אחרי הצלחה פושרת לדור השבבים הניידים הראשון שלה, צ'יפזילה מעלה הילוך ומכריזה על מערכת על שבב חדשה עבור סמארטפונים וטאבלטים, אשר מתיימרת להציע ביצועים שיכניסו את המתחרים מבית ARM ללחץ
אינטל מצמצמת את הפער
תתחילו להתרגל לשם Clover Trail+ – מדובר במשפחת השבבים החדשה של אינטל עבור סמארטפונים וטאבלטים לשנת 2013. לא מדובר כאן בדור חדש לחלוטין לעומת לעומת שבבי ה-Medfield שהוצגו בשנה שעברה – ליבות העיבוד הן עדיין אותן ליבות Panwell אשר מבוססות על ארכיטקטורת האטום המקורית שחוגגת יום הולדת חמש ותהליך הייצור הוא עדיין 32 ננומטר, אך בכל זאת מדובר כאן במוצר שאמור להעניק שידרוג משמעותי לביצועים ולקרב את אינטל אל המתחרות הגדולות שלה שמפתחות שבבים מבוססי ARM.
נתחיל מליבות העיבוד – בעוד ששבב ה-Z2460 ממשפחת ה-Medfield הציע ליבת עיבוד פיזית אחת בלבד, שבבי משפחת ה-Clover Trail+ יכללו זוג ליבות Panwell, בתוספת טכנולוגיית ה-HyperThreading שתעניק ארבע נימי עיבוד. משפחת ה-Clover Trail+ תכלול שלושה שבבים שונים, החל מה-Z2520 שיציע תדר עבודה מירבי של 1.2GHz בלבד בקצה הנמוך, דרך ה-Z2560 שיציע תדר עבודה מירבי של 1.6GHz וכלה ב-Z2580 שיספק תדר עבודה מירבי של 2GHz עבור ליבות העיבוד.
כל התדרים הנ"ל הם תדרי טורבו מירביים, כאשר בכל שלושה הדגמים תדר העבודה הנומינלי של ליבות העיבוד יעמוד של 933MHz.
בקר זכרון כפול ערוצים עם תמיכה ב-LPDDR2 של 1066MHz אמור להבטיח שרכיבי החומרה המשודרגים יעבדו במלוא האפקיטיביות שלהם |
הכפלה של ליבות העיבוד היא פלוס גדול לשבבי ה-Clover Trail+, אך הקלף המנצח שלהם אמור להגיע דווקא מכיוון הליבה הגרפית המובנית – את ליבת ה-PowerVR SGX 540 העתיקה של שבבי ה-Medfield מחליפה ליבת PowerVR SGX544MP2 כפולה שתפעל בתדר מירבי של בין 300MHz (בדגם ה-Z2520) ל-533MHz (בדגם ה-Z2580 העוצמתי ביותר). מדובר בשיפור משמעותי ביותר, אשר מעניק לדגם הבכיר החדש של אינטל יכולות גרפיות דומות לאלו של ליבת ה-Adreno 320 בשבבים המובילים של קוואלקום ושבבי ה-A5X וה-A6 של אפל אותן ניתן למצוא באייפד מהדור השלישי ובאייפון 5 בהתאמה.
קושחה מעודכנת לרכיבי עיבוד התמונה אמורה להביא לשיפור גם בתחום הזה עבור ה-Clover Trail+ |
החומרה החדשה לא תהפוך את Clover Trail+ למובילת השוק בביצועים, אבל היא בהחלט מצמצמת את הפער באופן ניכר ומחזקת את מעמדה של אינטל ככח שראוי להתייחס אליו ברצינות בקטגוריה. שנת 2014 צפויה להביא עימה ארכיטקטורה ותהליך ייצור חדשים לחלוטין עבור פלטפורמת האטום ומי יודע – אולי אז יתהפכו היוצרות בעולם המובייל.
השיפורים של שבבי ה-Clover Trail+ אינם מסתיימים כאן – גם המודם המובנה זוכה לשדרוג. את מודם ה-XMM6260 מחליף מודם מדגם XMM6360 שתומך בטכנולוגיות מעודכנות דוגמת DC-HSDPA שתאפשר להגיע למהירויות הורדה של עד ל-42 מגה ביט בשניה במכשירים תומכים ועל גבי ברשתות דור שלישי תומכות (כמו האולטרנט של אורנג' וה-High Speed GSM של פלאפון בארץ).
יהיה גם LTE…מתישהו
המודם המובנה החדש של אינטל עדיין לא כולל תמיכה ברשתות דור רביעי LTE, מה שללא ספק יגביל את העניין שיצרו השבבים החדשים במדינות בהן ישנה פריסה רחבה של רשתות אלו – לנו בארץ זה עדיין לא אקטואלי, אך ראוי לציין כי בענקית השבבים לא מזניחים את הדור הרביעי ועתידים להציג מודם סלולר נפרד שתומך בטכנולוגיה (XMM7160) במחצית הראשונה של השנה הנוכחית, כאשר לא יהיה זה מוגזם להניח ששבבי הדור הבא של החברה לסמארטפונים וטאבלטים (אלו שיגיעו אחרי ה-Clover Trail+) יכללו כבר גירסה מובנית של המודם המדובר, ובכך יתחילו ביישור הקו אל מול קוואלקום, NVIDIA ואחרות.
