גם מפתחת ליבות העיבוד הבריטית ARM מכריזה על הקפאת יחסים עם היצרנית הסינית – בזמן שברקע נשמעות הערכות על דיל עתידי אשר יציל את המצב
האם Huawei עומדת לקרוס? כדור השלג שנוצר בעקבות הפרדת הכוחות בין גוגל ליצרנית הסינית הגדולה שנכנסה לרשימות השחורות בארצות הברית מסרב לעצור וגורר השפעות נגזרות גם מחברות וגופים שאינם מבוססים באמריקה – וכך קורה שגם מפתחת ליבות העיבוד ARM (שבבעלות SoftBank היפנית) הכריזה על הפסקת שיתוף הפעולה עם החברה באופן זמני.
רובם המוחלט של המעבדים בסמארטפונים המודרניים מבוססים על נגזרת זו או אחרת של ליבות בארכיטקטורת ARM, כאשר מוצרי משפחת Kirin של Huawei (דרך חברת הבת HiSilicon) מתבססים גם על ליבות גראפיות ממשפחת ה-Mali של אותה ARM – וכעת משמעות החרם היא שהיצרנית הסינית לא תוכל למעשה להמשיך ברכישת זכויות השימוש בקניין הרוחני של החברה, ותיאלץ למצוא לעצמה כיוון חדש במסגרת פיתוח שבבי העתיד. מדובר בחסם ואתגר גדולים לא פחות מאלו שהביא איתו החרם מבית גוגל, ונראה כי ללא פתרון הוא עשוי להביא את Huawei בטווח הארוך למצב בו היא לא מסוגלת להביא מכשירים חדשים אל השוק.
אם לא די בכך, גם חברותה של Huawei בארגוני התקינה SD Association, Wi-Fi Alliance ו-JEDEC הושעתה בשל היותם מבוססים בארצות הברית, וזה משהו שימנע מהחברה לדאוג לאינטרסים האישיים שלה במסגרת תקנון גרסאות העתיד עבור המאפיינים הנפוצים בכל המכשירים החכמים שם בחוץ – ואולי אף ימנע ממנה לאמץ את התקנים העדכניים והמתקדמים ביותר במוצריה בהמשך.
המצב הנוכחי נראה עגום ואפילו קטלני עבור היצרנית, על אף שנים של נסיונות להפחית הסתמכות על מוצרים ממקורות מערביים ולעבור לפיתוח עצמאי, אך האם יש תקווה לריבאונד בכל מקרה? נשיא ארצות הברית התבטא בנושא והבהיר כי הסרת הסנקציות תוכל להתרחש כחלק מהסכם סחר כולל חדש בין סין לארצות הברית, אשר מהווה סלע מחלוקת גדול בין המעצמות מזה כמה חודשים והביא לפגיעה כלכלית בלתי מבוטלת בגורמים משני הצדדים (ש-Huawei היא ככל הנראה הגדולה שבהם).
גם ZTE הסינית שנאלצה להקפיא את פעילותה באופן מלא בשנה שעברה בשל סנקציות אמריקאיות, כזכור, זכתה בסופו של דבר בסליחה ומחילה שאיפשרה לה לחזור ולתפקד עם מכשירי ה-Axon 10 Pro שלה. עם זאת, אי אפשר להכחיש כי למשבר הנוכחי עשויה להיות השפעה גדולה וארוכת טווח על התוכניות של Huawei לעתיד – ואנחנו בהחלט לא נופתע לגלות שהיחסים מול גוגל ואנדרואיד כבר לא יחזרו להיות כבעבר. נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם!
סתם יוצרים פאניקה, יש לוואווי על המדף עיצוב מעבד אלטרנטיבי לARM שנקרא loongson והוא בבעלות ממשלת סין, עניין של זמן עד שישלבו אותו לתוך kirin. גם אם tsmc יחרימו אותם יש מספיק קבלני ייצור בסין להחליף אותם. הסינים התכוננו לרגע הזה כבר 20 שנה.
מענין, כל הנשמות הטובות מפעילות יחצנים שיציגו כמה גרוע מצבה של הוואוי ויזרעו פחד בלב צרכנים כאילו הוואוי זה אלקטרה מעליות… אז להבהרה הוואוי זו מעצמה מס' 2 בעולם במכירת סלולרים העולים בטיבם על יצרנים משמעותיים אחרים, בטוחני שהגינגי העצבני מהבית הלבן לא חשב והתיעץ הרבה לפני שפעל… ואילו הוואוי לקחת זאת בחשבון כי היא רצה במסלול של הטווח הארוך… רחוק… אנחנו ישראל צריכים להיות זהירים כי במשחק הזה יש עתיד גדול לסין ולעסקים עימה ומאידך לא לעצבן את המעוצבן מראש מהבית הלבן. מאחורי הוואוי עומדת סין ואם זה באמת יגיע למלחמה אז מספיק שהסינים יעשו פעולת תגמול ויטילו מיסים כבדים על יבוא מאמריקה, השוק היצוא האמריקני יחטוף מכה חזקה וגם אם הסינים יפסיקו לשלוח מוצרים ומכוניות לארה"ב כלכלת ארה" ב והציבור יחטפו מכה קשה. בקיצור לא להתרגש יתר על המידה הכול זה כסף… ולכן פתיר.