הקדמה ואריזה
בשנים האחרונות אנו עדין לשינויים רבים בתחום המארזים. השינוי הראשון הוא כניסתם של מארזים זולים ומתקדמים מאוד (לעומת העבר) שמכילים את המיטב מכל העולמות – זרימת אוויר , ניהול כבלים וחיבוריות קדמית. השינוי השני והלא פחות חשוב הוא כניסתם של מארזים סולידיים ואיכותיים מאוד אל המיינסטרים. אם בעבר מארזים בתחום המחיר של 500-700 ש"ח היו בעלי צורות ועיצובים שונים ומשונים וכללו התפשרות מסוימת על איכות החומרים הרי שהיום , בעיקר בזכות המהפכה שהביאה חברת Fractal Design לתחום, אפשר למצוא מארזים מחומרים מעולים,קלים להרכבה ולניהול כבלים, בעלי בידוד רעשים,בעלי חיבוריות מעולה ובעלי יכולת לספק זרימת אוויר טובה בטווח המחיר הנ"ל.
כיום ישנן מספר לא מועט של חברות המציגות מארזים המיועדים לפלח השוק הנ"ל. בין חברות אלו אפשר למצוא כמובן את Fractal Design ואת Antec אך ישנן גם כמה שחקניות חדשות כגון חברת Nanoxia הגרמנית שבה ארצה להתמקד היום.
חברת Nanoxia הגרמנית היא חברה יחסית חדשה. החברה מייצרת ומציעה מספר מוצרים הכולל מארזים, מאווררים וכבלים מוסלבים במספר צבעים התורמים למראו הפנימי של המחשב. היום ארצה להתמקד במארזי החברה ובמיוחד במארז ה-Deep Silence 1 מתוצרתה. מארז ה-Deep Silence 1 אמור להיות מארז איכותי מאוד ,בעל עיצוב סולידי שנבנה לאחר תהליך הפקת לקחים ממארזי ה-Define של חברת Fractal Design.
האם חברת Nanoxia הצליחה ליצור את המארז המושלם? האם לחברות הוותיקות יותר יש סיבה לדאגה? האם מארז ה-Deep Silence 1 שווה קניה?
תשובות – בהמשך.
תעודת זהות – Nanoxia Deep Silence 1
- מימדים : 220x517x532 מילימטרים
- סוג מארז : Midi Tower
- תמיכה בלוחות : ATX, XL-ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
- מאווררים כלולים : שלושה – שניים קדמיים בגדול 120 מילימטרים ואחד אחורי בגודל 140 מילימטרים
- בקרי מאווררים : שניים עם תמיכה של שלושה מאווררים כל אחד
- מפרצי 5.25 : שלושה מפרצים
- תמיכה בכוננים : עד 8 כוננים בגודל של 3.5 אינץ' או בגודל של 2.5 אינץ'
- משקל : 11.34 קילוגרמים
- תמיכה במאווררים קדמיים : שניים בגודל של 120 מילימטרים
- תמיכה במאוורר אחורי : אחד בגודל של 120 או 140 מילימטרים
- תמיכה במאוורר דלת : אחד בגודל של 120 או 140 מילימטרים
- תמיכה במאווררים עליונים : שניים בגודל של 120 או 140 מילימטרים
- תמיכה בקירורי מים כפולי רדיאטור : מקום לשני רדיאטורים – עליון וקדמי
- גובה קירור מעבד מקסימאלי : 185 מילימטרים
- אורך כרטיס מסך מקסימאלי : 31.5 סנטימטרים או 44.5 סנטימטרים בהסרת כלוב הקשיחים.
- מחיר : בין 110 ל130 דולרים בארה"ב וכ-660 ש"ח בישראל
- חיבוריות פאנל קדמי : 4 חיבורי USB כאשר שניים מהם בתקן ה-3.0 וחיבורים למיקרופון ואוזניות
אריזה ובאנדל
אריזתו של מארז ה-Nanoxia Deep Silence 1 הינה אריזה סטנדרטית לחלוטין המזכירה במקצת את האריזות של מארזי CoolerMaster. בחלקה הקדמי קיימת תמונת המארז ביחד עם פירוט קצת על התכונות הבולטות שלו. בחלקה האחורי של האריזה אפשר לראות פירוט קצת יותר ויזואלי (בעזרת תמונות) על תכונותיו המיוחדות של מארז זה.
כשפותחים את האריזה ניתן לראות את המארז כשהוא עטוף בניילון ומוגן על ידי שני גושי קלקר גדולים. יש לציין לשבח את חברת Nanoxia שכן מצד אחד המארז ארוז מצוין והגיע במצב מושלם ומצד שני הופתעתי מהקלות בה הצלחתי להוציאו מתוך האריזה.
עם מארז ה-Deep Silence 1 מגיע באנדל יחסית צנוע הכולל חוברת הוראות , כיסוי למפרץ ה5.25 אינץ' לחיבור כונני 3.5 אינץ, ברגים ורגליות , כיסויים לחורי קירור המים במארז וכבל מאריך לחיבור ה-EPS12V.
איך השקט בהשוואה ל R4?
שלום שמואל,
תודה על הביקורת המקיפה!
אני בהתלבטות על אחד משני המארזים האלו, כאשר הפרמטר החשוב לי ביותר הוא השקט.
לאור ההתנסות שלך עם שניהם, מי מהם שקט יותר?
תודה,
שיחקת אותה עם הכבלים !
על זה אין וויכוח. ממש תענוג שזה מתאפשר ברמה כזאת. כל השאר – באמת עניין של טעם.
חוץ מהמחיר.
התחלה טובה, אבל עדיין לא R4
לא מבין על מה כל הרעש. antec three hundred לוקח אותו בסיבוב.
המארז נראה חבוט ומעוקם מבפנים, שמעידה על איכות פח בינונית. ולמה צריך להיות צבוע בשחור מפנים אם אין חלון צד?
המלצה/בקשה קטנה לכותבים באתר
למה שלא תוסיפו בכל ביקורת מי מוכר את המוצר בארץ (אם בכלל)
תודה
אי אפשר לעשות ביקורת בלי השוואה למוצרים אחרים
הפרמטרים ההשוואתיים המקובלים לסיקור מארז:
תכולת אריזה
טמפרטורה
שקט
מחיר
דומה ל R4 בצורה מחשידה
זה פשוט חיקוי ללא בושה
יש לי DEFY וזה חיקוי כמעט אחד לאחד !