תכונות נוספות – המשך
רדיו:
שוב, בדומה ל-H120, גם ה-M3L כולל רדיו FM מובנה, וגם כאן הקליטה היא לא פחות ממצויינת.
עם זאת, היתרון של ה-M3L הוא בצורת ההקלטה. המכשיר מאפשר הקלטה ישירות מהרדיו ע"י לחיצה פשוטה (והחזקה למשך שנייה) על כפתור ה-REC. ללא תפריטים, ללא הסתבכויות, ללא ביזבוז זמן. מצויין אם באמצע האזנה לרדיו פתאום שמעתם משהו שאתם מייד רוצים להקליט.
ב-H120, לעומתו, אין כלל אפשרות להקלטה מהרדיו.
הקלטה:
שני המכשירים מאפשרים הקלטה ממקורות שונים ע"י חיבור ה-LineIN, והקלטת Voice דרך מיקרופון מובנה במכשיר.
אפשרות נחמדה, בה ניתן להשתמש בעיקר בהקלטה דרך ה-LineIN, היא אפשרות ה-Auto Sync. ניתן לקבוע מספר שניות שאם יזוהה ע"י המכשיר בזמן ההקלטה, יגרום למכשיר לשמור אוטומטית את הקובץ באותה נקודה ולהמשיך להקליט בקובץ חדש. למעשה, המכשיר פשוט יזהה מעבר של שירים ויקליט כל שיר בנפרד, במקום להקליט הכל ברצועה אחת ארוכה.
כאשר קיבלנו את ה-M3L, צויינה בפנינו העובדה שהמכשיר מתיימר להיות בעל איכויות הקלטה גבוהות ביותר דרך המיקרופון המובנה. מכיוון שלא יצא לנו לבדוק את איכות המקרופון ב-H120, החלטנו לקחת את שניהם להשוואה ראש בראש.
לאחר מספר בדיקות, התגלו מספר "הבדלי גישות" בין המכשירים. נתחיל בהתחלה…
הבדיקה נעשתה ע"י הצבת שני המכשירים באותה נקודה במרכז החדר, והשמעת קובץ ההדגמה של WinAMP בעזרת המערכת שקיימת בחדר (5.1) בעוצמה סבירה. זה איפשר בעצם לבדוק את יכולת ההקלטה של המכשירים, כאשר הסאונד הוא יותר מסתם דיבור (שיכול להישמע מצוין גם באיכות נמוכה), אלא סאונד מלא ומפורט, שמאפשר לבדוק גם את יכולת קליטת הבאס, למשל, מה שמאוד בעייתי בד"כ במיקרופונים.
ההקלטה התבצעה ישירות ל-MP3 (כאמור, שני הנגנים כוללים Enc0der () מובנה ל-MP3) בקצב דגימה של 128kbps. למה רק 128kbps? כי ה-M3L הגביל אותנו ל-bitrate המקסימאלי הזה (רק בהקלטה ממיקרופון, בהקלטה דרך ה-LineIN ניתן לדגום עד 320kbps) ולכן ה-H120 (שמאפשר דגימה עד 320kbps) נאלץ להתאים את עצמו.
לאחר המעבר למצב ההקלטה, יש צורך ללחוץ על כפתור ה-REC על-מנת להתחיל את ההקלטה בפועל. ב-M3L ההקלטה מתבצעת מיידית, ברגע שלוחצים על הכפתור. ב-H120, לאחר הלחיצה המכשיר מציג הודעה של "Checking free space" למשך כשנייה, ורק אז מתחיל בהקלטה בפועל.
ההבדל המשמעותי היה ברגישות המיקרופון. ה-H120 היה הרגיש ביותר, וניתן היה לשמוע איתו כל רחש הכי קטן. ניתן אפילו לשמוע את הזזת המגש של המקלדת לפני הפעלת ה-WinAMP. אך בעד רגישות זו תשלמו מחיר כבד והוא רעש רקע נוראי, שגרם לכל ההקלטה להיות חסרת תועלת.
ב-M3L קיימת תכונה בשם Active Voice המאפשרת לשנות את רגישות ההקלטה, בצורה כזאת שרק מעוצמה מסויימת הוא יתחיל להקליט. זה נחמד אם בכוונתכם להקליט מישהו בסתר.. בזמן ההליכה אליו, לא יוקלטו סתם רעשי רקע, וכשתגיעו אליו ותתחילו לדבר המכשיר יתחיל להקליט בצורה אוטומטית… 🙂
ב-M3L, רגישות ועוצמת ההקלטה היו נמוכות יותר, וגרמו לכך שכאשר Active Voice היה פעיל (אפילו ברמה הנמוכה ביותר), הוא בכלל לא התחיל להקליט לפני שנלחץ ה-Play ב-WinAMP. עם זאת, איכות הסאונד אכן היתה טובה בהרבה.
הדוגמאות מדברות בעד עצמן :
H120 Voice | M3L Voice |
M3L Voice – Active Voice |
עדכון Firmware
גם ה-M3L כמובן ניתן לעדכון בצורה פשוטה ע"י קובץ Firmware הניתן להורדה מאתר החברה, ומתעדכן בינתיים בקצב משביע רצון.
אין יותר מדי מה לפרט על הפעולה, למעט הזכרת פיצ\'ר נוסף שקיים ב-M3L (וניתן ליישום גם ב-H120 אך ורק בעזרת שינוי ה-Firmware המקורי ע"י תוכנות צד-שלישי) – שינוי לוגו המכשיר.
תוכנת JetShell שמגיעה עם המכשיר והוזכרה במהלך הביקורת, כוללת אפשרות לעדכון לוגו המכשיר המופיע בעת הדלקתו, בצורה פשוטה ביותר – כל מה שצריך לעשות הוא להפעיל את התוכנה, ללכת לתפריט Options -> Download Logo File, לבחור את קובץ הלוגו שברצונכם להעביר למכשיר, וזהו!
ניתן להוריד לוגואים שונים (קבצי ilb) מאתר החברה, או ליצור אחד בעצמכם בעזרת התוכנה JetLogo.
התוצאות נחמדות מאוד:
המעוניינים, מוזמנים להוריד את לוגו האתר למכשיר – hwzone.ilb.
הלוגו עצמו הינו "אנימציה" שנוצרה (בצורת Aminated GIF במקור) תוך דקה-שתיים, מה שמראה באיזו קלות ניתן ליצור ולהעלות למכשיר לוגואים מותאמים אישית מגניבים למדי.
סרטון וידאו קצר של האנימציה המלאה ניתן להוריד מכאן.