מה לגיימרים ולאוברקלוק
בגזרת ההמהרה ציפיותיי לא היו גבוהות מהקילר של אסרוק. בסך הכל מדובר בלוח אם שמיועד לגיימרים ולא לשאפתני חומרה. מערכת אספקת הכח היא "טובה" אבל לא מדהימה ביחס לסטנדרטים הגבוהים בשוק. המבחן שלי להמהרת מעבד ה-i7 4770K היא לראות כמה בקלות אני מייצב אותו על תדר פעולה של 4500 מגה-הרץ.
בעולם מושלם כל מה שאני צריך לעשות הוא להכנס לביוס הגרפי, לקבוע תדר פעולה מקסימאלי של 4500 מגה-הרץ, להשאיר את שאר האפשרויות במצב אוטומאטי ולבדוק מהו מתח הפעולה הנמוך ביותר בו אני יכול להשתמש כדי להשיג את היציבות הזאת. אסרוק מציעים לכם עולם מושלם, רבותיי:
הייתי מעט בהלם. כל מה שהייתי צריך לעשות הוא לקבוע מתח כניסה (input voltage) של 1.8 וולט (צמוד מלמעלה לברירת מחדל של 1.76) ומתח פעולה של 1.140 וולט לליבה. זאת כמובן לאחר שבחנתי מתחים גבוהים יותר וירדתי מטה.
1.140 וולט ל-4500 מגה-הרץ במעבד הזה, ובקלות הזאת היא תוצאה פשוט פנטסטית! המהרה היא בהחלט הפתעה נעימה עם לוח האם של אסרוק וכלוח גיימינג יחסית תקציבי הוא עונה בגאווה לאתגר ועומד במשימה עם הפגנת יכולת במחי יד.
צריכת חשמל
יחד עם לוחות אם אחרים, גם הרוצח… (טוב, זה לא נשמע טוב בעברית), ה-Killer של אסרוק נבחן בשני מצבים. מצב אחד הוא בעת מנוחה בסביבה הגרפית של חלונות 7 והמצב השני הוא מאמץ מלא למעבד באמצעות Prime95 Small FFT. לפניכם התוצאות:
כפי שאפשר לראות – צורך בחלקים הוא צורך בצריכה. על אף שמכיל מגבר קול וכרטיס רשת מיוחד, הוא יחסית מופשט ממורכבויות ואי-אלו בקרים. צריכת החשמל שלו היא ממוצעת למדי ועומדת בגדר סבירה.
אתה לא אמרת, אז אני אומר –
חזירות לשמה. עם יבואן כזה מותג האסרוק לא ימריא לעולם, ולא, לא היבואן יפסיד, רק אנחנו.
ביקורת מעולה קראתי כל מילה
כיף לקרוא
נהניתי …..
מוכיח שאין צורך לקנות יקר.
כולם – בבדיקות הבנצ'מארק שווים.
מי שקונה יקר, פשוט פרייר.
ל4
בדרך כלל ההבדלים בין הלוחות היקרים לפחות יקרים הם בפיצ'רים שהלוח נותן. יותר יציאות SATA יותר USB3 ועוד כל מיני דברים כאלה.
אבל כן בגדול אתה צודק. מי שיש לו מחשב נורמלי עם דיסק אחד או שניים וכרטיס מסך מובבנה או כרטיס מסך יעודי בודד לא צריך יותר מידי קישקושים.