לקחנו לסיבוב ארוך את מכשיר הדגל החדש של Huawei המתיימר להיות הטוב בעולם בכל הנוגע לצילום – האם הוא מצדיק את המחיר? כל הפרטים בפנים
לא בכל יום עולם הסמארטפונים מקבל מכשיר חדש שמתיימר לספק את חווית הצילום המתקדמת ביותר שאפשר להכניס אח תוך הכיס. לעיתים מכשירי דגל חדשים מגיעים עם יכולות צילום דומות לאלו של הדורות הקודמים והשיפורים הם מינוריים למדי.
חברת Huawei, הנחשבת לבין המובילות בעולם הסמאטפונים כיום החליטה שהיא לא מתפשרת ורוצה את התואר הנחשק של "הסמארטפון עם המצלמה הטובה ביותר", לא פחות מכך.
כאשר הושק ה-P30 Pro, לא כל כך ידענו מה לחשוב על המכשיר מבחינת מיקום שוק. לרוב, הסדרות הפופולאריות של Huawei מתחלקות לסדרת ה-P וסדרת ה-Mate כאשר ה-Mate מביאה את המכשירים הגדולים יותר וה-P נשארת מעט יותר צנועה במאפיינים ובגודל פיזי קטן יותר.
רכיבים פנימיים – Huawei P30 Pro VOG-L29 (גרסה גלובלית)
- מעבד HiSilicon Kirin 980 בעל 8 ליבות עיבוד
- 2 ליבות מסוג Cortex A76 במהירות 2.6GHz
- 2 ליבות Cortex A76 במהירות 1.92GHz
- 4 ליבות Cortex A55 במהירות 1.8GHz
- ליבה גרפית: Mali-G76 MP10
- זיכרון RAM בנפח 6GB לגרסת בסיס, 8GB לגרסאות המתקדמות
- נפח אחסון פנימי 128GB לגרסת בסיס, 512GB ו-256GB לגרסאות המתקדמות
- חיבוריות – Bluetooth 5.0, Wifi 802.11ac, Infrared, USB Type-C 3.1
- הרחבת נפח אחסון נעשית באמצעות ה-NM Card של Huawei ולא MicroSD סטנדרטי
בתחתית המכשיר ניתן למצוא את מגירת ה-SIM, ממשק ה-USB Type-C והספיקר. לצערי הרב, במכשיר זה אין יציאת אוזניות ואין גם מתאם של Huawei בין ממשק ה-Type-C ליציאת אוזניות, על אף שיש לחברה באופן רשמי מתאמים כאלה למכירה. נאלצתי להזמין אחד שכזה רק בשביל להמשיך להשתמש באוזניות האיכותיות שרכשתי למטרה זאת. האוזניות שמקבלים באריזה עם המכשיר הינם באיכות בסיסית ביותר, הן בשמע והן באיכות הבניה.
בחלק העליון של המכשיר נמצאת תכונה שהייתי שמח לראות בכל סמארטפון שמחשב את עצמו לספינת דגל והוא משדרג אינפרא אדום. אפשר להשתמש במכשיר כשלט רחוק, וזאת תכונה שאני ידוע שיש הרבה אנשים שמעריכים.
כאן קורה כל קסם הצילום של ה-P30 Pro. מערך צילום זה בנוי למעשה מארבע מצלמות שונות כאשר לכל אחת תפקיד משלה. המצלמה העליונה היא מצלמה רחבה למדי בעלת רזולוציה של 40 מגה-פיקסל, האמצעית רחבה עוד יותר ברזולוציה של 20 מגה-פיקסל והתחתונה היא מצלמת Telephoto ברזולוציית 8 מגה-פיקסל בעלת מנגנון זום אופטי של עד X5 המוביל היום את עולם הסמארטפונים. ישנו גם חישן עומק כדי לסיע באפקטים של עומק תמונה ופוקוס.
כדי להשיג את הזום דרך מספר שכבות מגדילות הכחימה Huawei ועשתה שימוש במנגנון פריסקופ של 90 מעלות. החישן עצמו פונה כלפי צד בתוך המכשיר ומקבל מראה של 90 מעלות לאחר הגדלה וכך נחסך המקום הדרוש לזום כזה בצורה המסורתית.
צד אחד של המכשיר לא כולל כפתורים כלל.
הצד השני כולל כפתור כיבוי המשמש גם לעוזרת גוגל ורוקר ווליום.
המסך הינו מסוג OLED האיכותי ברזולוציה של 2340×1080. בחלקו העליון של המסך הוא כולל מצלמת סלפי ברזולוציית 32 מגה-פיקסל בעלת פוקוס קבוע במרחק ממוצע של יד. מצלמה זאת מסוגלת לצלם ברזולוציה של 1080P ובקצב של 30 תמונות לשניה. יחס המסך לגוף גדול למדי ועומד על 88.6 אחוז. גודל המסך הוא 6.47 אינצ', שנחשב בין הגדולים שבסמארטפונים.
חווית השימוש – איך זה לבלות 45 ימים עם ספינת הדגל של Huawei?
בואו נגיע לבשר ולתפוחי האדמה של הביקורת הזאת, והיא השימוש במכשיר הזה. אני חייב להודות, הייתי מאוד סקפטי טרם קבלת המכשיר לגבי יכולותיו לספק אותי, במיוחד כמשתמש סמסונג שרגיל קצת להתפנק עם המכשירים האחרונים שלה. אמנם, כמובן שכמשתמש סמסונג יש רצונות שחיפשתי למלא עם מכשיר מהסוג הזה.
