ממשק
מסך הנעילה הוא המסך הסטנדרטי לגרסא זו של מערכת ההפעלה אנדרואיד. לחיצה וגרירה של המנעול במרכז המסך לכיוון כלשהו ישחררו את הנעילה של המכשיר. המסך כולל גם שעון דיגיטאלי ותאריך בעברית מלאה.
הממשק המוכר של אנדרואיד ומוטורולה מורגש בכל אחד ממסכי הבית של ה-Xoom2. אפשרויות העיצוב וההתאמה האישית של מסכי הבית הן בלתי סופיות, החל מווידג'טים ועד לאפליקציות ותמונות שתניתן להוסיף, להזיז, למחוק ולערוך בכל אחד ממסכי הבית.
כברירת מחדל, מסך הבית המרכזי יכיל את כל הפונקציות, האפליקציות והווידג'טים שהיצרנית הכניסה, בעוד שאר מסכי הבית מכילים ווידג'טים גדולים יותר כגון תמונות, נגן מוסיקה ועוד. ניתן אפילו למצוא במסך הבית המרכזי את אפליקציית החיפוש הקולי של גוגל, שעובדת פשוט מצויין כשמדברים איתה עברית.
ממכשיר עם חומרה כזאת מרשימה, לצד עיצוב מעולה ותג מחיר שיכול בקלות לקנות לכם גם אחלה מחשב נייד – קצת התאכזבנו לראות ש ה-Xoom2 יצא מהמפעל של מוטורולה עם אנדרואיד בגרסא 3.2 בלבד. ממכשיר כזה היינו מצפים לאיזה Ice Cream Sandwich קריר ומרענן לימי הקיץ החמים שבאו עלינו.
מוטורולה לא פינקה את ה-Xoom2 ביותר מדי אפליקציות מובנות. ובכן, יש את ה-Dijit שמאפשר שליטה קלה ונוחה במדיה סנטר הביתי שלכם, החל מנגני בלו-ריי ועד למערכות סאונד. היה זה עניין פשוט לחבר אותו, אך הוא לא הציג תאימות מלאה לכל מכשיר שהפלנו עליו.
בנוסף, קיבלנו עם ה-Xoom2 את ה-MotoCast מבית מוטורולה. כפי שכבר כתבנו עליה בביקורות בעבר, זוהי תוכנה מרשימה ונוחה לשימוש. מספר שניות של התקנה והגדרות יהפכו את ה-Xoom2 למזרימדיה איכותי, ללא קטיעות או קרטועים בזמן הצגת הסרטים.
ומה חוץ מזה? טוב, קיבלנו גם דפדפן מובנה ומאוד בנאלי, אפליקציות בסיסיות כמו Youtube, EverNote, Google Talk וכו'. למען האמת, כשחושבים על זה לעומק, קצת קשה לראות את מוטרולה משנה מהותית את אנדרואיד, אין לה ממשק של ממש. לדעתנו – כדאי לוותר על האפליקציות המובנות, שבסופו של דבר לא שימושיות לכולם, כדי להשאיר מקום למשתמש להוריד את האפליקציות שהוא רוצה.
מגירת האפליקציות עדיין נשארת מבולגנת אבל כאן, דווקא מרגישים יותר התעסקות מהצד של מוטורולה. בעוד בהמון טאבלטים אחרים, נראה כי מגירת האפליקציות מסתדרת לפי סדר ההתקנה של האפליקציות, ה-Xoom2 מסדר את האפליקציות במגירה לפי סדר א'-ב', כמו ילד טוב.
מסך המגע בכל תחום אפשרי מגיב נהדר למגע שלנו. החל בגלילה סתמית של מסכי הבית מאחד לשני, דרך הדפדוף במגירת האפליקציות, ועד שינוי הגדרות כלליות או הגדרות של מסכי הבית – המסך עובד כמו שצריך וללא תקיעות, בצורה מופתית ואולי המרשימה ביותר שראינו עד כה.
