יצאנו לבדוק האם מכשיר הדגל של היצרנית הסינית יכול לספק תחרות ראויה לאלטרנטיבות המוכרות יותר בשוק כיום
הקדמה – המירוץ למפרטים בשירות הצרכן
זה לא סוד שצרכנים אוהבים לראות מספרים גבוהים ברשימות המפרטים שלהם. זה לא ממש משנה מה המספר מייצג או אם בכלל ערך גבוה מלמד ע לאיכות גבוהה יותר, העיקר שיהיה גבוה. מגה-פיקסלים, מספרי גרסה, גודל מסך, רזולוציית מסך, מהיריות שעון, ליבות, זיכרון וכו'. זה מה שצרכנים אוהבים ולפיכך, זה מה שיצרניות עושות כי רק ככה הן ימכרו מכשירים, אם חס וחלילה אחת מהיצרניות הגדולות יעזו להוציא מכשיר דגל שלא מרמז שהוא מנסה להגיע עם המספרים הכי גבוהים הם יחטפו על הראש. אבל בינינו, זה מגוחך. האיכות של החומרה והתוכנה היום היא מעל ומעבר למה שהרוב המוחלט של הצרכנים זקוק לו כיום. אתם יודעים, מה אפילו בדור הקודם זה היה ככה. המחמירים היו אומרים גם שלפני שני דורות גם לא הייתה בעיה ואני אאלץ להסכים. השימושים של המכשירים החכמים לא מדגדגים את היכולות שלהם. מעבר למשחקים ספורים ובודדים, משתמש ממוצע משלם סכומים גבוהים מאוד על חומרה שהוא לא באמת ישתמש בה.
אבל יש לכך צד חיובי. מחירם של מכשירי דגל הוא פחות או יותר קבוע בעת ההשקה. המשמעות של כך היא שהשוק שפעם נקרא ביניים כיום מייצג חומרה מצוינת במחיר שווה לכל כיס. הפשרות של מכשירי הביניים הולכות ונהיות קטנות יותר ויותר ולמעשה אין כיום הבדל בין מכשיר שוק ביניים נוכחי לבין מכשיר דגל מהדור הקודם.
כאן היצרניות הסיניות נכנסות לתמונה. עלויות ייצור נמוכות עם איכות גבוהה זאת נוסחה שתפורה על יצרניות שיודעות לייצר כמויות גבוהות של מכשירים, תחום שהסינים מצוינים בו. אחת היצרניות הסיניות הגדולות יותר, Meizu (מייזו) רואה את המצב הנוכחי כדי לנסות ולקבל דריכת רגל בשוק מחוץ ליפן עם מכשיר הדגל הנוכחי שלה ה-MX5. בואו ונבדוק אם יש לה סיכוי.
מפרט טכני
דגם: Meizu MX5
מערכת הפעלה: אנדרואיד 5.0.1 Lollipop
מעבד: Mediatek MT6795 Helio X10 עם 8 ליבות מסוג Cortex-A53 במהירות שעון של כ-2.2 ג'יגה הרץ
מעבד גרפי: PowerVR G6200
זיכרון: 3 גיגה-בייט RAM
נפח אחסון: 16 או 32 ג'יגה בייט
הרחבת micro SD: אין
מצלמה אחורית: 20.7 מגה פיקסלים, אוטו פוקוס, לד פלאש, צילום ווידאו ב-Full HD ב-30 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P ב-100 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 5.0 מגה פיקסלים, צילום ווידאו ב-Full HD
מסך: AMOLED בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציה של 1920 * 1080 הנותנת צפיפות מסך של כ-401 PPI
קישוריות: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – SIM 1 & SIM 2, HSDPA, HSPA, LTE Cat4 150/50 Mbps
ממשק חיבור: USB 2.0
סוללה: ליתיום-יון, 3,150 mAh
מידות: 7.6 * 74.7 * 149.9 מ"מ
משקל: 149 גרם
מחיר רשמי: 1,699 ש"ח לגרסת ה-16 ג'יגה בייט בארץ או 380$ (כ-1,480 ש"ח בהמרה ישירה) לגרסת 32 ג'יגה בייט בינלאומית דרך Gearbest
https://www.youtube.com/watch?v=e2jI0_X3i5s
עיצוב – איפה כאן הפשרה בדיוק?
