עניין שהוכיח את עצמו במשחקים רבים קודמים, אך בסימסיטי 5 הוא בולט במיוחד. אם לא יצא לכם להבין את התמונה הכוללת של מה שקרה בעקבות ההשקה של סימסיטי 5, הכנו עבורכם סקירה קצרה.
7.3 – הביקורות של סימסיטי מתפרסמות, ומציבות לו ממוצע גבוה במיוחד (9 על פי Metacritic). שחקנים מתחילים לדווח על בעיות גישה לשרתים ובאגים חמורים במשחק. ביניהם: מחיקת העיר כולה, אי יכולת לגשת אל המשחק בכלל, זריקת המשתמש מהשרת (דהיינו משחק) לאחר 20 דקות, ועוד. EA מגיבה בכך שהיא מורידה חלק מהאפשרויות במשחק (כמו האפשרות להפוך את המשחק לסופר מהיר) כדי להקל על העומס בשרתי המשחק. קרוב לחצות, אמאזון מפסיקה למכור את סימסיטי.
8.3 – קמפיין הפרסום של סימסיטי מושהה עד להודעה חדשה על ידי EA. מספר מבקרים ובהם Polygon מורידים את הציון בביקורת שלהם.
9.3 – לאחר שלקוח גילה בשיחה עם נציג שירות מ-Origin (שירות ההפצה הדיגיטלי של EA) כי הוא לא יוכל לקבל החזר על סימסיטי בגלל הבעיות הנ"ל, גם נודע לו כי אם ינסה לבטל את הקניה דרך הבנק חשבון ה-Origin שלו ייסגר.
10.3 – נודע כי כל השחקנים אשר קנו את סימסיטי יקבלו משחק חינם כפיצוי.
12.3 – ל-VG247 נודע ממקור בתוך Maxis כי "לא תידרש עבודה רבה כדי להנדס גרסא לא מקוונת של סימסיטי".
14.3 – מודרים הצליחו להנדס את סימסיטי כדי שירוץ במצב לא מקוון.
אם כן, משתמש ב- Reddit העונה לכינוי UKAzzer פרסם סרטון, בו נראה כי השחקן מצליח להוסיף כבישים מעבר לגבולות המוגדרים של העיר, יחד עם האפשרות להצגת "הכמות האמתית" של האזרחים בעיר, ולא ה"נפח המלאכותי" שהוצג לשחקנים. אך האפשרות החשובה מכל היא האפשרות לשחק ללא חיבור קבוע לאינטרנט. אותו שחקן טוען כי לאחר 20 דקות שהוא לא היה מחובר לאינטרנט או שרתי המשחק, המשחק לא זרק אותו החוצה, אלא הוא המשיך לשחק כאילו כלום לא קרה. זאת ועוד – לאחר שהוא ערך את הכבישים מחוץ לגבולות העיר, הוא התחבר כדי לשמור את המשחק והתנתק. כאשר חזר לעיר שלו, הכבישים נשמרו.
אותו UKAzzer טוען כי כל זאת הוא השיג לאחר התעסקות מועטה בקוד המשחק (תיאור מפורט בתקציר הסרטון) הוא הפעיל את מצב ה-Debug, שנותן לשחקן חופש רב.הוא מוסיף כי באותו מצב Debug, יש חופש רב, ונראה שהוא גרסה מוקטנת של גרסת המפתחים.
כך או כך, ההשקה הצולעת של סימסיטי רחוקה מלהיגמר – כמות התלונות של השקחנים עולה בהרבה על העזרה ש-EA ו-Maxis מציעות (לפחות נכון לעכשיו), ונראה שיעבור עוד המון זמן עד שסימסיטי תחזור לשגרה.
מה אתכם? קניתם את המשחק ונתקלתם באותן בעיות? או שמא זה סתם ניפוח של המציאות, כדי לצאת נגד ה-Always On DRM? שתפו אותנו בתגובות!
EA – לא קונים
לא סתם בחרו את EA כחברה הגרועה ביותר
אני מתגעגע ל LOCOMOTION
היה לדעתי הרבה יותר מעניין מסתם בניית ערים וביניינים.. אם יעשו שילוב של השניים אני מבטיח לקנות את המשחק!
סים סיטי בדומה ל CITISXL (שלדעתי מעולה עם כל הבאגים שלו) דיי משעממים בכל הנושא של התחבורה.
ALWAY ON דרישה לא סבירה
פשוט צריך להצביע ברגליים ולא לקנות עד שזה יורד. שימצאו דרכים אחרות להתמודד עם העתקות, למה אני חייב חיבור לרשת בשביל לשחק.
הבעיות האמיתיות של המשחק
1. המשחק קל מדי: עיר חצי נטושה עם טונה של זיהום אוויר, כמעט בלי תושבים – יכולה לעשות המון כסף מכריית משאבים ולהישאר בלי גירעון.
2. לבעיות התחבורה אין פתרון: בניגוד למשחקים הקודמים, אם יש פקק תנועה – התשתית של העיר לא זזה – משאיות הזבל, האוטובוסים, המשאיות עם הסחורה שמכניסות כסף, הסטודנטים שבאים לאוניברסיטה – כולם עומדים בפקק. שוב, הכסף ימשיך לזרום, כי המשחק קל, אבל זה מעצבן! מצד שני: אין רכבת תחתית, אין שבילי אופניים, אין נמל תעופה או נמל ים אמיתיים, יש רק כניסה אחת לעיר, אין רכבת עילית בתוך העיר, ואין כבישים מהירים כמו בגרסאות הקודמות. בקיצור – אתה תקוע בפקק בלי יכולת לצאת ממנו!
3. האיזון לא קיים – הוכיחו ב-reddit בעשרות פוסטים שלא צריך בכלל אזור תעשייה – העיר תתמלא גם בלי משרות בעיר עצמה, התושבים פשוט נוסעים לעבוד איפשהו בחוץ. אפשר להסתדר בלי תעשייה וגם בלי איזורי מסחר – אז מה בעצם אתה צריך לעשות??
4. העבודה מול ערים אחרות – הדבר שבשמו צריך להיות כל הזמן אונליין, לפי EA בכל מקרה – לא באמת שווה משהו. בגלל שהמשחק כל כך קל, אתה לא באמת צריך ערים שכנות שיעזרו לך ובגלל שהמשחק לא באמת בזמן אמת – אתה לא מתקשר עם הערים האלה בכלל. הרי לא הגיוני ש-16 שחקנים ישחקו במקביל ברחבי העולם באזורי זמן שונים רצוף ובאותה שנייה.
5. והבעיה האחרונה – אחרי שאתה קולט את המשחק, אתה יכול לגמור לבנות עיר משגשגת ומוצלחת, בלי יותר מדי זיהום ובלי בעיות בכלל – תוך 4 שעות. אחרי 4 שעות אתה צריך להתחיל להרוס דברים בתוך העיר כדי לפנות מקום לדברים שאתה רוצה לבנות. הבעיה האחרונה והקריטית ביותר לזמן המשחק: השטח של העיר קטן מדי. אז אפשר לבנות עיר חדשה. אבל למה לעשות את זה?