אוכל סרטים?
ה-Xoom2 מציג סרטי וידאו באיכות גבוהה בצורה טובה. הצבעים חדים וחמימים, התמונה ברורה וכל מכלול הפרטים הטכניים שאמורים לפעול בכדי להציג וידאו בצורה מושלמת עובדים נפלא. בין אם הניגן של הסרט הגיע ממקור וידאו מרוחק באמצעות ה-MotoCast ובין אם השתמשנו באפליקציית יוטיוב, איכות ניגון הסרטים בהבחנה גבוהה הייתה מעולה, בדיוק כמו שציפינו וקצת מעבר.
האזנה למוסיקה
ה-Xoom2 מכיל את הנגן המובנה של אנדרואיד עם רוח טיפה יותר מוטורולית, ומעוצב בדיוק כמו הנגן שראינו כבר ב-Xoom הראשון. העיצוב מינימליסטי ובעת ניגון על המסך מופיעים לחצנים המאפשרים לעצור את השיר, לעבור לשיר הקודם ולשיר הבא ומעבר לספריית המוסיקה. הנגן מגיב טוב ללחיצות על מסך המגע ומתרגם אותם לפקודות במהירות רבה, הדפדוף בספריית המוסיקה נוח מאוד וכולל בתוכו מעברים תלת-מימדיים מרשימים, ושיטות ארגון ותפעול של הספריה באופן נוח במיוחד.
איכות השמע פנטסטית, במיוחד כאשר משתמשים באוזניות איכותיות. כאשר מנתקים את האוזניות, האיכות נעלמת (כמובן) ואנו מוצאים את עצמנו מאזינים לרמקול המובנה של המכשיר. הרמקול המובנה של ה-Xoom2 יכל להיות קצת יותר טוב. הבאס לא קיים, בכלל, והצלילים הגבוהים צורמים מאוד. לסיכום בעניין זה – כבר ראינו המון מכשירים שמסוגלים ליותר.
16 גיגה ולא יותר
מוטורולה החליטה כנראה ש-16 גיגה בייט יספיקו להכיל את כל המוסיקה, התמונות, הוידאו, המשחקים והאפליקציות למשתמש הממוצע, והחליטו שלא להוסיף אפשרות להוספת כרטיס הרחבה למכשיר, בדיוק כמו אייפד. קצת התאכזבנו מזה ואנו מוצאים את העניין בעייתי מאוד, למרות שתמיד אפשר להוסיף למכשיר עוד כמה גיגות של נפח איחסון בענן, להיות תלויים בקישורית אינטרנט או דור שלישי זמינה זה פתרון קצת מסורבל.
מצלמה
ממשק המצלמה של ה-Xoom2 מאוד סטנדרטי ומכיל את האפשרויות הבסיסיות המאפשרות שינוי הגדרות חשיפה, פוקוס אוטומטי בעת מגע, שליטה על הפלאש ועוד תוספות. בהחלט לא ממשק שנפלנו ממנו, אבל הוא עובד.
ה-Xoom2 מצוייד במצלמה ראשית באיכות של 5 מגה-פיקסל, המכילה תכונות כמו פוקוס אוטומטי ופלאש LED. התמונות שהמצלמה הזאת מסוגלת לספק הן לא רעות בכלל, אך גם לא מדהימות. אנחנו כמובן לא מדברים פה על כך שהיינו רוצים איכות תמונה כמו של מצלמת רפלקס, אך בהחלט ראינו טאבלטים ושאר מכישירים ניידים שמסוגלים להרבה יותר מבחינת הצילום, למשל האייפון 4S.
הצבעים של התמונות שצילמנו באמצעות ה-Xoom2 היו נראים לנו חיים, אך בגוונים הבהירים יותר בתמונות קיבלנו קרירות לא רצויה. החדות דווקא לא רעה, אודות לפוקוס האוטומטי המובנה במכשיר, וגם ניכר כי עיצוב המכשיר והנוחות בעת החזקתו – תורמים רבות לייצוב המכשיר ולאיכות התמונה.
המצלמה הקדמית של ה-Xoom2 באיכות 1.3 מגה-פיקסל טובה דיה לכל שיחת וידאו. איכות הצילום – לא משגעת, לא הפילה אותנו מהכיסא, אבל סבירה. לגבי צילום סטילס – זוועתי, התמונות מלאות בגרעון דיגיטלי, מטושטשות, מתות, חסרות צבע וחדות, אבל ככה זה בכל מצלמת 1.3 מגה-פיקסל שהפכה כבר למעין סטנדרט בעולם הטאבלטים.
לכידת וידאו
הוידאו שה-Xoom2 יודע לצלם הוא טוב ולא יותר מזה. הצבעים קצת דהויים מדי בשביל וידאו באיכות 720p ולמען האמת, לא חסרים מכשירים חכמים עם מצלמות דומות שיכלו להוציא יותר מהמצלמה שלהם. ניתן גם לומר שהתחושה הכללית מלכידת הוידאו היא לא טובה, החדות היא לא אותה החדות שמצפים לה כאשר מדברים על HD, הצבעים לא חמים מספיק ובאופן כללי – זה לא טוב מספיק.
צילום ביום
צילום: אבי מנסורי
צילום בלילה
צילום: אבי מנסורי
יש ביקורת על xoom ואין על אסוס עם tegra3?
תוספת ליבה?
בשני הזומים יש שני ליבות אז איך הזום 2 קיבל תוספת ליבה ?
Android 3.2, באמת?…
ה-Nexus 7 יאכל אותו בכיס הקטן, עד כמה שהוא ניראה טוב…
בתור אחד שיש לו, המוצר מאכזב מאוד…
חבל שלא פירטו בכתבה את שלל החסרונות של המכשיר. אני משחק בטאבלט הזה כבר כחודשיים ואני חייב לציין שברגע שההתלהבות הראשונית שוכחת מגלים את כל הפאקים הקטנים.
1) התחממות. בצפייה של סרטים או בעת משחק כבד המוטורולה מתחמם באופן נוראי עד שלא כיף להחזיק אותו יותר.
2) איטיות ותקיעות מעיקות הן דבר שבשגרה עם הxoom2 השאוואת מהירות ונוחות גלישה מול הסמסונג טאב מאכזבות. הגלילה באינטרנט מקרטעת וקורה כל כמה שעות שהוא מחליט להתקע.
3) הבטריה מאוד חזקה שמדובר בקצת מוסיקה ואינטרנט אך בצפייה בסרטים בבהירות מלאה הספיקה בקושי ל 6 שעות. החיסרון העצום של הטאבלט הזה הוא זמן טעינה מטורף של יותר מ 5 שעות!
4) משקל ומסך – אני שמח שמוטורולה החליטו לשים כיסוי מגנזיום שמרגיש איכותי מאוד ביחס לסמסונג טאב עם הפלסטיק הזול אך העיצוב מוסיף המון למשקל – מדובר בטאבלט כבד. חשוב לציין את הציפוי לזכוכית שמטורולה החליטו להוסיף, איזהו חומר שמגן מפני התזות מים (ואני חשבתי שזכוכית רגילה יודעת לעשות את העבודה) שכנראה גם מגן מטביעות אצבע לחדור לתוך המסך. ברצינות, בחיים לא ראיתי מכשיר שמתלכלך מהר כל כך מטביעות אצבעות ושמן כמו המוטורולה.
אולי המצב ישתפר שיצא הICS , בינתיים אני לא ממליץ.