כשחושבים על פשרות, אחד המקומות הראשונים שעולים לראש שאפשר לקצץ בהם זה בחזית העיצוב. אני יכול חשוב על מכשירים שהיו מוצלחים מאוד מבחינת מכירות ואפילו נחשבו מוצלחים בביקורות כאשר היה להם עיצוב ונוחות שימוש שהיום הייתה נחשבת מתחת לממוצע. אז שמדובר במכשיר זול של חברה סינית, אין טעם לצפות לאיכות גבוהה, נכון? אז זהו שלא.
ה-MX5 הוא מכשיר שנראה ומעוצב נהדר בעיניי ואני לא מתכוון יחסית למכשירים בטווח המחירים שלו, אלא בכלל. גוף אלומיניום איכותי, מראה עגלגל ואלגנטי, ותחושה נעימה ביד כלל וכלל לא מרמזים שמדובר על מכשיר שעולה מתחת ל-1,500 ש"ח. ה-MX5 נראה ומרגיש כאילו האייפון 6 ו-HTC One הולידו ילד יחדיו ואני מתכוון לזה במובן החיובי. האיכות הגבוהה גם בפרטים הקטנים ניכרת בכל מקום ומקום בגוף המכשיר, מכפתורי הווליום וההפעלה בצידו הימני של המכשיר, גריל הרמקול בצידו התחתון ועד עדשת המצלמה בגבו, זהו רף חדש למכשירי ביניים באשר הם ומתחרה רציני לחברות "הגדולות".
גם מבחינת ארגונומיה, ה-MX5 כל כך נוח שזה בעצם מסתיר את העובדה שמדובר במכשיר גדול למדי עם מסך בגודל 5.5 אינץ'. עם משקל של 149 גרם ועובי של 7.9 מ"מ הוא לא רק יותר קטן מהמתחרים שלו בקטגוריה (ה-Oneplus Oneהוותיק וה-Zenfone 2 של אסוס) הוא גם יותר קל ונוח ממתחרים יקרים יותר.
אם יש לי ביקורת אחת לגבי העיצוב של ה-MX5, זה העובדה שאין לו כפתור אחורה, לא מובנה ולא קפסטיבי. למעשה, מעבר לכפתור הבית המובנה (שגם משמש כקורא טביעות אצבע), אין ל-MX5 כפתורים. לא זכור לי מכשיר אנדרואיד אי פעם שהגיע בתצורה הזו, אבל יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, ה-MX5 מציג אלטרנטיבה מעניינת למדי לנקודה הזו, אבל עוד על כך בחלק הממשק.
אם היו לכם דעות קדומות לגבי איכות עיצוב ובנייה של מכשירים שהם לא מכשירי דגל, אין לי ספק שה-MX5 ישנה את דעתכם בנושא.
מסך – לא, גם כאן אין ממש פשרה. תמשיכו לחפש…
טוב, אז העיצוב היה ללא פשרות, בטוח המסך הולך "לחטוף" נכון? הרי המסך הוא אחד הבודדים היקרים במכשיר וכזה שניתן לשחק באיכויותיו (ובעקבות כך במחירו) אבל עדיין לספק חוויה טובה למשתמש. אז שוב, אני לא מוצא איפה הפשרה.
ה-MX5 מציג מסך AMOLED בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציית FullHD. לא תמצאו כאן רזולוציית 2K מיותרת שסתם מייקרת את הפאנל ומבזבזת חיי סוללה, אלא רק פאנל איכותי, מדויק, המגיע לבהירות גבוהה וסך הכל באמת מרשים. גם כאן, כמו בחלק העיצוב, הפאנל הזה מייצג תחרות רצינית לא רק לחברי הקטגוריה שלו כמובן, אלא למכשירים יקרים יותר. נכון, רוב היצרניות עברו למסכי 2K כך שקשה להשוות, אבל אני אומר לכם שהייתם מתקשים להבדיל בין הפאנל הזה לבין הפאנל של הגלקסי S5 למשל וזאת אחת המחמאות הגבוהות ביותר שאני יכול לתת למסך של מכשיר.
שמע – שומעים בסדר גמור
ה-MX5 מגיע עם רמקול בודד בתחתיתו, המקום האידיאלי לרמקול בעיניי (ובעיניי רבים אחרים אני בטוח). איכות השמע שלו היא מצוינת עם ווליום גבוה וסאונד שנשאר ברור למדי, גם כאשר מדובר במוזיקה וגם כאשר מדובר בשיחות טלפון.
מצלמה – הנה, מצאנו את הפשרה!
