אינטל מכריזה רשמית על הגלגול הבא של שבבי האטום, שזומם להשתלט על העולם עם ארכיטקטורה חדשה, תהליך ייצור מתקדם ותוכנית רב שנתית גרנדיוזית
מי היה מאמין שחברה כמו אינטל תתבסס במשך חמש שנים תמימות על אותה ארכיטקטורה בסיסית במסגרת משפחת מעבדי האטום שלה. אותה אינטל שהפכה למובילה המוחלטת של שוק ה-x86 הודות לתוכנית עבודה רצחנית שכוללת קפיצה טכנולוגית בייצור וארכיטקטורה חדשה בכל שנתיים.
ההזנחה של מעבדי האטום נחשבת לאחת מהטעויות המרכזיות של צ'יפזילה בעשור האחרון, וכעת מגיע הזמן לשינוי – עם ההכרזה הרשמית על Silvermont, ליבה חדשה לחלוטין שמהווה את יריית הפתיחה לשינוי אסטרטגיה גדול בכל הנוגע למשפחת האטום.
סדר עולמי חדש: Silvermont מסמלת את התחלתה של אסטרטגיה רב שנתית של אינטל לשוק הנייד אשר מזכירה את ה'טיק-טוק' מעולם מעבדי ה-Core אשר בהחלט הוכיחה את עצמה |
השינוי הבסיסי והמשמעותי ביותר בליבות ה-Silvermont יהיה המעבר לארכיטקטורת OoOE (ר"ת Out of Order Execution) מודרנית, שתאפשר לפעולות החישוב שמוטלות על המעבד להתבצע שלא לפי סדר הגעתן אליו ובכך לצמצם את זמני ההשהייה בהם לא מתבצעים חישובים (במסגרת המתנה לאלמנטים אחרים שעיבודם טרם הסתיים).
המעבר למבנה שמבוסס על חישובים שלא לפי סדר אמור להעניק קפיצת ביצועים של עד ל-30 אחוזים בפני עצמו. בנוסף, ליבות ה-Silvermont ייהנו מקפיצה לייצור ב-22 ננומטרים ובהתבסס על טרנזיסטורי Tri-Gate תלת מימדיים, שאמורים לאפשר להקטין מהותית את צריכת האנרגיה של השבב או לחילופין להגדיל את ביצועיו תחת אותה צריכה לעומת טרנזיסטורים מישוריים "סטנדרטיים".
תוסיפו אל שתי קפיצות המדרגה הטכנולוגיות הגדולות הללו גם תמיכה בסטים מתקדמים של פקודות, רכיב North Bridge משופר, יכולות טורבו חכמות יותר וניהול עדיף של ניצול האנרגיה הן בעבודה והן במנוחה – ואפשר להבין מדוע באינטל מדברים על סדרי גודל של ביצועים גבוהים עד פי 3 או צריכת הספק נמוכה פי 5 לעומת דור ליבות האטום הנוכחיות.
מבלי להלאות ביותר מדי פרטים טכניים, ניתן לתמצת ולכתוב כי אינטל סוף כל סוף לוקחת חלק מהידע והטכנולוגיות שעזרו להפוך את מעבדי ה-Core שלה לשליטי השוק – ומיישמת אותם עבור מעבדי האטום.
אם להסתמך על התוצאות והנתונים שמציעה אינטל עצמה, הרי שהתוצר הסופי אמור להעניק ביצועים אשר יעקפו משמעותית את כל שבבי ה-ARM הקיימים בשוק כרגע – תוך כדי שהם מציעים צריכת הספק תחרותית ביותר.
בהנחה שהכל יעבוד לפי התוכניות של אינטל, אנו עתידים לראות את ליבות ה-Silvermont בפעולה בטאבלטים לקראת סוף השנה הנוכחית (במסגרת פלטפורמת ה-Bay Trail), ובסמארטפונים בתחילת השנה הבאה (במסגרת פלטפורמת ה-Merrifield). ליבות ה-Silvermont מיועדות לזרוח גם בפלטפורמות אטום נוספות אשר מיועדות לתחום המיקרו שרתים, תחום המערכות המוטמעות בכלי רכב ועוד.
אינטל מצהירה על ביצועים כמותם טרם ראינו בשוק הסמארטפונים והטאבלטים |
האם אינטל בדרכה לכבוש את עולם המכשירים האולטרה ניידים? לכולם ברור שמוצר תחרותי בלבד אינו ערובה להצלחה – יהיה על אינטל להציע ליצרניות השונות גם כלים (ואולי חשוב יותר – מחירים) ראויים על מנת לזכות בליבן וכיסן.
כך או כך, כבר עכשיו ברור שהתחרות בעולם הטאבלטים והסמארטפונים תהפוך בקרוב מאוד לקשה מאי פעם – ואנו הצרכנים רק נרוויח מכך.
המתקפה הגדולה של אינטל על השוק האולטרה נייד אמורה להתחיל עוד השנה – יהיה מעניין |
מוריד לי שזה עדיין לא 14 ננומטר
כי זה נשמע כל כך מושלם שאני כבר רוצה שזה יהיה 10 או 9 ננומטר..מי יודע אולי כבר מפתחים את מכונת הייצור הזו…אינטל מעולה :)))