אחרי דרישה גורפת להפסיק שימוש במוצרי היצרנית הסינית בקרב גורמי ממשל בארצות הברית ואפילו אצל בעלות בריתה השונות – אחת מהדמויות החזקות בחברה נעצרה בקנדה בחשד להפרת הסנקציות שהוטלו על איראן
סיפורה של חברת Huawei הוא מדהים בהחלט, כאשר מצד אחד היקפי מכירותיה במזרח ובאירופה מאפשרים לה לאיים על אפל במקום השני בשוק הסמארטפונים העולמי – ומנגד בארצות הברית מתנהלת מלחמה אמיתית נגד החברה ושימוש במוצריה, שנתפסים בתור זרוע ריגול מתוחכמת ומסוכנת של גורמי ממשל סיניים.
אנחנו לא יודעים להגיד איפה נמצאת האמת המוחלטת כאן, אך אין ספק כי מדובר במאבק מסקרן מאוד אשר מתקדם כעת במהירות אל עבר פיצוץ מחודש.
Huawei אינה רק יצרנית מצליחה של מכשירי קצה סלולריים, אלא גם נחשבת ליצרנית הגדולה בעולם של ציוד תקשורת מסחרי לרשתות הסלולריות השונות, עם נוכחות בתשתיות של מדינות רבות ברחבי העולם – וביניהן גם איראן, אשר ניצבת במרכזה של פרשה חדשה במסגרתה נעצרה בקנדה מנג וונז׳ו, סמנכ"לית הכספים ובתו של מייסד של החברה הסינית הגדולה, עם הסגרה צפויה לארצות הברית השכנה באשמת הפרות הסנקציות הכלכליות המחמירות שהוטלו על משטר האייתולות לאחרונה.
הנחיות צנזורה מקשות על קבלת מידע נוסף אודות המעצר, שהתבצע ב-1 בדצמבר ונחשף רק כעת, אך הסיפור כולו בהחלט מזכיר את אשר קרה ליצרנית טלקום סינית גדולה אחרת, ZTE, שהואשמה בסיוע אסור לאיראן לפני מספר שנים ו"זכתה" לחרם מחברות אמריקאיות שהוכתב בידי הממשל ואשר לא איפשר לה להמשיך ולפעול הלכה למעשה. החרם נגמר לאחר מספר חודשים וקבלת הסכם פשרה חדש בין ZTE לארצות הברית, אך פגיעה בשווי מיליארדי דולרים נותרה, ואיתה גם הנחיה אמריקאית רשמית לאיסור שימוש במוצרים וציוד של ZTE (או של Huawei) בצבא ובממשלה האמריקאים.
האם אנחנו עשויים לראות כאן החרמה ופגיעה אנושה דומה ב-Huawei (שעושה מאמצים להתבסס על הרבה פיתוח עצמי של תוכנה וחומרה)? נמשיך לעקוב אחר העניין ולעדכן אתכם.
מצויין!
קשקוש מוחלט, מדובר במלחמת סחר בין ארה"ב לסין , אם אם היו חורי אבטחה וריגול במוצרים של הואוויי אז היו מציגים אותם לכל העולם ואישתו , הם הסינים מרגלים בדיוק כמו גוגל לפחות , ומי שרוצה יכול לחסום ולמנוע שיתוף מידע עימם.
היחידי שמקשקש זה אתה.
החוק בסין מחייב את כל החברות שפועלות שם לאפשר לממשל הסיני גישה לפס יצור שלהם וזה כולל חברות מערביות שמיצרות שם.
זה ידוע שהממשל הסיני משתמש בחברות טכנולוגיה סיניות בשתילה של אמצעי ריגול אחרי תושבים סינים ואחרי גופים ואנשים בכל העולם.
כבר נחשפו כמה וכמה פרשיות ריגול סיני אחרי גופים ממשלתים ומסחרים ברחבי העולם ע"י ציוד טכנולגי שנמכר בכל העולם.
הסינים משתלים אמצעי ריגול במחשבים,ניידים,סלולרים,מודמים,ראוטרים שנמכרים בכל רחבי העולם לאנשים פרטים,חברות וגופים ממשלתים במטרה לגנוב סודות מסחרים,צבאים או טכנולוגיות.
אין שום סיבה להאמין ש Huawei שונה מכל חברה סינית אחרת.
תיהיה בטוח שאם אתה מחזיק מכשיר סיני כלשהו אז יש בו אמצעי ריגול.
בתור אזרח פרטי זה לא ממש מטריד אותי כי ברור שאין להם שום טעם לרגל אחרי אבל לגופים ממשלתים ולחברות פרטיות זה מהווה בעיה קשה מאד ולממשל האמריקאי נמאס מההתנהגות שלהם כבר מזמן.
אתה טועה ומטעה. נכון שהממשל הסיני מחייב, באופן רשמי או לא רשמי, מחברות סיניות לתת לו גישה לפס היצור שלהם, אבל הדבר לא שונה מארה"ב. כבר נחשף למשל שהממשל האמריקאי חייב את כל ספקיות התקשורת בארה"ב לספק ל-CIA ול-NSA, פירצה אחורית (Backdoor). ברור שאותו הדבר מתקיים גם בהקשר ליצרניות חומרה אמריקאיות.
לא טועה ולא מטעה, אין מכשיר סיני שהממשל הסיני לא מעורב בו ושותל בו אמצעי מעקב/ריגול.
אין מכשיר, נקודה.. שהממשל האמריקאי או הסיני לא מעורב בו ושותל בו אמצעי מעקב/ריגול.