נתחיל מהחלק הטוב: המצלמה של ה-MX5 היא אחלה. אני באמת בטוח שהרוב המוחלט של המשתמשים יהיו מאוד מרוצים ממנה. חיישן ה-20.7 מגה פיקסל מפיק תמונות נאות בתנאי תאורה טובים. אבל תעתיקו אותן למחשב ותעשו זום אין ותראו את כל הרעש שהתווסף. עיבוד התמונות הוא לא ברמה של "הגדולות". האם זה ביג דיל? כל עוד אתם לא מעוניינים לצפות בתמונות שלכם על מסכים גדולים (מחשב, טלוויזיה וכו') אז לא ממש. התמונות עדיין נראות איכותיות למדי על המסך הקטן.
על צילום לילה אין מה לדבר כמובן, ה-MX5 לא יכול להתמודד עם השחקניות הכבדות (שאף הן, מלבד ה-G4 של LG, לא ממש מתמודדות עם המשימה הזו בצורה מעוררת השתאות).
בחזית הווידאו המצב הוא טוב מאוד, כאשר ה-MX5 מאפשר צילום ווידאו ברזולוציית 4K. כמו כן, ניתן לצלם ווידאו במהירות 100FPS למי שממש מרגיש צורך עז לעשות זאת.
ממשק המצלמה הוא מינימליסטי ונוח. לא תמצאו כאן הגדרות רבות, אבל כל ההגדרות הבסיסיות כאן כולל הגדרת גודל התמונה או הווידאו, פילטרים בסיסיים ועוד.
סך הכל חווית הצילום היא חיובית למדי, אך לא עומדת בסטנדרטים אשר מציבות השחקניות הגדולות, לא בחזית האיכות ולא בחזית האפשרויות.
ביצועים – המוטיב המרכזי
סעיף הביצועים הוא המעניין ביותר. זהו האספקט העיקרי שבו עד היום היו נמדדים מכשירי ביניים, ההבדל המרכזי בין מכשיר דגל למכשיר שהוא לא כזה. מאוד סיקרן אותי לראות לאיזה כיוון ה-MX5 יהיה מוטה.
נתחיל בקצת פרטים טכניים: ה-MX5 מגיע עם שבב Mediatek MT6795 Helio X10 בעל 8 ליבות Cortex-A53 במהירות שעון מירבית של 2.2 ג'יגה ו-3 ג'יגה ראם. אם זה נשמע לכם מאוד דומה למכשירי דגל נוכחיים, אז אתם צודקים. למעשה, קשה לקרוא למפרט כזה בשם אחר אז אני לא אעשה זאת בכלל. ה-MX5 מגיע עם מפרט חומרתי של מכשיר דגל לכל דבר.
והביצועים בפועל מרגישים בהתאם. הממשק עובד חלק לחלוטין, אפליקציות עולות ונסגרות מהר והכל מרגיש מהיר ונעים. בואו ונראה את מבחני הביצועים:
3DMark Ice Storm Unlimited (בדיקות גרפיות) – התוצאה: 16,053 נקודות מול 16,427 ב-LG G3 ו-18,370 ב-Galaxy S5
Sunspider בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 1193.9 מילישניות (נמוך יותר הוא טוב יותר) מול 899.4 ב-LG G3
GFX Bench T-Rex HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 27 FPS מול 27.3 ב-LG G3 ו-27.7 ב-Galaxy S5
GFX Bench Manhattan HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 10 FPS מול 11.9 ב-LG G3 ו-11.7 ב-Galaxy S5
Geekbench Single core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 923 נקודות
Geekbench Multi core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 4,218 נקודות
כפי שניתן לראות, ה-MX5 מתמקם לו ברמה של מכשירי הדגל של הדור הקודם מבחינת ביצועים, עם הבדלים זניחים למעלה או למטה מול ה-LG G3 וה-Galaxy S5 שעולים (כיום כמובן) בערך כמוהו.
חיי סוללה – מכובדים
עם סוללה בגודל של כ-3,150 mAh ומסך "רק" ברזולוציה של 1080P, ציפיתי לחיי סוללה מצוינים ולא התאכזבתי. ה-MX5 מציג את אחד השילובים המרשימים בין רזולוציית המסך לגודל הסוללה והתוצאות בהתאם. בשימוש רגיל סחבתי בקלות שני ימי עבודה ושימוש כבד לא הרגיש כבד כלל כאשר בסוף היום הגעתי ל-40%. מרשים ביותר והרבה יותר ממספק. אמנם לא תמצאו כאן תכונות כמו טעינה מהירה או טעינה אלחוטית, אבל אלו רק הציפוי על העוגה מבחינתי ולא העוגה עצמה.
