עיצוב
חלקו העליון של ה-XPS L321x, הלא הוא למעשה גב המסך, מעוצב בעיצוב מינימליסטי. הצבע היחיד בו הוא צבוע הוא אפור בגימור חלק, ובמרכזו מוטמע הלוגו של היצרנית DELL.
מעל המסך מוטמעת מצלמת האינטרנט, שעיקר השימוש בה הוא לשיחות וידאו על גבי רשת האינטרנט. אפשרות נוספת לשימוש במצלמה הקדמית של ה-XPS L321x היא להגדיר את המצלמה לזיהוי פנים, אמצעי אבטחה נפוץ היום אשר עתיד להחליף את הקלדת הססמא.
הפרופיל הימני של ה-XPS L321x מכיל יציאת USB אחת, וגם יציאת MicroHDMI אחת. בנוסף, ישנו לחצן קטן השולט על תאורת המקשים במקלדת.
הפרופיל השמאלי של ה-XPS L321x מכיל יציאת USB אחת, יציאה מסוג PL3.5mm לחיבור אוזניות או רמקולים חיצוניים וגם חיבור למטען המאפשר הטענה של סוללת המחשב.
כשפותחים את ה-XPS L321x נחשפת בפנינו המקלדת, השוכנת מתחת למסך בגודל 13.3 אינץ'. המקלדת פרוסה על גוף המחשב באופן טוב, היא בעלת מקשים נוחים, האותיות שעליה גדולות וברורות והמרווח בין המקשים מדוייק.
משטח המגע, הנמצא מתחת למקלדת של ה-XPS L321x, הוא משטח מגע שזוג המקשים שמדמים את מקשי העכבר מוטמעים ממש בתוכו. הבעיה העיקרית עם העניין הוא שקשה מאוד להבין איפה נגמר משטח המגע ומתחיל הכפתור, דבר שלעיתים גורם לפעולות ריבוי מגע שקורות באופן אקראי, תזוזות עכבר לא רצוניות ולחיצות שווא.
מצדה השמאלי של המקלדת, ישנו כפתור הכיבוי וההדלקה של ה-XPS L321x, ותו לא. משטח המקלדת ריק מכפתורים נוספים, ואפילו ממדבקות שונות ומשונות שאנחנו רגילים לראות. אך הדבר הבולט ביותר שהרגשנו בחסרונו הוא דווקא פאנל נוריות החיווי, שכבר די התרגלנו למצוא בכל מחשב נייד שקיים כיום בשוק.
חלקו האחורי של ה-XPS L321x, או במילים אחרות – החלק שאחראי להסתיר את החומרה המשובחת שיושבת לה בנחת מתחת, מעוצב גם הוא בקווים אלגנטיים. הצבע הדומיננטי הוא שחור-אפור, שסרוג כרשת פיברגלס, ובעל מרקם עדין ונעים למגע. בדיוק במרכז ניתן לראות ריבוע אפור, עליו מופיע שם הסדרה, הלוגו של אינטל וגם הלוגו של חלונות 7.
מסך
המסך של ה-XPS L321x נמצא על ציר שמאפשר לו להסתובב 110 מעלות בלבד, חיסרון משמעותי לאלה שעובדים עם המחשב כאשר הוא על הברכיים שלהם. עם זאת, המסך בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציה מפוארת של 1366×768, הוא עושה עבודה מעולה בעת הצגת תוכן מכל סוג.
הצבעים במסך של ה-XPS L321x הם חדים, עזים וברורים. הבהירות החמימה שעוטפת את המסך מעניקה לו צבעוניות יתר והוא מוטמע באופן נהדר בגוף המחשב, ואין לנו ספק שזכוכית ה-Gorilla שמצפה אותה תורמת לכך רבות.
עוד דבר שחיפוי ה-Gorilla מעניק ל –XPS L321x הוא ההשתקפות הנוראית של כל עצם או מקור אור כזה או אחר שנמצא בסביבה. איכות המסך יורדת באופן מיידי, והתוכן המוצג עליו נראה לא טוב בכלל, וזהו חיסרון משמעותי.
איכות בנייה
ה-XPS L321x קיבל גם בדיקת לחץ על חשבון הבית. כפי שניתן לראות בסרטון שלפניכם, גב המסך עומד באופן מעולה תחת לחץ, דבר המעיד על איכות בנייה מעולה, שלא מותירה מקום למחשבה נוספת בעניין – ההגנה למסך בעת נפילת המחשב על האדמה היא בטוחה. לאחר שניסינו עוד ועוד פעמים לכפף את גב המסך, האצבעות שלנו כבר התעייפו, והרושם שהיה הוא שהאצבעות שלנו יישברו הרבה לפני שהמסך של ה-XPS L321x יסכים להתכופף.
צילום: אבי מנסורי
זה לא זה , המחשב הכוונה.
אהבים לקחת מפה רעיונות למקומות…
הנה דוגמה: http://tech.walla.co.il/?w=/4011/2547980
למה לסקר דגם של מחשב שכבר הוחלף?
לדגם הזה יש כבר גרסא חדשה יותר עם תחתית קרבון ומעבדי ivy חדשים
ל – 2 ובכלל
לא שהביקורת כאן לא טובה בזכות עצמה
( להבדיל מהמחשב ) , אלא שבהשווה לזו של וואלה היא מאסטרפיס.
המסך בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציה מפוארת של 1366×768,
נו באמת
1.4K זה לא קצת כבד?
דבר אחד אני לא אוהב באולטרה-בוקים:
זה המחסור בחיבור רשת. עם כל השאר אין לי בעיה למצוא תחליף.
"פרי פיתוחה של אפל"
מצחיק קצת לשלב את ה"עיקרון" "מינימום מחיר", כמקושר לאפל,
הרכיב הכי יקר במחשבים שלהם זה תמיד הציור של התפוח…
אולטרבוק – בזבוז כסף משוועעעעעע
מה ההבדל בינו לבין נייד סטנדרטי?!
100גרם?!
זה עם מעבד ישן…
דל כבר הוציאו גרסאות עדכניות לסדרת ה- XPS עם מעבדי Ivy Bridge. למה שלא תסקרו אותם במקום?
יבואן מגיש מחשב לביקורת עם מעבד ישן
יותר ממגיב אחד השתוממו מדוע הביקורת היא על דגם שכבר הוחלף על ידי החברה.
היבואנים הישראליים לא מביאים ארצה את הדגמים החמים ביותר עד שהם לא נפתרים ממלאי קיים. השיטה היא לשווקם כדגם אחרון. והמבקר של אתר זה נפל בפח כטירון.
הגדילו לעשות אידיגיטל המשווקים את הדגם הקודם של המקאייר "כמשחב החדש" "הדגם החדש". והדיוט שלא בקיא במתרחש יפול בפח. לרגע גם אני השבוע חשבתי שהגיעו ימות המשיח והם משווקים אולטרהבוקס המחירי אירופה (חס וחלילה ארה"ב). ורק בדיקת המפרקט גילתה את מעשה הרמיה.