בזמן שיותר ויותר מכשירים חכמים סטנדרטיים מתחילים לאמץ טכנולוגיות להגנה בפני מים ואבק, סמסונג משדרגת את משפחת מכשירי האקסטרים שלה עם קשיחות בתקן צבאי
אנחנו מחבבים מאוד מכשירים חכמים שמעניקים קשיחות משופרת, בין היתר משום שיש מעט מאוד דברים שמאכזבים יותר מהצורך לתקן (או אפילו לזרוק לפח, במצבים קשים יותר) מוצר בעלות של מאות או אלפי שקלים שנשבר ונהרס ברגע אחד בשל תאונה או טעות אנוש כלשהי – אבל הגנה בפני מים ואבק בתקן ה-IP הכללי שהופכת לנפוצה יותר ויותר לא מהווה חבילה מיגון שלמה באמת, ולא תוכל להבטיח שהמכשיר ישרוד את ההתרסקות לקרקע שעשויה להיות חלק מאותה תאונה מצערת, וכאן נכנס לסיפור תקן ה-MIL-STD-810G הצבאי שאמור לתת מענה, וממשיך להיות נדיר עד מאוד בתחום מוצרי האלקטרוניקה הביתיים.
אם אתם בכל זאת מעוניינים בסמארטפון שחסין לא רק מפני נוזלים אלא גם מפני מקרים של שתי ידיים שמאליות – מעתה תוכלו להוסיף את דגם ה-Xcover 4 החדש של סמסונג לרשימה הקצרה שמתוכה תוכלו לבחור את הרכישה הבאה שלכם.
בדומה לדגמים קודמים במשפחת ה-Galaxy Xcover, אשר מלווה אותנו עוד משנת 2011, גם הדגם החדש רחוק מלהיות חדשני במאפייניו הטכניים – אך בכל זאת מהווה שדרוג מבורך לעומת קודמו, עם מסך IPS בגודל 5 אינץ' וברזולוציית 720p שמגיע עם חיפוי מגן קשיח במיוחד, כמובן, שבב Exynos 7570 עם ארבע ליבות Cortex A53 שפועלות בתדר 1.4GHz, זכרון RAM של 2 ג׳יגה-בייט, נפח אחסון מובנה של 16 ג׳יגה-בייט שאותו ניתן להרחיב עם כרטיסי microSD, סוללת 2,800mAh סבירה למדי עבור החומרה ובעיקר צערכת אנדרואיד נוגט עדכנית שהיא שיפור חשוב מבחינתנו.
הסמארטפון יציע מצלמת 13 מגה פיקסל ראשית עם מבזק לד יחיד ומפתח צמצם מירהי של f/1.9, מצלמת 5 מגה פיקסל לצילומי סלפי, שבב NFC מובנה, קישוריות Bluetooth 4.2 וקישוריות Wi-Fi בתקן 802.11n, מערך מיקרופונים לסינון רעשי שיחה, מקלט רדיו FM וגם הגנת IP68 מפני מים ואבק, והגנות MIL-STD-810G כאמור מפני נפילות, הרעדות, טמפרטורות קיצוניות, קרינה אלקטרומגנטית, קרינה סולארית ופגעי לחות ומליחות.
ה-Xcover 4 יוצע בגוון שחור-אפור בלבד, עם שלושה כפתורי ניווט פיזיים קדמיים בדומה לאלו שראינו במכשירי תת-משפחת ה-Active של סמסונג בעבר, עם ציפוי גומי עבה מכל הצדדים שלא מוסיפים יופי או יוקרה אך מעניקים את הקשיחות הצבאים והיכולת לשרוד נפילות ממגוון גבהים ועל מגוון משטחים ללא השפעה שלילית.
משקל של לא פחות מ-172 גרם, עובי של 9.7 מילימטרים ובעיקר תג מחיר רשמי מומחץ באירופה של 260 יורו מבהירים שלא מדובר בהצעה שתהיה רלוונטית לכל אחד – אך לאלו שבאמת זקוקים למכשיר חכם שיהיה לו סיכוי לשרוד תנאים קיצוניים, מדובר כנראה באחת מהאפשרויות הכי תחרותיות שניתן למצוא, ואנחנו ממש לא נתנגד לראות אותה נוחתת גם על מדפי החנויות בארצנו הקטנה, ובמחיר שיהיה כמה שיותר קרוב ל-1,000 השקלים שיידרשו לשלם עליו האירופאים. מסכימים איתנו? בואו לשתף בתגובות.
אני אישית משתמש בקייס של UAG שנותן הגנה MIL-STD-810G. נראה לי עדיף 🙂
נחוץ לתרמילאים ודומיהם.
Noam Salem