אחרי שגוגל החליטה לבטל את השימוש ב-YouTube במכשירי ה-Echo הביתיים החכמים שכוללים מסך, באמאזון עשויים לנסות לפנות לפתרון עצמאי שאפתני
מחלוקות טכנולוגיות בין גוגל ואמאזון הן אינן דבר חדש, והחלו עוד עם השקת דגמי ה-Fire הראשונים של חברת הקמעונאות המקוונת בשוק הטאבלטים, אשר "גילחו" כמעט כל זכר משירותיה של גוגל במערכת האנדרואיד והחליפו אותם בשירותים ייעודיים מבית אמאזון עצמה שנועדו לקדם את מכירותיה ואת האינטרסים האישיים שלה.
התחרות הישירה בין שתי חברות הענק הפכה למובהקת מאי פעם עם כניסתה הרשמית של גוגל אל עולם הרמקולים הביתיים החכמים והעוזרות הדיגיטליות החכמות בשנה שעברה, והובילה בסופו של דבר לכך שמכשירי ה-Echo המתקדמים הכוללים אמצעי תצוגה איבדו גישה אל פלטפורמת ה-YouTube הפופולרית – לכאורה בשל אי התאמה תוכנתית ראויה שיצרה 'חוויית שימוש לא טובה', כאשר גוגל אף הודיעה כי טאבלטים ממשפחת ה-Fire הענפה יאבדו גם הם יכולת גישה לשירות הוידאו החל מה-1 בינואר 2018.
גוגל מוכנה לוותר על מיליוני צרכנים שעושים שימוש במוצריה ה-Fire וה-Echo של אמאזון, כך נראה, בכדי לא להעניק לה יתרון יחסי על המוצריה האישיים שלה – וזה גורם לאמאזון לפזול בתורה לפתרון אקזוטי משלה, שמתואר במספר בקשות פטנט תחת השמות OpenTube או AmazonTube בתור פלטפורמה בה הצרכנים יוכלו להעלות תכני וידאו ואודיו במגוון תחומים ונושאים. מצלצל מוכר?
אמאזון ביצעה רישום של מספר דומיינים רלוונטיים שמחזקים אף הם את ההשערות כי החברה עשויה ליצור שירות וידאו מוכן מראש משלה (זאת כאשר כבר קיים בידיה שירות ה-Amazon Prime Video לסטרימינג של תכנים מקצועיים ופלטפורמת ה-Twitch לסטרימינג חי של גיימינג ושלל נושאים אחרים) – אם כי יתכן שזו עדיין רק תוכנית מגירה, למקרה בו משא ומתן שמתקיים מול גוגל על החזרת שירות ה-YouTube לפעולה ייכשל באופן סופי.
על פניו, נסיון לבנות שירות מאפס שיתחרה בהיקף ובפופולריות האדירים של YouTube נשמע כמו משימת התאבדות – אך מצד שני לא כדאי לזלזל בכוחה העולמי העולה ובמשאביה של אמאזון, שיצרה בהצלחה גם שירות סטרימינג וידאו וגם חנות אפליקציות למכשירי האנדרואיד האישיים שלה שמצאו לעצמם נישה ראויה בשוק הצפוף. האם בקרוב נקבל רשימה אלטרנטיבית של כוכבי רשת שמכניסים מיליוני דולרים בשנה מהצפיות שלנו?
נקוה רק שה'פריים וידאו' יגיע לארצינו במהרה. כבר קיים ב-150 ארצות אחרות.
מקווה מאוד שהם יעשו שירות מתחרה.
כרגע החסר הבולט ביוטיוב, הוא היעדר היכולת להגיב בעמוד הבית של משתמש, או לצ'וטט איתו. ניתן להגיב או לנהל צ'אט רק דרך טוקבקים לוידאו שהועלה, וזה לא דבר קל (כמו שניתן לנחש), כי מורא הטרולים כבד על כולם…
מהבחינה הזו, ההפרדה מ'הנגאאוטס' מצערת, כי היתה יכולה להועיל אילו נעשתה נכון.
לכן יהיה יתרון משמעותי לאתר מתחרה, אם הוא יפיק את הלקחים.
זה החוסר הבולט????
הבעיה ביוטיוב זה כל הקטע של המונטיזציה, שהם הורסים ליוטיוברים גדולים את המונטיזציה בגלל שהם "לא ידידותיים למפרסמים" בעוד שהם בעצמם מקדמים ווידאוים שהם רוצים אפילו שלפעמים הווידואים שהם עצמם מקדמים הם לא "ידידותיים למפרסם".
כן, אז מאוד כדאי שתהיה תחרות כי כרגע גוגל יכולה לעשות מה שעולה בראש שלה ביוטיוב ואף אחד לא יעזוב אותה.
כצרכן אני לא 'יוטיובר גדול'; מה שחשוב לי שלא יעיפו דברים טובים בגלל זכויות יוצרים (ולפחות חצי מהתוכן שם לקוח ממקורות עם זכויות יוצרים), וכן שלא יעיפו דברים אם אין תלונות (סרטים מלאים למשל וסדרות). סיכוי נמוך שמצב כזה יהיה אצל המתחרה.
בשביל סרטים מלאים יש לך KODI. ממתי בכלל יוטיוב מרשה לשים סרטים מלאים??? יש ליוטיוב מערכת אוטומטית לזיהוי שירים ו(אוליי) גם סרטים?
בדוק. חפש ביוטיוב את הצירוף 'הסרט המלא'. 50 סרטים מתורגמים לפחות. באשר לסדרות (ישנות בעיקר) – חפש את שמן וסביר שתמצא.
לכן אני אומר – אם לא מתלוננים, יוטיוב לא מסירים. זו הדרך היחידה שניתן להסביר את הכמות הגדולה הזו.
הם יכולים לזהות סרטים באמצעות אלגוריתמים. אוליי בגלל זה אתה רואה שחלק מהסירטונים הם רק בשני שליש מהמסך שיהיה קשה לזהות?
מוכרת לי השיטה שהזכרת, אבל לא בסרטים שהזכרתי (בחיפוש 'סרט מלא'). מלאים במובן מלאים. 16:9.
מעניין אם באישזהוא מקום הם בכוונה לא מורידים את הסרטים האלה כי הם יודעים שזה מושך אנשים לפלטפורמה, ומתרצים את זה בתור… "קשה מדי טכנולוגית".
לא ידעתי בכלל שיש סרטים מלאים זה מוזר… בדרך כלל אפילו קטעים קצרים עם פס קול יכולים להיות מורדים.