תוכן בהפרדה גבוהה (High Definition) הופך באיטיות אם כי בנחישות לתקן של ממש בעולם הבידור והתוכן ככלל, ובסלון ביתנו בפרט. הדוגמה העכשווית הבולטת ביותר לכך הינו שידורי אליפות העולם בכדורגל בהפרדה גבוהה, כאשר הערוץ שהרים את הכפפה היה לא אחר מאשר הערוץ הראשון. יתרה מזאת, ספקיות הטלוויזיה בכבלים ובלווין מציעות גם הן חבילות מותאמות לבעלי מסכים בהפרדה גבוהה, וכמובן לא ניתן לשכוח את האינטרנט שמציע עולם ומלואו של תוכן בהפרדה גבוהה. עם כל השעשוע שבדבר, הצעד של הערוץ הראשון, והצלחתו היחסית, מסמל בצורה נחרצת את הבשלות הטכנולוגית והכלכלית של הישראלי הממוצע לאמץ לחיקו טכנולוגיה זו, ולהעביר תוכן בהפרדה גבוהה הישר לסלון.
מספר טכנולוגיות ומכשירים רבים, מציעים עצמם בתור הפתרון המושלם למשימה. בין המתמודדים ניתן למצוא את הסטרימר, ה-HTPC, המחשב הנייד, ואפילו נגני Blu-Ray למיניהם, כאשר הנפוץ ביותר בארצנו הוא עדיין הפלייסטיישן 3. וכעת נשאלת השאלה, איזה מהטכנולוגיות עדיפה? התשובה הנכונה ביותר תהיה שאין אחת עדיפה על האחרת, אלא מידת ההתאמה של מוצר כלשהו לצרכן ספציפי. בביקורת זו נתמקד דווקא ב-HTPC. המחשב הזעיר האחרון שסוקר באתרינו, ה-Fit-PC2, הציג ביצועים הולמים בתג מחיר סביר, אולם כעת הוא אינו מהווה פתרון משתלם.
היתרון המשמעותי ביותר של ה-HTPC הינו החופש לשידרוגים עתידיים, והכוונה אינה דווקא לשדרוגים חומרתיים (אם כי גם זהו יתרון). אם נרצה תמיכה בפורמט מסויים ב-HTPC, כל אשר נצטרך לעשות יהיה להוריד את התוכנה המתאימה מהאינטרנט. לעומת זאת, תמיכה בקודק בסטרימר או בנגן Blu-Ray מתאפשרת רק בעזרת עדכון קושחה המשוחרר על ידי היצרן. במידה והיצרן יתמהמה, או חס וחלילה יפשוט את הרגל, לא יהיה לנו מה לעשות בנדון.
לעומת זאת, החיסרון המשמעותי שהיה מנת חלקו של ה-HTPC היה מעטפת הביצועים, שכן שידור תוכן בהפרדה גבוהה היווה משוכה משמעותית שמחשבים רבים פשוט לא הצליחו לעבור. אולם הצהרה זו הופכת ללא רלוונטית לחלוטין הודות למעבדי ה-Core i של אינטל. היחס בין כוח העיבוד לבין ההספק של המעבדים הללו הופכים אותם למושלמים, ובהתחשב בליבה הגרפית המושלבת במעבד, מערכות מבוססות מעבדים אלו עוקפות בביצועיהן כל נגן Blu-Ray או סטרימר, בקלות.
התרשמות ראשונית
ה-ASRock 100HT הגיע לידינו בקופסה חביבה למראה בעלת מימדים צנועים למדי, כאשר על גביה מצויינים הפיצ'רים השונים אשר מציע המחשב, עליהם נרחיב בהמשך הביקורת. מאפיין אשר ראוי לציין הינה מדבקת ה-“Exclusive BD Version” המציינת כי מדובר בגרסה היקרה יותר של המכשיר, אשר כוללת כונן Blu-Ray.
עם פתיחת הקופסה הדבר הראשון אליו שמים לב הוא כמובן המחשב עצמו. המחשב מתאפיין בעיצוב פשוט למדי, שלטעמנו משתלב בצורה טבעית וחלקה בסלון מודרני. הפאנל הקדמי של המחשב כולל את כונן הBlu-Ray, שני חיבורי USB3.0, כניסה למיקרופון, יציאה לאוזניות ואת מתג ההפעלה. לטעמנו, זהו השילוב המיטבי בין נוחות שימוש ומראה נקי. הפאנל האחורי, לעומת זאת, עמוס בהרבה ומכיל את חיבור ה-S/PDIF, כניסת המיקרופון, יציאות הרמקולים, שישה חיבורי USB2.0, חיבור Ethernet, חיבור eSATA, יציאת HDMI1.3, יציאת VGA, חיבור מתח לספק הכוח החיצוני ופתח האיוורור. צפוף בהחלט.
בנוסף למחשב עצמו, נוכל למצוא באריזה:
- ספק כוח חיצוני וכבל חשמל
- שלט-רחוק הכולל 2 סוללות AAA וחוברת הדרכה
- מתאם HDMI to DVI
- משטח נגד החלקה
- דיסק דרייברים ומדריך להתקנה מהירה
- ארבעה ברגים (לחיבור כונן קשיח נוסף)
להלן מפרט המחשב כפי שנלקח מאתר החברה:
עוד מוצר מיותר.
עדיף לקנות סטרימר בשליש מחיר.
לא יודע מה איכתם
אבל אני בעד HTPC תוצרת בית 😀
ביצועי המעבד הגרפי בHD
חשוב לזכור כי אלא אם כן משתמשים בנגן מואץ חומרה (לדוגמא, WMP), עומס ההפעלה של סרט HD יפול כולו על המעבד, בעוד שהכ. הגרפי לא ינוצל כלל.
אמנם אין בעיה להריץ סרט 720P על גבי המעבד בלבד, אך יתכנו גמגומים בסרטי FHD, במידה ולא משתמשים בנגן מואץ חומרה
זה למעשה לפטופ עסקי זול בלי מסך
ובמחיר כנראה גבוה יותר מלפטופ כזה
סתם
קופסת פלסטיק זולה וחלקים זולים מהמחסן של ASROCK במחיר יקר מאוד בפחות אפשר ליקנות מחשב נייד מהיר אכותי עים מסך נורמלי וכרטיס ניפרד גם יפה חזק נייד שקט ואפשר לנציל אתו ליותר דברים נייח בביית ונייד מחוץ לביית ולקחים במחשב מה שצרכים
בקרוב תפשוט MSI את הרגל ואייבורי בעקבותיה
מה הקשר MSI ?
של מחשב של אסרוק .