בשורה מעניינת בשוק הסמארטפונים מגיעה דווקא מיצרנית סינית אנונימית יחסית בשם Innos. הסמארטפון החדש הוא D6000, וכשמו כן הוא – בעל סוללות עם קיבולת של 6000 מיליאמפר-שעה
העובדה שהסמארטפון הפך לשלוחה נוספת דרכה אנו מנהלים את חיינו, הובילה לכך שלרוב הוא פעיל וצורך אנרגיה כמעט ללא הפסקה. אחד האתגרים העומדים כיום בפני יצרניות הסמארטפונים הוא למצוא פתרונות שיאפשרו את הפעילות הממושכת של המכשיר ללא הדאגה הקבועה לשקע זמין.
אפשר להגיד שבחברת Innos הפנימו זאת. לאחרונה הושק הסמארטפון החדש D6000 בעל הסוללה החזקה ביותר שיצא לנו להיתקל בה- 6,000 מיליאמפר-שעה. מן החברה נמסר כי הסוללה תוכל לפעול בין שלושה לחמישה ימים תלוי בשימושים במכשיר. גם אם מדובר בהגזמה שיווקית, הרי שעובדתית יש לסוללה קיבולת יוצאת דופן. איך זה בעצם עובד? המהנדסים ב-Innos שילבו במכשיר טכנולוגיה המבוססת על חלוקה פנימית לשתי סוללות. שני תאים אשר בכל אחד מהם מובנית סוללה. בפנימי סוללת 2,840 מיליאמפר-שעה, ובחיצוני סוללת 3,520 מיליאמפר-שעה. משום כך המכשיר איננו דק כפי שהתרגלנו-11.9 מ"מ, אולם אם סוללה ענקית היא דבר משמעותי מבחינתכם בהחלט שווה לשקול פשרה שכזו. כפי שכבר צוין מדובר בקיבולת שתאפשר לכם לעשות שימוש ממושך במכשיר ללא הדאגה הקבועה למטען זמין. מלבד זאת מציע המכשיר מספר אלמנטים נוספים אשר בהחלט כדאי לשים אליהם לב.
תצוגת המכשיר היא כ-5.2 אינצ', והוא בעל רזולוציה טובה 1080p. הסמארטפון החדש מבוסס אנרואיד גרסת לוליפופ 5.0, מגיע עם זיכרון עבודה של 3GB RAM, וזיכרון אחסון של 32GB. במכשיר שולב מעבד סנאפדרגון 615 בעל ארבע ליבות בתדר פעילות 1.5 ג'יגה הרץ, וארבע ליבות בתדר פעילות 1.0 ג'יגה הרץ. כמו כן שולב בו המחבר המתהפך החדש USB 3.1 Type C שמאפשר את חיבור הכבל משני הכיוונים. בגזרת המצלמה נראה כי המכשיר החדש אמור לספק ביצועים טובים עם מצלמה אחורית 16 מגה פיקסל, ומצלמה קידמית 5 מגה פיקסל.
כל החבילה הזו עתידה לעלות 290 דולר. סך הכל מדובר בקומבינציה בסיסית אך טובה, אשר הסוללה האימתנית והמחיר האטרקטיבי עשויים לחפות על האנונימיות היחסית של המותג בשוק מכשירי הביניים.
עבור אלו שסוללה אדירה היא הפרמטר היחיד עבורם, צפויה Innos להשיק בתקופה הקרובה גם דגם בסיסי יותר D6000m. שמצד אחד יספק את אותה סוללה אימתנית ומצד שני מפרט טכני בסיסי יותר. וזאת בעלות צפויה של 160 דולר. שימו לב שהמחירים של שני הדגמים הם בהמרה ישירה מיואן, ולכן ייתכנו שינויים בסכום הסופי בדולרים. בשלב זה לא ברור מתי אם בכלל, יתחילו לשווק את המכשיר מחוץ לסין. אולם בהחלט שווה לעקוב אחרי ההתפתחויות.
" על חלוקה פנימית לשני סוללות. שתי תאים אשר בכל אחד מהם מובנית סוללה" –
וכמה מיליאמפר-שעה צריך לכתוב נכון ?
"רזולוציה טובה" ?
נו באמת!
זה ניסוח שמתאים לאתרים אחרים…
נסו "גבוהה"
רזולוציה גבוהה ונמוכה זה עניין יחסי לקיומם של רזולוציות שונות בטווח המציאות ההיסטורית, ו/או בטווח המציאות האפקטיבית.
בטווח המציאות ההיסטורית אפשר לומר ש1080P היא רזולוציה גבוהה, למרות שיש כבר גבוהות ממנה אך אפשר לומר שכרגע הם מוגדרות SUPER גבוהות.
בטווח המציאות האפקטיבית, 1080P היא לא ממש רזולוציה גבוהה, היא הסטנדרט הנפוץ והנגיש לאיכות "טובה".
בשימוש במונח "טובה" כותב הכתבה קלע בול! לא רק למציאות האפקטיבית, אלה גם לחוויה הפונקציונלית.
ולכן אני עומד מאחורי הגדרה זו כתומך נלהב.
ועכשיו לנושא הדיון עצמו.
אהבתי מאוד את הרעיון של בטריה חזקה לשימוש ארוך וממושך.
נושא זה תמיד היה בעל משקל רב מבחינתי, וטוב לראות שנעשים צעדים לענות על צרכי השוק.
אשקול זאת בקניית הסמארטפון הבא(שכנראה תהיה בהמשך השנה).