גלישה באינטרנט
הגלישה באינטרנט הייתה חוויה טובה מאוד. בין אם בגלישה באמצעות אפליקציה מובנית כמו יוטיוב, אתר מותאם למכשירים ניידים או אתר שלא מותאם למכשירים ניידים – ה-Xoom2 דואג להיות פדנט כמה שרק אפשר. המגע גם כאן מגיב מעולה, הטקסט המופיע על גבי המסך נראה חד וברור, הצבעים של אתר האינטרנט לא נפגעים והדפדפן המובנה של אנדרואיד, על אף שהוא לא מכיל יותר מדי – עושה את העבודה.
כשיש הרבה כרטיסיות שפתוחות ברקע, הדפדפן עובד לאט יותר, אבל עדיין עובד. ניתן בקלות לסגור את הכרטיסיות – דבר שמוביל לירידת העומס ולשיפור בביצועים.
מקלדת וירטואלית
המקלדת הוירטואלית של ה-Xoom2 מרגישה מעולה. הלחצנים בה גדולים מספיק גם בשביל אנשים עם אצבעות גדולות, היא מגיבה נהדר למגע, וגם בשיטות הקלדה אחרות התגובה המהירה מורגשת. עם זאת, כל זאת תקף רק כשהמכשיר בצב מאוזן (Landscape) ולא במצב מאונך (Portrait). כשעוברים למצב פורטרט כבר לא כל כך נוח להחזיק את ה-Xoom2 בידיים בגלל גודלו ומשקלו, וההקלדה הופכת מסובכת יותר.
כמו כן, התמיכה בעברית ניכרת. התפריטים כולם מיושרים לצד ימין ומאפשרים קריאה וכתיבה נוחה, ממש תחושה של בית. גם בעת הדפדוף באינטרנט, קריאה וכתיבה של מיילים, ולמעשה בכל דבר – העברית הייתה כתובה ברור ומיושר, בדיוק כפי שהתכוון אליעזר בן יהודה.
יש ביקורת על xoom ואין על אסוס עם tegra3?
תוספת ליבה?
בשני הזומים יש שני ליבות אז איך הזום 2 קיבל תוספת ליבה ?
Android 3.2, באמת?…
ה-Nexus 7 יאכל אותו בכיס הקטן, עד כמה שהוא ניראה טוב…
בתור אחד שיש לו, המוצר מאכזב מאוד…
חבל שלא פירטו בכתבה את שלל החסרונות של המכשיר. אני משחק בטאבלט הזה כבר כחודשיים ואני חייב לציין שברגע שההתלהבות הראשונית שוכחת מגלים את כל הפאקים הקטנים.
1) התחממות. בצפייה של סרטים או בעת משחק כבד המוטורולה מתחמם באופן נוראי עד שלא כיף להחזיק אותו יותר.
2) איטיות ותקיעות מעיקות הן דבר שבשגרה עם הxoom2 השאוואת מהירות ונוחות גלישה מול הסמסונג טאב מאכזבות. הגלילה באינטרנט מקרטעת וקורה כל כמה שעות שהוא מחליט להתקע.
3) הבטריה מאוד חזקה שמדובר בקצת מוסיקה ואינטרנט אך בצפייה בסרטים בבהירות מלאה הספיקה בקושי ל 6 שעות. החיסרון העצום של הטאבלט הזה הוא זמן טעינה מטורף של יותר מ 5 שעות!
4) משקל ומסך – אני שמח שמוטורולה החליטו לשים כיסוי מגנזיום שמרגיש איכותי מאוד ביחס לסמסונג טאב עם הפלסטיק הזול אך העיצוב מוסיף המון למשקל – מדובר בטאבלט כבד. חשוב לציין את הציפוי לזכוכית שמטורולה החליטו להוסיף, איזהו חומר שמגן מפני התזות מים (ואני חשבתי שזכוכית רגילה יודעת לעשות את העבודה) שכנראה גם מגן מטביעות אצבע לחדור לתוך המסך. ברצינות, בחיים לא ראיתי מכשיר שמתלכלך מהר כל כך מטביעות אצבעות ושמן כמו המוטורולה.
אולי המצב ישתפר שיצא הICS , בינתיים אני לא ממליץ.