התפריט הראשי מכיל מספר אפשרויות עיון בספריות הסרטים, המוזיקה והתמונות, ה-File Manager יאפשר לנו לגשת לתיקיות וקבצים שלא ממוקמים על המכשיר עצמו, אלא זמינים באמצעות הרשת או דרך כונן ה-USB. אופציית ה-Internet Media תאפשר לנו לגשת למספר אתרי אינטרנט, ועל כך נרחיב בהמשך, ואחרונה חביבה אפשרות ה-Settings שתאפשר לנו לשלוט בכל הגדרות המכשיר. בנוסף, ניתן לצפות על גבי המסך הראשי בקבצי המדיה האחרונים שנוגנו – עוד אופציה שימושית למדי.
הבעיה המהותית ביותר שתקלנו בה במהלך השימוש במכשיר, היא חוסר היציבות של התפריטים. לעיתים בעת השימוש, ללא סיבה נראת לעין, התפריט יקפא ולא נוכל לשלוט בו. הדרך היחידה לפתור את המצב היא לנתק את המכשיר מהחשמל ולהדליק אותו שוב. בנוסף, ניתן היה לשים לב כי המעבר בין התפריטים והדפדוף בין התיקיות הלך והאט ככל שעבר הזמן מעת ההדלקה. אתחול המכשיר השיב את המהירות לקודמה, אך עדיין מדובר בבעיה מרגיזה למדי.
לפני שהתחלנו להתרשם מהמכשיר, ניגשנו לאתר החברה והורדנו את גרסת הקושחה העדכנית ביותר. תהליך התקנת הקשוחה החדשה התבצע בקלות – כל אשר עלינו לעשות הוא להעתיק את הקובץ להחסן נייד, לחבר אל חיבור ה-USB במכשיר, ולגשת לתפריט המתאים ולבחור בעדכון דרך USB. לאחר מכן המכשיר ייקח מאיתנו את המושכות, יעדכן את הקשוחה בעצמו, ויאתחל את עצמו. תהליך פשוט ונוח, בהתאם לחזון המכשירים הללו.
תמיכה בעברית
הפעלת הכתוביות לא מתבצעת אוטומטית, אולם ניתן להגיע לתפריט הכתוביות באמצעות מקש ייעודי בשלט. באמצעות תפריט יחסית פשוט זה, ניתן להפעיל את הכתוביות, להגדיר את השפה בה הן כתובות, לתקן את מיקום וזמן הכתוביות ואפילו לבחור את הצבע שלהן מתוך מבחר נתון. האופציות הללו שימושיות בהחלט ופשוטות למדי.
נתחיל לבדוק את המזרים-מדיה שלנו בתצורה הטבעית שלו – שידור תכנים באמצעות הרשת הביתית. בתור מוצר אשר מתיימר להתחבר לרשת הביתית באופן ייעודי, ה-Playon!HD2 בהחלט עשה לנו חיים קשים כאשר ניסינו לחבר אותו לרשת האלחוטית הביתית. ראשית, מתאם ה-USB לא תפקד כראוי, וגם כאשר הצליח לזהות נקודות גישה בסביבה (Access Points), לעיתים נראה כאילו הוא איבד את התקשורת מול ה-Playon!HD2 וסירב להראות רשתות זמינות.
רק לאחר אתחול המכשיר וחיבור מחדש של המתאם הצלחנו להתחבר מחדש לרשת האלחוטית, אולם גם כאשר הזנו את פרטי הכניסה הנכונים לא הצלחנו לקבל כתובת IP. לאחר מספר ניסיונות כושלים להבין מה לא פועל כשורה, קירבנו את הנתב ל-Playon!HD2 ובזאת נפתרו כל הבעיות. לפי החברה, חיבור הרשת של ה-Playon!HD2 עבר אופטימיצזיה לסטרימינג של סרטים בהבחנה גבוהה ולא להעברת מידע בצורת העתקת קבצים. ננסה כמובן לבדוק טענה זו בהמשך הביקורת.
חיבור כונן חיצוני
אחד השינויים המהותיים ביותר בממשק הגרפי החדש לעומת הממשק הקודם הינו אפשרויות הגלישה המובנת באינטרנט. בתפריט, באמצעות ממשק ייעודי, ניתן לגשת למספר אתרי אינטרנט קבועים מראש שסביר להניח שנרצה להכנס אליהם גם כאשר אנחנו בסלון. אופציה נחמדה בממשק כוללת היסטוריה של ההקלדות האחרונות. כמובן שניתן למחוק את ההיסטוריה במידה ואתם לא מעוניינים שכל תושבי הבית יראו את תוצאות החיפוש האחרונות שלכם ביוטיוב.
אפשרויות חביבה נוספת המנצלת את החיבור לרשת הביתית היא שימוש במזרימדיה היא להורדת והעלאת טורנטים – בהחלט שימושי.
יש לי את הPlayon! HD הראשון
סך הכל נגן נחמד מאוד לפחות בגרסה הראשונה שלו
חריץ לכרטיסי זיכרון USB לדיסק און כי או ארד דיסק חיצוני
מקום לארד דיסק פנימי
כל מה שניגנתי אליו פועל חלק ובשקט (לא מזרים אלה מנגן מכונן )
וכן זה לא מחשב ומי שצריך יותר דברים מי רק נגן יתאכזב
אבל לסרטיםמוזיקהתמונות זה מצוין
יש לי xtreamer הראשון
מתמודד עם 1080P בלי להתאמץ ותומך בכל קובץ שרק ניתן לעלות על הדעת.
משהו לא ברור לי
למה להשתמש בסטרימר אם אפשר פשוט לחבר כונן קשיח חיצוני ולהשתמש בנגן המובנה שנמצא בכל טלוויזיה מודרנית?
ל-3
כי לא כולם תומכים בFHD.
ל3
התמיכה מאוד מוגבלת בכל מה קשור לפורמט סאונד ווידאו , ואז אתה צריך להתעסק עם קידוד מחדש של הקובץ וכו' , ולא שדיברתי כלל על הממשק , ואיך שכל סרט ירוץ חלק.
מחלת ילדות של מזרימי מדיה
יש לי סטרימר של LG אחלה סטרימר באמת מריץ הכל אבל יש לו גם כמה מחלות ילדות
אתרי האינטרנט כביכול דרך הסטרימר לא עובדים (כנראה הגדרת רשת אבל הרבה מעבר לרמה של משתמש רגיל ><) תרגום דרך הwifi לפעמים פשוט לא עובד ללא סיבה הנראית לעין ומצריך כל פעם להעביר להארד דיסק הנייד שיש לי חוץ מזה הוא באמת מנגן הכל ובכיף ועם הארד דיסק זמין זה פשוט אחלה תחליף לדיוידי/וידאו/כבל ישיר של פעם...
עזבו עדיף מחשב…
מסכים עם 7
תוסיפו עוד כמה גרושים ותקנו מחשב ניד פשוט וכך תקבלו בנוסף לסטרימר, גם …מחשב ניד.