ממשק – אלטרנטיבה נהדרת
הדבר הראשון שהרגשתי שחזיתי בממשק של ה-MX5, הידוע בשם Flyme OS, הוא שהוא ממש נקי ויפה. ברצינות, לדעתי זה ממשק האנדרואיד הנקי והאלגנטי שנתקלתי בו. הכל נקי וחלק ללא קווים עיצוביים מיותרים. זה כמובן סובייקטיבי לחלוטין, אבל בעיניי הוא ממש הצלחה.
נתחיל בחזית המעשית: כאמור, ל-MX5 אין כפתורים קפסטיביים או פיזיים (מלבד כפתור הבית). מה שעוד מעניין זה שאין לו שורת כפתורי ניווט. אז איך מנווטים בו (מעבר לחזרה אל שולחן העבודה בכל פעם מחדש)? ע"י תכונה שנקראת SmartTouch. הפעלה של התכונה הנ"ל (שלא פועלת כברירת מחדל משום מה), מציגה עיגול קטן הניתן להזזה על גבי המסך. לחיצה על העיגול משולה ל-"אחורה", גלילה לצדדים עוברת בין חלונות פתוחים, גלילה למעלה עוברת למסך הבית וגלילה למטה פותחת את וילון ההתראות. האמת? ברגע שמתרגלים לזה זה עובד לא רע בכלל. אעז ואומר שזה אפילו נוח למדי וחוסך בשטח מסך שהיה יכול להיות מבוזבז על שורת ניווט. הבעיה היא שלפעמים העיגול המרחף הזה עומד על תוכן שאתם מעוניינים ללחות עליו, אבל תמיד הוא ניתן להזזה.
מעבר לכך נמצא מגוון תכונות נאה אבל סטנדרטי למדי. מצב "לא להפריע", מצב נהיגה, קיצורי דרך ממסך הנעילה ועוד. לא משהו מרגש אבל תמיד טוב שיש. מה שאין זה אפליקציות גוגל, אבל בכמה צעדים באמת פשוטים, ניתן לסדר את זה (מדריך לכך יעלה בקרוב). הייתי שמח לקצת פחות אפליקציות זבל, אבל זה לא ביג דיל.
מה עוד?
יש כמה אספקטים של מכשירים סיניים הנחשבים כבעייתיים, בייחוד בתחום הקישוריות. אני יכול לומר לכם שה-GPS והבלוטות' של ה-MX5 עבדו לי בלי שום בעיה (הרבה נסיעות עם ה-Waze ושימוש בשתי דיבוריות בלוטות' שונות לאורך הרבה זמן עבדו ללא שום בעייה). לעומת זאת, קשה לי לומר אותו דבר על ה-WiFi.
ב-3 רשתות WiFi שונות נתקלתי בבעיות קשות של גילוי, קליטה, יציבות ומהירות. באותה עת הייתי מחובר לכל הרשתות הללו עם עוד מכשיר אחד לפחות כך שאני יודע בוודאות שהבעיה היא לא בציוד הרשת אלא ב-MX5 עצמו. מעצבן זה בלשון המעטה ולא ברור לי למה דווקא תכונה שאמורה להיות כך כך מובנת מאליה כמו WiFi יכולה להיות בעייתית. הרי גם השבבים של החברות הגדולות מיוצרים ומורכבים בסין, כך שזה לא עניין של חומרה אחרת. מוזר.
מעבר לכך ל-MX5 יש קורא טביעות אצבע על כפתור הבית. אחרי הגדרה של טביעת האצבע, ניתן להשתמש בו כדי לפתוח את מסך הנעילה. הוא עובד ממש טוב האמת, כאשר היה מאוד נדיר שהוא לא זיהה את טביעת האצבע שלי בניסיון הראשון ועשה זאת בצורה מהירה ביותר.
ה-MX5 מגיע עם גם עם מקום לשני נאנו סימים, כאשר רק אחד מהם ישמש לתעבורת DATA. תכונה שפחות פופולרית בארץ, אבל לא מזיק שיש אני מניח.
סיכום – הפתעה נעימה אבל התחרות קשה מדי
אני אהיה הראשון שאודה בכך שהנחתי שה-MX5 יהיה מכשיר גרוע רק בגלל שהוא סיני. אפילו שיש לי OnePlus ONE שאני מרוצה ממנו, הנחתי שאני מרוצה ממנו אך ורק בגלל ה-Cyanogen OS. אין ספק שהסטראוטיפים ושטיפת המוח המערבית שעברנו בתור צרכנים חדרה עמוק והיה לי קשה להתנער ממנה.
