אריזה:
תוכן:
מה באריזה:
- לוח האם Z87 Fatal1ty Killer
- 4 כבלי SATA
- גשר SLI קצר, קשיח
- חוברות הדרכה למשתמש
- תקליטור תוכנה ומדבקה למארז
- פאנל כניסות ויציאות אחורי
סה"כ מדובר בבאנדל המינימאלי שניתן היום לתת ללוח אם תומך SLI. נעשה דגש גדול על חסכון בהוצאות הן לחברה והן ללקוח סביב לוח האם הזה.
מבט מקרוב:
לוח האם נושא בגאון את ערכת הצבעים איתה מזוהים כל לוחות האם מסדרת Fatal1ty הלא הם שחור ואדום. שחור ואדום בזיכרונות, בגופי הקירור ובממשקי ההרחבה. הכל טוב ויפה אבל הגוון החום של לוח האם הוא לא זה שמתאים לטעמם של כולם. כדאי לקחת שיעור מ-GIGABYTE וליישם שכבת צבע שחור מאט אמיתי שאינו מבריק. אמנם, תהליך זה משמעותו הוצאה כספית שיתכן ותהיה מיותרת לרוב. החום נראה הרבה יותר כמו שחור כשהוא בתוך מארז חשוך.
ממשקי איחסון:
בצידו הימני של לוח האם ניצבים ממשקי האיחסון לכוננים, בין אם מדיות לקריאה או לאחסון פנימי. שישה במספר והם כולם מסוג SATA3 בעל תעבורה מקסימאלית של 6 גיגה-ביט לשניה. כל השישה מגיעים בערוץ תקשורת ישיר מערכת השבבים Z87. אין כאן שימוש בבקר צד-שלישי וטוב שכך, גיימרים לא זקוקים לזה.
ממשקי הרחבה:
מערך ממשקי ההרחבה בלוח האם הזה שייך בהחלט לשנה הנוכחית ולא תמצאו כאן דברים כמו PCI. המערך מסודר בצורה אופטימאלית לשימוש בשני כרטיסי מסך עבים בתוספת כרטיס הרחבה נוסף כאשר:
- PCI-Express X16 אדום ראשון פועל ברוחב מלא ובתקן 3.0. יורד למהירות X8 באכלוס הממשק השני
- PCI-Express X16 אדום שני פועל בתעבורת X8 תמיד, בתקן 3.0.
- PCI-Express X16 אדום שלישי פועל בתעבורת X4 בתקן 2.0. מאפשר תמיכה בכרטיס מסך שלישי במערך אם הוא של AMD.
- כל שאר ממשקי ה-PCI-Express X1 השחורים פועלים בתקן 2.0 רגיל.
במידה ויאוחסן כרטיס מסך שלישי, לוח האם צריך עוד כח להפעיל אותו. חברו את מחבר החשמל התחתון מספק הכח ללוח.
מיקומי מאווררים
לוח האם מצוייד היטב בראשים לחיבורי מאווררים. סה"כ ישנם 6 כאשר אחד נמצא למטה לייד חיבורי פאנל קדמי, שלושה מתחת לגוף הקירור הגדול ושניים נוספים לצד חריצי הזיכרון. על כולם יש שליטה תוכנתית דרך הביוס הגרפי.
יציאות אחוריות:
ללוח אם תקציבי-מתקדם שכזה ישנו מערך יציאות אחורי אופטימאלי – 7.1 יציאות אנלוגיות של קול יחד עם יציאה אופטית, ארבעה חיבורי USB 3.0, ארבעה חיבורי USB 2.0, יציאת רשת, יציאת מקלדת PS2 ויציאות התצוגה – שתיים מסוג HDMI, אחת מסוג DVI ואחת מסוג VGA.
הדרך היחידה שאפשר באותו התקציב להפוך את המערך הזה לטוב יותר היא כנראה לוותר על חיבור ה-VGA ולהכניס חיבור DisplayPort. אמנם, כיום עדיין יש יותר שתמשתמשים בחיבור הישן.
הנשקים של ה-Z87 Killer
שני הנשקים הגדולים ביותר של ה-Z87 Killer, אלה שבזכותם הוא מה שהוא – הם בקר הרשת ובקר הקול על גבי הלוח המודפס.
