המשחקים המפתיעים
אז איך נראית השנה הנוכחית בשוק הגיימינג עד עתה? עם לא מעט הפתעות, לחיוב אבל גם לשלילה
הרבע הראשון של השנה הסתיים לו, וזה מרגיש כמו נקודת זמן טובה לבצע קצת חשבון נפש (או סתם חשבון) בעולם משחקי הוידאו, ולהכריז מי הם אלה שהצליחו להתעלות על הציפיות מהם, מי אלו שדווקא השאירו אותנו עם טעם חמצמץ – ומה עוד מצפה לנו בהמשך הדרך, בחודשים הקרובים.
המפתיעים
Legend of Zelda: Breath of the Wild
ידענו שהפרק החדש בסדרת Legend of Zelda יהיה גדול, אבל לא תיארנו שיהיה גדול עד כדי כך, עם ציונים ומילים נפעמות מכל מי שהתנסה בו, שהופכות אותו לבד לסיבה מספיק טובה לרכוש את קונסולת ה-Switch החדשה – או את קונסולת ה-Wii U, שמריצה אותו מעט פחות טוב אך עדיין מספקת חוויה מופלאה זהה של עולם פתוח מסתורי ומלא הרפתקאות.
Horizon: Zero Dawn
הסיבה הכי טובה לרכוש PlayStation 4 נכון להיום הוא כותר העולם הפתוח המדהים הזה מבית יוצרי סדרת Killzone, שמצליח לשלב בין משחקיות מלוטשת, יקום משחק ייחודי שעמוס ברובוטים דמויי חיות מאיימים ועלילה מסתורית שמצליחה לעניין באמת.
עם מכירות של יותר מ-2.6 מיליון יחידות בתוך כשבועיים, אין לנו בכלל ספק שכותר המשך (או אולי כמה) כבר נמצא בשלבי פיתוח, על מנת להמשיך ולחזק את קו הכותרים הבלעדיים של הקונסולה המצליחה גם בשנים הבאות.
Nioh
עוד סיבה מעולה לשקול רכישה של הקונסולה מבית סוני – היצירה החדשה של האנשים אשר הביאו לנו את סדרת Ninja Gaiden מכים בשנים עם כותר פעולה המשלבים אלמנטים מעולם משחקי התפקידים ואווירה שמזכירה את זו של משחקי סדרת Dark Souls המפורסמת, לכותר אחד בשל, מלוטש, מעניין, ממכר וכל כך, כל כך קשה.
אם משחקים כמו Devil May Cry ו-Ninja Gaiden נמצאים ברשימת 'כותרי העל' שלכם – כנראה שאסור לכם לוותר גם על Nioh.
Nier: Automata
כנראה מועמד פוטנציאלי לתואר 'משחק ההמשך הכי טוב בהיסטוריה'. כותר התפקידים היפני הזה שמהווה יורש לכותר בינוני משנת 2010 (שגם הוא היה מעין ספין-אוף למשחקי Drakenguard) סיפק עולם משחק עתידני מוזר ומרתק ביותר, עם עלילה שיוצאת מהשגרה ומשחקיות מהירה ועמוס אקשן כמיטב המסורת של סטודיו PlatinumGames הנודע.
גירסת המחשב האישי זכתה לקבלת פנים מעט יותר קרירה מזו של גירסת ה-PlayStation 4 בעיקר בשל קשיים טכניים שבנחיתה לפלטפורמה חדשה ומגוונת כל כך, אך נראה שגם זה לא מונע מ-Nier: Automata לגרוף שבחים רבים, גם מאלו שמעולם לא חיבבו את תחום ה-JRPG.
For Honor
המשחק הפעולה בעל הדגש על התחום המקוון ועל שיתוף הפעולה בין השחקנים ברחבי הרשת הצליח לעשות בצורה די טובה את כל מה שהבטיח לנו – קרבות רחבי היקף בין לוחמים אגדיים מהעבר. נכון, יש הרבה חזרתיות במשחקיות ונסיון להעמיס עוד רכישות בכסף אמיתי בתוך המשחק מעבר לתשלום ההתחלתי הסטנדרטי, אבל בסופו של דבר האקשן שעשוי היטב מצליח למזער את כל התלונות האלו למינימום, ומעניק נקודה חיובית עבור יוביספוט (Ubisoft) שעוד תיגזל ממנה בעוד מספר פסקאות.
