סמסונג יוצאת בעוד הכרזה מפתיעה, הפעם עם שבב זכרון LPDDR4 בנפח חסר תקדים
המכשירים החכמים הניידים הופכים למכונה הדיגיטלית הראשית והבלעדית עבור יותר ויותר משתמשים, אשר מוצאים כי היא עונה על כל הדרישות והצרכים שלהם בזמינות טובה הרבה יותר ממחשב ביתי כזה או אחר, ובשל כך אין זה מפתיע לראות את פער היכולות בין הפלטפורמות השונות מצטמצם עם כל יום שעובר – אך הקצב שבו זה קורה מצליח להפתיע אותנו בכל פעם מחדש, וזה קורה גם היום עם הכרזה נוספת מבית סמסונג.
היצרנית המובילה של עולם שבבי ההבזק ושל עולם שבבי הזכרון הדינאמיים חשפה את מארז זכרון ה-LPDDR4 החדשני ביותר שלה, שמיוצר בליטוגרפיה של פחות מ-20 ננומטר (תהליכי הייצור עבור זכרונות דינאמיים הינם שונים במקצב ועל כן לא נהוג לנקוב במספר מדוייק ספציפי) ומבוסס על ארבע שכבות בנפח של 16 ג'יגה-ביט כל אחת, לקבלת נפח אחסון כולל מרשים ביותר של 8 ג'יגה-בייט, במהירות של 2,133MHz שתוכל להציע רוחב פס של 34 ג'יגה-בייט בשנייה במערך כפול ערוצים של 64 ביט.
אם לסכם את כל בליל המושגים הטכנולוגיים האלו בשורה אחת – מתישהו במהלך השנה הבאה אנחנו עתידים להתחיל לראות סמארטפונים וטאבלטים מובילים שיציעו לא פחות מ-8 ג'יגה-בייט של זכרון RAM זריז וחסכוני, שאף ישולב אנכית במארז אחד יחד עם נפח האחסון הבלתי נדיף המובנה של המכשיר, או לחילופין עם המערכת-על-שבב שמפעילה אותו.
מדובר בקפיצה גדולה קדימה, בהתחשב בכך שסמארטפונים ראשונים עם 6GB של זכרון RAM החלו לצוץ רק לפני כחצי שנה – ובהתחשב בכך שרוב המחשבים הניידים ואפילו הנייחים שנמכרים בחנויות מוצעים עם נפח אחסון דומה, מה שנכון גם לגבי נפח האחסון הפנימי, שקיים כיום גם בנפחים של 128 ג'יגה-בייט ו-256 ג'יגה-בייט בשוק המכשירים החכמים, בערך כמו בשוק ה-PC.
טרם ידוע מתי בדיוק יגיעו שבבי ה-DRAM החדשים אל הסמארטפונים בשוק, אבל כשזה יקרה זה ללא ספק יקרב אותנו להתכנסות של כל תחומי המחשוב הקיימים – כאשר אפילו בהכרזה הרשמית מבית סמסונג ישנה התייחסות לפעולות וירטואליזציה שירוויחו מנפח הזכרון הדינאמי המוגדל, לכאורה לקראת מצב בו נוכל להריץ אפליקציות x86 שולחניות במכשירי ה-ARM הניידים שלנו בסביבה וירטואלית. יהיה מעניין.
מזל טוב,
זכינו לחיות בתקופה של קידמה מטורפת.
כל יום משהו חדש
Ziv Zakalik
אחי תקנה מחשב חדש כבר
זה מתחיל להיות מביך
זהירות עם הפופוליזם. על אף המספרים המרשימים, כמו במעבדי סלולר ישנם הרבה פחות טרנזיסטורים ממחשב שולחני או אפילו נייד. זה לא שקוולאקום 8 ליבות כל אחת ב2.2GHz אפילו מתקרב ל2 ליבות i3. מדובר בסוג של הונאה מיתוגית.
נכון ולא רק בתחום השבבים של הסמארטפונים…ניקח לדוגמה את מעבד הFX8350 של AMD הוא בקושי מגיע לביצועים של מעבד I5 דור שלישי למרות שזה מעבד 8 ליבות בתדירות התחלתית של 4 גיגהרץ אותו דבר לגבי המעבדים בקונסולות העכשוויות הJAGUAR במהירות 1.6ghz בביצועים דומה לI3
לא מדובר בהונאה מיתוגית.
בסמארטפון אכן רצים הרבה ישומים בבת אחת.
יש יתרון גדול לריבוי ליבות לצורך החלקת האפליקציות והאינטרפייס.
ולמרות שאני לא ממש רואה את התרחישי חישוב על קו הזמן שסמארטפון ממוצע של משתמש ממוצע+ מתמודד איתם בפועל על בסיס יום יומי, אני מניח שעכשיו כשהגענו ל10 ליבות, כבר פחות חשוב הכמות, ויותר חשוב האיכות.
Avi Manasherov