אינטל משתפרת, אך עדיין לא מספיק על מנת כדי להתחרות בכלל השווקים הסלולריים ברחבי העולם |
מה לגבי הביצועים? טעימה קטנה מה-K900 של לנובו
שבבי ה-Clover Trail+ הוכרזו רשמית רק עתה אך למעשה זכינו לגלות על קיומם כבר בתערוכת CES בתחילת החודש שעבר, תודות לסמארטפון ה-K900 מבית לנובו – המכשיר הראשון (והיחיד עד כה, למיטב ידיעתנו) שמבוסס על מוצר ממשפחת ה-Clover Trail+.
ה-K900 של לנובו – חוד החנית של אינטל |
תערוכת MWC שנמצאת בשיאה בימים אלו ממש סיפקה לנו הצצה נוספת אל הסמארטפון המתקדם והמסקרן של לנובו – כולל כמה תוצאות מבחני ביצועים ראשונות שמעניקות לנו מושג לגבי הביצועים של ה-Clover Trail+, מחוץ לנתונים התיאורטיים היבשים.
Clover Trail+ מרשים, לפחות בחלק ממבחני הביצועים |
בגדול? מדובר בתוצאות מרשימות עד מאוד. מבחן הביצועים הכללי AnTuTu 3.1.1 מעניק ל-K900 ושבב ה-Z2580 שבו ציון סופי של לא פחות מ-25,000 נקודות – יותר ממכשירי ה-Snapdragon S4 Pro, יותר ממכשירי Snapdragon 600 ולמעשה יותר מכל שבב אחר בשוק כרגע. כמעט.
תוצאות מרשימות התקבלו גם במבחן ה-Javascript הפופולרי Sunspider, שם קיבל ה-K900 תוצאה של כ-950 מילישניות (שממשיכה את מגמת הציונים המרשימים במבחן הזה שהחלה עוד עם שבבי ה-Medfield), ובמבחן הביצועים הגראפי הטרי Epic Citadel שם סיפקה הליבה הגרפית המשופרת קרוב ל-60 פריימים לשניה (המקסימום במבחן הביצועים הנ"ל שמוגבל על ידי Vsync) באופן יציב.
מבחן ביצועים אחד בו ה-K900 לא הבריק היה מבחן המערכת הכולל Quadrant, שם התקבל תוצאה של כ-5,000 נקודות בלבד – נמוך משמעותית מתוצאות של שבבים כמו ה-S4 Pro וה-Tegra 3.
כך או כך, אין ספק שהטעימה הקטנה הזאת מספיקה בכדי להמחיש את הקפיצה הגדולה והמפתיעה שביצעה אינטל בעולם הסמארטפונים בתוך כשנה בלבד. כעת נותר רק להמתין ולראות האם החומרה המשופרת תסייע לאינטל לשפר את הפופולריות של מוצריה בקרב יצרניות המכשירים עצמן.
דגם רפרנס חדש שחולם לשחזר את ההצלחה
אחד המהלכים הנבונים של אינטל בדור שבבי ה-Medfield הייתה יצירתו של ה-FFRD, מכשיר רפרנס מלא ומלוטש שאיפשר למפעילות סלולר ברחבי העולם לוותר על "שירותיהן" של יצרניות המכשירים, למתג את אותו מכשיר רפרנס תחת שמן ולשווק אותו ישירות אל הצרכנים.
המפתח להצלחתם של השבבים החדשים? |
אין זה פלא, אם כך, שגם משפחת השבבים החדשה מגיעה עם מכשיר רפרנס משלה, שיכלול את שבב ה-Z2580, זכרון LPDDR2 בנפח 2GB, עד 256GB (!) של נפח אחסון פנימי, מצלמה אחורית עם חיישן של 16 מגה פיקסל, מצלמה קדמית של 2 מגה פיקסל ואנדרואיד Jelly Bean 4.2.
באינטל לא סיפקו מידע בנוגע לסוג מסך של ה-FFRD המעודכן, אך לא יהיה זה מפתיע לראות את היצרניות וחברות הסלולר למיניהן מאמצות את הטרנד העדכני בתחום ומציגות מכשירים עם החומרה המדוברת שכוללים מסך 5 אינץ' ברזולוציית FullHD.
אז מה אתם חושבים על השבבים החדשים של אינטל? תהיו מוכנים לשקול מעבר על מחנה ה-x86 במכשיר החכם הבא שלכם? שתפו אותנו בתגובות!
מרשים בהחלט
מישהו יותר מה זה הפס הירוק במבחן הביצועים שמשווה לשאר המכשירים?
נראה שהוא משמעותית יותר גבוה מהמתחרות.
עוד שנתיים – אינטל תוביל
אינטל חברה גדולה ולוקח לה זמן אבל כשהיא מסמנת מטרה, לא משאירה הרבה מתחרים שמסוגלים לעמוד בתחרות
אינטל פתחו מבערים
אינטל תוביל
ARM העירו את המפלצת הכחולה .
השאלה היא עד כמה אינטל מוכנה לשתף מידע עם מפתחים
סמסונג, למשל, ידועה לשמצה בנושא הזה. אם היא תהיה פתוחה וידידותית, ומעבדיה יתומחרו באזור המתחרים מצפה לנו תקופה מאוד מעניינת…
מעניין אם אפשר להתקין מערכת הפעלה
אם אפשר לשם אובונטו או וינדוס על זה אז זה בהחלט מחשב נייד
שמגיעים איתו הביתה מחברים למסך חיצוני פלוס מקלדת ועכבר אלחוטיים וסבבה של מחשב נייד