AIVC – מתקרב, אבל זה לא זה
כמו Evi זהו ניסיון פחות ממוצלח לחקות את Siri . לכאורה התוכנה תוכל לשלוח אימיילים, לנגן את המוזיקה שלכם, לבצע חיפוש ברשת, לקבוע שעונים מעוררים ועוד. אבל לא במפתיע השימוש מתסכל והתוצאה בפועל מאכזבת.
כדי לשלוח אימייל תחויבו לציין את שם הנמען. אם לנמען הרצוי אין פרופיל איש קשר במכשיר שלכם או שהפרופיל שלו אינו מכיל כתובת דואר אלקטרוני לא ניתנת אפשרות להקיש ידנית את הכתובת והתוכנה כלל לא תאפשר להמשיך לניסוח ההודעה עצמה.
קביעת שעון מעורר היא עוד פונקציה שאמנם קיימת בתוכנה אך אופן היישום שלה מפספס את המטרה. כאשר תאמרו ל-AIVC את המילה alarm יופיעו על המסך זוג גלגלות לבחירה ידנית של השעה. ואף שניתן לבחור באיזו אפליקציית שעון מעורר תרצו לקבוע את השעון, התהליך מאלץ שימוש בממשק הידני והוא לא שימושי יותר בשום צורה מפשוט לגשת לאפליקציית השעון ולקבוע את כל מה שרוצים כרגיל.
ניגון מוזיקה שמור רק לבעלי הגרסה המלאה של התוכנה אשר עולה כ8 שקלים והיות וזו איננה האפליקצייה המזמינה ביותר לרכישה לדעתנו אפשר לומר שניגון המוזיקה פשוט לא זמין.
חיפוש ברשת פועל בצורה טובה. שאלה בשפה חופשית תעלה במסך האפליקציה תשובה ברב המקרים ופקודת search תפנה את המשתמש לדפדפן אם תוצאות החיפוש בגוגל.
ניווט מתבצע באמצעות Google Navigation אשר לא זמין בישראל לעת עתה ולכן חסר תועלת. גם חיפוש בתי עסק מקומיים נעשה דרך שירות הניווט של גוגל ולכן לא מעלה תוצאות.
המרת מטבעות עובדת עם ערכים פופולריים כגון דולרים, לירות שטרלינג, יורו ואפילו שקלים אבל מטבעות נדירים יותר לא מוכרים לאפליקצייה ואם אתם מתכננים להשתמש ב-AIVC בטיול להודו תתקשו להעריך את המחירים המקומיים במטבע המוכר לכם.
>> להורדה (גרסה חינמית) >> להורדה (גרסה מלאה)
הרושם הראשוני של התוכנה משאיר מקום לקוות ליותר. עיצוב ממשק האפליקצייה לא תואם שום סטנדרט מוכר. הוא לא דומה לעיצוב של Siri ולא תואם את הנחיות העיצוב של גוגל לאנדרויד. מדובר, בפנים של של בחורה לא מכוערת על רקע טפט עמוד הבית שלכם ושורות טקסט חסרות עיצוב הממלאות את חציו התחתון של המסך. בעוד שעיצוב התוכנה לא מזכיר שום דבר שראינו לפני כן, ככל הנוגע לשליחת אימיילים האפליקציה הולכת בעקבות העדר וגם היא לא מאפשרת לשלוח מכתב לנמען שלא קיים בספר הטלפונים שלכם. בנושא השעונים המעוררים האפליקציה מטפלת מעט שונה מהשאר. ניתן לקבוע שעון מעורר לשעה מסויימת באותו היום או לקבוע אותו לזמן מסויים מאותו רגע, טיימר, אך לא ניתן לקבוע שעון לשעה ביום למחרת או כל יום שאיננו היום לצורך העיניין. תכונת השעון המעורר מובנית ב-EVA ולא ניתנת האפשרות לקבוע שעון באפליקציה מיועדת חיצונית. השעון המעורר הוא לא התחום היחיד אותו החליטו מפתחי EVA לשלב באפליקציה שלהם, או לחסוך מעצמם מלהפעילו באפליקציות חיצוניות. גם ניגון מוזיקה מתבצע באפליקציה. ולא במפתיע הוא משמעותית פחות גמיש ועשיר בתכונות מניגון בנגן המובנה של אנדרויד או כל נגן מיועד אחר למען האמת. חיפוש ברשת יתבצע רק אם תקפידו לדקדק בדרישה שלכם. ואם לפרט יותר, רק אם תאמרו: הניווט וחיפוש בתי עסק מתבצע דרך שירות הניווט של גוגל וגם כאן הם לא שימושיים בישראל. והמרת מטבעות זו כבר בהחלט משימה בלתי אפשרית רק בלי טום קרוז שרץ ממקום מקום.
|
מה עם Vlingo?
אולי האפליקציה המתקדמת ביותר מהסוג הזה שכוללת פרופילים שונים (למשל לשימוש במהלך נהיגה), אופציות לחיפוש, חיוג, הודעות וכו', אקטיבציה קולית ללא צורך בלחיצה על המסך והקראה של הודעות.
היא בעלת פרופיל גבוה מבחינת מספר הורדות ולא ברור לי איך פיספסתם אותה.
בנוסף יש את Dragon Go של Nuance, החברה שמאחורי הזיהוי הקולי ב Siri.