Hollow Knight
הכותר הכי פחות מפורסם ברשימה הזו הוא גם אחד מהאיכותיים ביותר שבה – כותר פלטפורמה קשה שמצוייר בצורה פשוט נהדרת ומשחק בצורה נהדרת, אשר נולד במסגרת פרוייקט מימון המונים אי שם בשנת 2014 וכעת מוכן סוף סוף לאור הזרקורים, עם הוכחה לכך שההמתנה הארוכה הזאת בהחלט השתלמה. במחיר מלא של 15 דולר בלבד ב-Steam, מדובר בחוויה שכדאי מאוד לאמץ אותה אל ספריית הגיימינג שלכם.
Resident Evil 7
הקאמבק הגדול של המותג הכי מפורסם של חברת קאפקום הוכתר כסיפור הצלחה – קטן, אפל, שונה, בעל אווירה מעולה שנבנית בהדרגתיות ובעיקר משחקיות שאינה מתמקדת באקשן ואלימות בלבד אלא בשילוב בריא בינה לבין אלמנטים הדורשים חשיבה.
אם Resident Evil 4 הצליח להמציא מחדש את המותג בתור כזה עם הרבה יותר פעולה מהירה ומפתיעה, הפרק השביעי מבצע חזרה מבורכת לנקודה שקרובה יותר למקורות, אך עם העדכון הטכנולוגי המתבקש עבור המילניום החדש.
Styx: Shards of Darkness
ההמשך למשחק ההתגנבות הצנוע בכיכובו של גובלין מתוחכם (העונה לשם Styx, באופן טבעי) הוכיח את עצמו כשיפור כמעט בכל קטגוריה, עם משחקיות מאתגרת שהיא כנראה אחד מהדברים הכי קרובים למשחקי Thief המקוריים והאגדיים מסוף שנות התשעים שניתן למצוא כיום בנוף עולם הגיימינג – וזו כבר סיבה טובה למדי לכלול אותה ברשימה הזו.
Sniper Elite 4
החלק הרביעי בסדרת המשחקים שבהם ניתנת לכם יד חופשית לצלוף בנאצים ושאר אנשים רעים כאוות נפשכם מסתמן בתור המוצלח והמלוטש ביותר עד כה, למרות שלא בדיוק מביא הרבה חידושים לנוסחה שמלווה אותנו כבר יותר מעשור. אם אתם נהנים לראות גולגלות (ושאר חלקי גוף) מתפצפצים בהילוך איטי, Sniper Elite הרביעי בהחלט לא הולך לאכזב אתכם.
watch dogs 2 שיפור? הדרך היחידה להביא גיבור יותר מעצבן מאיידן היא לשים היפסטר נודניק עם חבורה של ילדים קטנים. על עלילה אין בכלל מה לדבר. השיפור היחידי היה הQUADCOPTER.
watch dogs היה משחק מאוד מצוין שיצאה watch dogs 2 היה לי הרגשה שזה יהיה משחק לא טוב מין חוק מרפי כזה שיוצא משחק מצוין המשחק אחרו בסדרה יהיה גרוע
לא ראיתי את WD2 בכתבה, וטכנית הוא שייך ל – 2016. אבל לדעתי אתה צודק – העלילה ממש מטופשת, ואם לא היו קללות פה ושם, סביר להניח שהמשחק היה מדורג T ולא 18+. אני עדיין מחכה ל – DLC השני של הסינגל פלייר לראות אם הוא משפר משהו (על הראשון פסחתי).
wildlands אכזבה? משחק מאוד מהנה יש מגוון אפשריות לרוב המשימות וניתנת יד חופשית בבחירה של מה לעשות ואיך. וככל שפותחים יותר אפשרויות הגיוון רק עולהוניתן לסיים את המשימות בדרכים חדשות.
For honor משחק מצויין וwildlands אכזבה? באמת? פשוט מגוכח. מי שכתב את זה שיקן בשני המשחקים?
לדעתי שנה חלשה עד מאכזבת.
Mass Effect: Andromeda משחק ממש ממש גרוע
אני כבר בערך 35 שעות משחק בקמפיין ואני ממש נהנה מכל רגע
נכון, ההתחלה הייתה די צולעת, אבל אחרי מספר שעות יש שיפור ניכר בחוויית המשחק (בשבילי בכל אופן).
אני אישית מחשיב את עצמי "כגיימר חובבן" (לא תחרותי), ואחרי המון שנים של גיימינג, אני יכול לומר ב100% שאין דבר כזה משחק טוב או משחק רע!
זה עניין של טעם!..יש משחקים שסוחפים איתם המון שחקנים מהעולם שאני לא "יבזבז" 10 דקות של משחק עליהם.
אני אישית מאוד נהנה מ- ME A ולדעתי האישית הוא משחק ממש ממש טוב
"האכזבה הגדולה" שלי ממנו, זה הגרפיקה…אאאאמממממ לא משהו, ציפיתי להרבה יותר.