Killer NIC E2200 – מפה מגיע השם, למי שתהה. בקר רשת מתקדם שמסייע לניתוב תעבורת האינטרנט בשליטה שלכם. באופן טבעי ינתב הבקר את מירב תשומת הלב אל משחק המחשב וינמיך תעדוף שימוש ברשת של אפליקציות אחרות שרצות ברקע. זה, אפשרי בזכות תוכנת מנהל ההתקן ששולטת בו.
התוכנה נותנת ניטור תעבורה, אפשרויות תעדוף והעדפות אישיות בכל הנוגע לתוכנות שבשימוש.
קשה לבחון בארצינו את השפעתו של בקר זה אבל חשוב לציין שהסיכוי שלו לגרוע מהביצועים נמוך מאוד. מדובר בגרסה מתקדמת ובוגרת של הבקר שקיים כבר שנים רבות. בעת שימוש בלוח האם בשלל משחקים ברשת הובחנו פינגים צמודים לאלו שאפשר לקבל בשיא ולא אובחנו נפילות חריגות.
Purity Sound – אקסטרה שנחמד שיש. לוח אם לגיימרים הוא לוח אם שכרטיס הקול שלו מסוגל להתמודד עם אוזניות רציניות. בלוח האם הזה ישנו שימוש בבקר הקול מסוג ALC1150 של Realtek ושורה מכובדת של קבלים מבודדי הפרעות חשמליות. השילוב הזה לאחרונה מוכיח שהוא יכול להוציא איכות קול פשוט נהדרת, אחת שטובה משמעותית ממה ששוק הקול המובנה הכיר עד כה ועד לרמת כרטיסי קול מסויימים.
כאשר גיימר משתמש בסט אוזניות רציני, הוא צריך שיהיה מספיק חשמל שיניע את הקול במעלה הכבל לתוך הספיקרים באוזניות. במקרים רבים בשמיעת קולות בווליום גבוה ישנו רעש לוואי לא נעים כתוצאה מ"חנק" האוזניות וחוסר אספקת כח. Purity Sound הוא לא רק הפרדת רעשים גבוהה, לא רק קבלים איכותיים אלא גם מגבר המיועד לאוזניות בהתנגדות 600 אום שמיועד להוביל את אותו הכח החשמלי בצורה נקייה היישר לאוזניות. בהחלט תוספת מבורכת של אסרוק.
קירור ואספקת כח
על ערכת השבבים Z87 ניצב גוף קירור שחור עשוי אלומיניום. אני מזכיר, מדובר בשבב של 4 וואט בלבד אשר צריכת החשמל שלו אינה גוברת בעת המהרה. לכן, גם הפשוטים שבגופי הקירור לא מתקשים כלל לקרר את ערכת השבבים. תמו הימים של מפלצות נחושת במרכז לוח האם.
מערכת אספקת הכח למעבד עשוי מערך של 8 שלבים, 8 פאזות אם תרצו. 6 הולכים ישירות לליבות העיבוד במעבד, ה-2 הנוספות הולכות לליבה הגרפית המובנית במעבד ולבקר הזיכרון במעבד.
מהיכרות שלי עם הפאזות של אסרוק, אפשר בהחלט לסמוך על מערך כזה לספק את המקסימום, בטח עם מעבדים חסכניים בחשמל כמו סדרת Haswell של אינטל. אין כאן שום בעיה ואפשר לסמן וי על מערכת האספקה להמהרה.
על מייצבי המתח שמאחורי הסלילים המוצקים (קוביות אם תרצו) ניצב גוף קירור שחור יצוק אלומיניום שמקרר אותם. בעת מאמץ מקסימאלי הוא חמים אך לא חם מדי למגע, נע בטמפרטורות של כ-40 עד 60 מעלות.
אתה לא אמרת, אז אני אומר –
חזירות לשמה. עם יבואן כזה מותג האסרוק לא ימריא לעולם, ולא, לא היבואן יפסיד, רק אנחנו.
ביקורת מעולה קראתי כל מילה
כיף לקרוא
נהניתי …..
מוכיח שאין צורך לקנות יקר.
כולם – בבדיקות הבנצ'מארק שווים.
מי שקונה יקר, פשוט פרייר.
ל4
בדרך כלל ההבדלים בין הלוחות היקרים לפחות יקרים הם בפיצ'רים שהלוח נותן. יותר יציאות SATA יותר USB3 ועוד כל מיני דברים כאלה.
אבל כן בגדול אתה צודק. מי שיש לו מחשב נורמלי עם דיסק אחד או שניים וכרטיס מסך מובבנה או כרטיס מסך יעודי בודד לא צריך יותר מידי קישקושים.