עיצוב
ה-Xoom2 מעוצב ללא פינות. ההגדרה המקצועית לעיצוב של ה-Xoom2 הוא מתומן, כאשר הפינות העגולות שהכרנו ב-Xoom הראשון התחלפו בפינות ישרות. הדבר מוביל לתחושה שקיבלנו מכשיר שונה, אחר, טאבלט שמעוצב בצורה קצת שונה, קצת שובר את המוסכמות.
ה-Xoom2 הוא דקיק אך בעל משקל לא מבוטל. יש לו המון נוכחות בעת החזקתו ביד, ואנו מאמינים שבהחלט ניתן להתעייף מהר מאוד מלהחזיק אותו לאורך זמן.
בחלקו הקדמי של המכשיר מוטמע מסך המגע בגודל 10.1 אינץ', ומעליו נמצת המצלמה הקדמית באיכות 1.3 מגה-פיקסל.
חלקו האחורי של ה-Xoom2 מעוצב להפליא. במרכז ניתן לראות את הלוגו של היצרנית, מוטורולה מוטמע באופן חלק ומרשים בגוף המכשיר, כאשר כמעט כל החלק האחורי של המכשיר עשוי פלסטיק נעים למגע ונוח לאחיזה. המסגרת החיצונית בחלקו האחורי של המכשיר מכילה את כפתורי הווליום ואת כפתור הנעילה/כיבוי/הדלקה, ועשויה מגומי נעים למגע המשמש כמקדם אחיזה מעולה.
עוד בחלקו האחורי של המכשיר ניתן למצוא את זוג הרמקולים המובנים שלו, המוטמעים באופן חלק בחלקו העליון. מצלמת ה-5 מגה-פיקסל של ה-Xoom2 גם היא נמצאת בחלקו האחורי של המכשיר, כאשר היא מוטמעת בתוך מסגרת משלה, ביחד עם הפלאש.
הפאה התחתונה של המכשיר מכילה פחות או יותר את כל מה שצריך בשביל להתממשק לעולם החיצון. שם נוכל למצוא חריץ המאפשר הכנסה של כרטיס סים שישמש כמודם סלולארי וכקישורית דור שלישי. החריץ מכוסה בגומי איכותי אשר מונע כניסת אבק אליו. עוד נוכל למצוא בתחתית המכשיר חיבור HDMI קטן, וגם את מחבר ה-USB שמאפשר לטעון את המכשיר, ולחבר אליו אמצעים חיצונים כגון מקלדות ועכברים.
הפאה העליונה של ה-Xoom2 מכילה את חיבור האוזניות מסוג PL3.5mm, וגם רכיב אינפרא-אדום המשמש להתממשקות של המכשיר כשלט, מרכז מדיה או מרכז שליטה על מערכות האודיו/וידאו שלכם.
שאר הפאות של המכשיר ריקות מחיבורים ומכפתורים. הן מעוצבות באופן פנטסטי וכל הגאונות העיצובית שמוטורולה השקיעו ב-Xoom2 באה לביטוי במלוא הכוח. מסגרת הגומי הופכת אותו לנוח לאחיזה וליוקרתי עוד יותר, הפלסטיק האחורי גם הוא באיכות טובה.
מסך
ל-Xoom2 מסך מגע קיבולי בגודל 10.1 אינץ'. המסך מוטמע טוב בגוף המכשיר, ומקבל גם כיסוי מסוג Gorilla. בהשוואה למסך של ה-Xoom הראשון, קיבלנו את אותה הרזולוציה, העומדת על 1280×800. השינוי המהותי בין המסכים של ה-Xoom2 לקודמו הוא שכאן, אנחנו מקבלים את ה-Xoom2 עם מסך איכותי יותר, בעל פאנל IPS אשר נותן בסופו של דבר זווית צפייה רחבה יותר.
הדבר הראשון ששמים אליו לב בעת העבודה עם ה-Xoom2 הוא שיש לו פטיש לא קטן לטביעות אצבעות. כיסוי הגורילה האימתני אולי ימנע ממנו להישרט ולהישבר, אך יש כאן גם כיסוי מיוחד נוסף שמוטורולה הביאו – הגנה נגד נתזי מים. לפני שרצנו להטביע אותו באסלה, קראנו קצת באינטרנט והבנו שההגנה מפני נתזי מים היא בסיסית בלבד. טוב נו, תמשיך לקנא ב-DefyPlus.
יש ביקורת על xoom ואין על אסוס עם tegra3?
תוספת ליבה?
בשני הזומים יש שני ליבות אז איך הזום 2 קיבל תוספת ליבה ?
Android 3.2, באמת?…
ה-Nexus 7 יאכל אותו בכיס הקטן, עד כמה שהוא ניראה טוב…
בתור אחד שיש לו, המוצר מאכזב מאוד…
חבל שלא פירטו בכתבה את שלל החסרונות של המכשיר. אני משחק בטאבלט הזה כבר כחודשיים ואני חייב לציין שברגע שההתלהבות הראשונית שוכחת מגלים את כל הפאקים הקטנים.
1) התחממות. בצפייה של סרטים או בעת משחק כבד המוטורולה מתחמם באופן נוראי עד שלא כיף להחזיק אותו יותר.
2) איטיות ותקיעות מעיקות הן דבר שבשגרה עם הxoom2 השאוואת מהירות ונוחות גלישה מול הסמסונג טאב מאכזבות. הגלילה באינטרנט מקרטעת וקורה כל כמה שעות שהוא מחליט להתקע.
3) הבטריה מאוד חזקה שמדובר בקצת מוסיקה ואינטרנט אך בצפייה בסרטים בבהירות מלאה הספיקה בקושי ל 6 שעות. החיסרון העצום של הטאבלט הזה הוא זמן טעינה מטורף של יותר מ 5 שעות!
4) משקל ומסך – אני שמח שמוטורולה החליטו לשים כיסוי מגנזיום שמרגיש איכותי מאוד ביחס לסמסונג טאב עם הפלסטיק הזול אך העיצוב מוסיף המון למשקל – מדובר בטאבלט כבד. חשוב לציין את הציפוי לזכוכית שמטורולה החליטו להוסיף, איזהו חומר שמגן מפני התזות מים (ואני חשבתי שזכוכית רגילה יודעת לעשות את העבודה) שכנראה גם מגן מטביעות אצבע לחדור לתוך המסך. ברצינות, בחיים לא ראיתי מכשיר שמתלכלך מהר כל כך מטביעות אצבעות ושמן כמו המוטורולה.
אולי המצב ישתפר שיצא הICS , בינתיים אני לא ממליץ.