זוג מסכים באותו מכשיר היו פולריים במיוחד בעידן מכשירי הצדפה. אז, היה מסך קטן שהציג את מספר המתקשר או התראות על הודעות שלא נקראו בזמן שהמכשיר היה "סגור", וכשהיינו פותחים את המכשיר היה מתגלה בפנינו עוד מסך, לרוב גדול ואיכותי יותר – יחד עם סט מקשים.
לאחר המהפכה שחוללו מסכי המגעף קונספט זה ננטש לחלוטין ורובם המכריע של הסמארטפונים מעוצבים בצורה דומה למדי – מסך גדול מקדימה, פאנל כלשהו מאחורה. חברת Yota הרוסית רוצה להחזיר עטרה ליושנה ומציגה את ה-YotaPhone, עליו דיווחנו כבר לפני כחודש לראשונה באתר.
למקרה שפספסתם – מדובר במכשיר שנראה כמו סמארטפון אנדרואיד לכל דבר – פרט לעובדה שבפאנל האחורי שלו מוטמע מסך E-ink נוסף, חסכוני במשמל, שנועד להציג לנו מידע ללא הצורך להדליק את המסך הראשי של הסמארטפון ולבזבז סוללה יקרה.
המסך יוכל להציג תמונות סטטיות עם שימוש מינימלי בסוללה – ממש כמו כל מסך E-ink. תוכלו לשים עליו פתקים, מפות,ספרים, דוא"ל חשוב או סתם תמונה. כמו כן, תוכלו להעביר במהירות למסך האחורי את מה שאתם רואים עכשיו במסך הראשי באמצעות מחוות פשוטה של החלקת זוג אצבעות מלמעלה למטה. המסכים, אגב, מכוסים בזכוכית ה-Gorilla Glass 3 שהוצגה גם היא בתערוכה.
מצד אחד זה סמארטפון ממוצע |
…ומן הצד השני קונספט חדשני |
כאן אנחנו גם מגיעים לשינוי התפיסה השני של החברה – הם לא רוצים כפתורים בכלל. כל העסק הזה נשלט על-ידי מחוות מגע, כאשר אלה מתרכזות ב"פס" מגע בלתי נראה שממוקם מתחת לכל אחד מהמסכים. החלקה על כל הפס תביא אתכם למסך הבית, לחיצה ארוכה תעביר אתכם למסך ריבוי המשימות וחצי-החלקה תתפקד בתור כפתור ה"אחורה".
החברה מבטיחה לשחרר SDK שיאפשר למפתחים להוסיף מחוות משלהם לאפליקציות שיפתחו, וכן יאפשר להם לממשק את האפליקציות שלהם למסך האחורי הייחודי של YotaPhone.
כרגע, המכשיר עדיין לא מושלם ואנחנו עדים לדיווחים על לא מעט באגים בכל הקונספט הזה. לחברה אמנם עדיין יש זמן עד לסוף השנה – הזמן בו הם מבטיחים לשחרר את המכשיר לשוק – אבל אנחנו יודעים שלחברות מרוסיה לא אכפת גם לשחרר מוצרים עם באגים.
אהה כן ?
" אבל אנחנו יודעים שלחברות מרוסיה לא אכפת גם לשחרר מוצרים עם באגים. " – כמו מה ? קלשניקוב ? מיג 29 ? S-300 ?
הסקירה ברוח תשדירי בחירות של…..
כמעט לכל חב' אין בעיה להשיק סמארטפון עם באגים…
כמו כל חברה שמכבדת את עצמה=אפל