סיכום
ה-Xoom2 הוא טאבלט קצת מסובך. מצד אחד, הוא מרגיש צורך עז להוכיח שהוא יותר טוב מקודמו, ולמען האמת – הוא עושה זאת לא רע בכלל. מצד שני, החומרה שלו מיושנת ביחס לטאבלטים הקיימים בשוק, המצלמה שלו די פושרת וגם הביצועים – לא הפילו אותנו מהכיסא.
אז מה יש בו? ב-Xoom2 שכל כך אהבנו? קשה לשים את האצבע על הדבר המדויק הזה. המכלול הזה פשוט עובד מצויין, למרות שבמבחני הביצועים הופתענו מהתוצאות הנמוכות, ולמרות שהרגשנו קצת בחוסר של מצלמה איכותית – הכל עבד פיקס.
ה-Xoom2 נושא את הדגל מבחינת העיצוב בשוק הטאבלטים. למרות שהשינוים בעיצוב נראים לכם לבטח מינוריים, ה-Xoom2 מתהדר בעיצוב שעוד לא ראינו כמותו. ביחד עם איכות בנייה מעולה, והנדסת אנוש מוצלחת – אנו מקבלים יצירת מופת עיצובית שכולה תענוג צרוף.
עם זאת, בעידן של מסכי Retina, מעבדים מרובעי ליבה, ערכות שבבים חדישות, תקשורת מהירה וגרסאות ICS חדישות מבית אנדרואיד, ה-Xoom2 קצת מפגר מאחור ולא עומד בקצב. הוא מיושן, הן מבחינה חומרתית והן מבחינה תוכנתית מהטאבלטים המובילים בשוק, וזה פער גדול.
תג המחיר שלו כיום, 3500 ₪, מותיר את ה-Xoom2 של מוטורולה בלתי-ניתן לקנייה בידי אנשים שפויים. כיום, אפילו האלטרנטיבות הטובות יותר, האיכותיות יותר, בעלות החומרה החזקה יותר הן גם זולות יותר משמעותית מתג המחיר הקצת מוגזם הזה של ה-Xoom2. ה-Xoom2 הוא טאבלט טוב, טוב מאוד. הבעיה העיקרית שלו היא המחיר. אם ה-Xoom2 היה עולה 1000-1500 ₪ פחות, אנחנו מבטיחים לכם שגם היינו ממליצים עליו.
זוכרים שבהתחלה דיברנו על החלום הגדול של סוקרי הגאדג'טים? גם כאן, זאת הייתה אהבה נכזבת. אנחנו מודים שמוטורולה הייתה חביבה עלינו בגזרת הטאבלטים עוד מה-Xoom הראשון, ובאמת שציפינו בקוצר רוח ל-Xoom2 שיפול בידינו.
לאורך כל הביקורת ראינו את החסרונות המובנים שלו, אך בפועל, תגידו מה שתגידו, מאוד נהנינו להתעסק איתו. נקודת השבירה האמיתית, הנקודה בה המכשיר איכזב אותנו בצורה המשמעותית ביותר, הוא הרגע בו הגענו לכתיבת הסיכום, לאחר בירור המחיר של ה-Xoom2.
לסיכום, ה-Xoom2 הוא טאבלט טוב שיתאים לשימושים משרדיים וגם יריץ משחקים כבדים. הוא יודע לעשות הכל ומהר. המצלמה שלו קצת מאכזבת ויש לו זמן סוללה לא רע בכלל. עם זאת, עם תג מחיר כה גבוה, ה-Xoom2 הופך באופן מיידי להיות "מהטאבלטים האלה שקופצים מעל הפופיק", וחבל.
יתרונות
- מסך איכותי
- ציפוי Gorilla
- זמן סוללה ארוך
- עיצוב מרשים
- ביצועים טובים בשימוש
- מגע מעולה
חסרונות
- ביצועים פושרים במבחני הביצועים
- 16GB ללא אפשרות להרחבה
- קצת כבד מדי
- איכות צילום פושרת
- איכות לכידת וידאו פושרת
- מחיר גבוה
- רמקול מובנה מאכזב
- לא נוח לאחיזה לאורך זמן
יש ביקורת על xoom ואין על אסוס עם tegra3?
תוספת ליבה?
בשני הזומים יש שני ליבות אז איך הזום 2 קיבל תוספת ליבה ?
Android 3.2, באמת?…
ה-Nexus 7 יאכל אותו בכיס הקטן, עד כמה שהוא ניראה טוב…
בתור אחד שיש לו, המוצר מאכזב מאוד…
חבל שלא פירטו בכתבה את שלל החסרונות של המכשיר. אני משחק בטאבלט הזה כבר כחודשיים ואני חייב לציין שברגע שההתלהבות הראשונית שוכחת מגלים את כל הפאקים הקטנים.
1) התחממות. בצפייה של סרטים או בעת משחק כבד המוטורולה מתחמם באופן נוראי עד שלא כיף להחזיק אותו יותר.
2) איטיות ותקיעות מעיקות הן דבר שבשגרה עם הxoom2 השאוואת מהירות ונוחות גלישה מול הסמסונג טאב מאכזבות. הגלילה באינטרנט מקרטעת וקורה כל כמה שעות שהוא מחליט להתקע.
3) הבטריה מאוד חזקה שמדובר בקצת מוסיקה ואינטרנט אך בצפייה בסרטים בבהירות מלאה הספיקה בקושי ל 6 שעות. החיסרון העצום של הטאבלט הזה הוא זמן טעינה מטורף של יותר מ 5 שעות!
4) משקל ומסך – אני שמח שמוטורולה החליטו לשים כיסוי מגנזיום שמרגיש איכותי מאוד ביחס לסמסונג טאב עם הפלסטיק הזול אך העיצוב מוסיף המון למשקל – מדובר בטאבלט כבד. חשוב לציין את הציפוי לזכוכית שמטורולה החליטו להוסיף, איזהו חומר שמגן מפני התזות מים (ואני חשבתי שזכוכית רגילה יודעת לעשות את העבודה) שכנראה גם מגן מטביעות אצבע לחדור לתוך המסך. ברצינות, בחיים לא ראיתי מכשיר שמתלכלך מהר כל כך מטביעות אצבעות ושמן כמו המוטורולה.
אולי המצב ישתפר שיצא הICS , בינתיים אני לא ממליץ.