אבל עם כל אספקט של המכשיר שראיתי עובד טוב הצלחתי להתנער יותר ויותר מהסטיגמה השלילית והלא נכונה שהרגשתי. המכשיר הזה פשוט טוב ומלבד בעיות מעצבנות למדי עם ה-WiFI הוא היה יכול להיות ממש טוב. מהעיצוב היפה, ארגונומי ונוח שלו, דרך המסך המרשים, הביצועים המצויינים וחיי הסוללה המכובדים, יש באמת קצת מאוד לא לאהוב במכשיר.
גם מחירו אשר מתחיל ב-1,699 ש"ח לגרסת ה-16GB (ברשת 'באג') הוא סביר ביותר. אבל כאשר מסתכלים אילו מכשירים אחרים אפשר לקנות במחיר הזה התמונה משתנה. בסכום דומה תוכלו לקנות LG G3, Galaxy S5 או אפילו Oneplus One 64GB, והאמת שאני חושב שהייתי הולך על כל אחד מאלה. ה-S5 הוא נהדר ועמיד למים, ה-G3 מגיע עם מסך מעולה והנפח הנוסף ב-Oneplus One הוא משמעותי למדי. אז למרות שה-MX5 הוא טלפון חביב למדי, במחיר הזה עדיין הייתי מעדיף ללכת על השמות המוכרים יותר מהסיבות שפירטתי.
אהבנו
——————————————
מרגיש ונראה נהדר; מסך מצוין; ביצועים וחיי סוללה מכובדים; מחיר לא גבוהלא אהבנו
——————————————
מצלמה בינונית מינוס במקרה הטוב; הרבה אפליקציות זבל מיותרות שמגיעות היישר מהקופסאגזר הדין
——————————————
אין ספק שה-MX5 הוא מכשיר טוב, כזה שמי שיקנה אותו יהיה מרוצה, אבל במחיר שלו אפשר למצוא אלטרנטיבות לא פחות טובות ומוכרות יותר – וזאת בעיה רצינית מבחינתו
לגבי הטעינה כתוב שהוא תומך בmCharge משהו כמו 25 אחוז תוך דקות.
בכללי המכשיר הזה נהדר אבל כשיש את הONE PLUS TWO במחיר של 389.00 (לבעלי הזמנה) או במחיר 435 בGearbest
כך שהמחיר שלו לא כזה תחרותי,
צריך להמתין לMX5 Pro ולראות מה Meizu מציגה כמכשיר פרימיום.
היה נחמד לציין זמן מסך screen on time.
חשוב לציין שהמכשיר לא תומך בתדר 850Mhz (דור 3) כלומר תמיכה חלקית בפלאפון,רמי לוי ויופון ו/או נדידה לדור 2 בסלקום וגולן.
חוץ מזה נגיעה (ללא לחיצה) על כפתור הבית מבצעת "אחורה"
אינני מבין איך יצא שהמצלמה של המכשיר היא סוג של עקב אכילס? מדובר באותו בחיישן גדול מאוד,אותו סידור עדשות ואלגוריתמי תוכנה זהים.
המצלמה של המכשיר נהדרת ובהחלט לדעתי שוות ערך ל-G4 ו-S6 בחלק מהמקרים גם עוקפת.
הביקורת על המצלמה פשוט לא נכונה.
LG G4S6 משתמשים בחיישן 2.6" לעומת 2.3" של MX4~MX5.
דיברתי על הביקורת פה באתר.
מהבחינה שכתוב שם שהמצלמה "בינונית מינוס במקרה הטוב" ושבלילה "אין מה לדבר" – זה קישקוש.
אני מכיר מקרוב את המצלמה של ה-MX4 Pro והיא רחוקה מאוד מהתיאורים מרחיקי הלכת והמנותקים מהמציאות האלה. אלא אם כותב הביקורת טוען שהמצלמה ב-MX5 לא רק שלא טובה יותר אלא אפילו טובה פחות?
מה גם שהוא כמובן לא פספס הזדמנות "לפאנביי" (מלשון פאנבוי כמובן) את ה-G4 אהובו משכבר הימים, ולא להזכיר כמובן את ה-S6 שלכל הפחות עומד איתו באותו מקום (ולטעמי אפילו טוב יותר) מבחינת המצלמה. אבל למה לא לנצל את ההזדמנות בשביל לנסות להשריש עוד קצת בתת-מודע של הקוראים את הטענה (השגויה) שה-G4 הוא כביכול הטלפון היחיד בעל המצלמה הראויה לשימוש? טענה (שגויה) שחוזרת על עצמה לפחות ב-4 ביקורות שונות באתר הזה 🙂