קורא טביעת האצבע האופטי של ה-P30 Pro הוא מהיר, מאוד מהיר אפילו. הבנחני בשיפור במהירות לעומת זה שאני רגיל אליו בגלקסי S10. אופטי או אולטרא-סוניק? לי זה לא משנה, העיקר שיהיה מדויק ומהיר.
בואו נדבר קצת על ארגונומיה ונוחות החזקה – ה-P30 Pro מצויד בזכוכית Gorilla Glass 5 הידרופובית (דוחה נוזלים) משני צדדים. המכשיר הזה מאוד חלקלק ואני ממליץ בחום להשתמש בכיסוי, ועדיף שקוף בשביל לראות את הצבעים המדהימים שלו. כפתורים בצד אחד של המכשיר היא לדעתי בחירה לא אופטימלית לחווית השימוש, וגם לא המיקום היחסי שלהם במכשיר זה. לדעתי טוב לחלק את הכפתורים לשני צדדי המכשיר ולמקם אותם יחסית במרכז, שכן גם ככה יש לנו אצבעות בשני הצדדים בכל פעם שאנחנו בוחרים להחזיק את המכשיר.
גודל המכשיר הוא בהחלט לא לבעלי ידיים קטנות, או אפילו בינוניות לצורך העניין ו-6.47 אינצ' אפילו עבר את מה שאני מחשב כגדול מספיק, כך שעם חווית הצפיה המעולה בא גם החטא של "לסחוב" מכשיר בגודל שכזה. לדעתי גודל של 6.3 אינצ' הוא אופטימאלי ביחס מסך שכזה (19.5:9). מגרעת הטיפה לא מפריעה לי, ואני חושב שהעיצוב הזה הוא טוב למדי עם נוטיפיקציות משני הצדדים.
לכפתור הכיבוי יש פונקציה שמפעילה את העוזרת של גוגל בעת לחיצה של כשתי שניות, והמשך החזקת כפתור ההדלקה יביא לאפשרויות הכיבוי והאתחול. אני לא מבין הפילוסופיה שמאחורי עיצוב שכזה, מודה. לדעתי עדיף לתת לעוזרת האישית כפתור משלה, שיאפשר פונקציות נוספות בצד השני של המכשיר, עם לחיצה כפולה וארוכה לעוד אפשרויות. הנה שיעור שאפשר ללמוד דווקא מהענקית הקוריאנית, שהפכה את כפתור העוזרת שלה למעין מאקרו עליו אפשר לשלוט בקלות תוכנתית.
בכל הנוגע למהירות השימוש במכשיר, אין לי תלונות כלל, ה-Kirin 980 היא מעבד מאוד מהיר, אפילו שנחשב למהיר פחות ממעבדים דוגמת Snapdragon 855. במהלך כל תקופת השימוש לא נתקלתי בתקיעות, קרטועים או איטיות מכל סוג. חווית השימוש חלקה לחלוטין.
אני אישית לא אוהד גדול של מערכת ההפעלה של Huawei, ה-EMUI 9.1 על גבי אנדרואיד פאי שמגיע במכשיר הזה. אמנם, היא לא "נוראית" כלל והייתי מגדיר אותה כנוחה למדי לשימוש. בכל זאת, זרקתי על המכשיר לאנצ'ר מסוג NOVA כבר ביום הראשון של השימוש. הלאנצ'ר עובד נהדר עם ה-P30 Pro והוא מסודר לפי הגדרות שמטיילות איתי ממכשיר למכשיר. לא נצפתה איטיות או בעיות תאימות מכל סוג.
מסך ההגדרות לדעתי הוא נקודה לשיפור אצל Huawei. הייתי שמח לראות פחות הגדרות חופפות בקבוצות שונות ותחת מונחים שאינם נפוצים ברוב הסמארטפונים כיום. למזלינו, אפשר לחפש הגדרות בשורת החיפוש וזה הופך את חווית הגדרת המכשיר ליחסית נקיה מתסכול.
הסוללה שמחזיקה יותר מכולם
ה-P30 Pro של Huawei מגיע עם סוללה מאוד מכובדת של 4200 מילי-אמפר שעה, שנחשבת לבין הגדולות היום שבמכשירי דגל שאלה. ציפיתי לחיי סוללה מכובדים, אך הופתעתי מאוד מכמה מכובדים הם. אני חייב להודות שהתפנקתי בצורה נוראית לחלוטין מחיי הסוללה של ה-P30 Pro אחרי מעבר שלו למכשירים אחרים בהם אני משתמש.
התחלתי את היום שלי ב-100% ולאחר שימוש אינטנסיבי למדי אני מוצא את עצמי הולך לישון עם מד בכ-50%, וללא טעינה ממשיך עם המכשיר יום שלם נוסף. אני משוכנע לחלוטין שמשתמשים לא-כבדים במכשיר יצליחו להגיע איתו ליומיים וחצי או שלושה של שימוש, לפחות בחודשים הראשונים כאשר הסוללה במיטבה, אין לי בכך ספק.
ב-P30 Pro סוללה לא "מתבזבזת על שטויות" כמו במכשירים אחרים שבהם יוצא לי להשתמש. אני יכול לעבור ניווט GPS יחד עם מוזיקה במשך שעה שלמה, ולאבד כעשרה אחוזי סוללה בלבד. זה הישג מדהים. החלק העיקרי מההישג הזה הוא לא רק הנפח הגולמי של הסוללה, אלא גם אלגוריתם החסכון שהטמיעה Huawei במכשיר הזה. ה-P30 Pro בצורה חרדתית דואג ששום תוכנה לא תזלול סוללה ברקע, וזה ניכר מאוד בשימוש המכשיר.
חשוב לי מאוד להדגיש שבהשוואה למכשירי דגל אחרים בשוק, אני לא רואה תחרות אפילו קרובה ל-P30 Pro, הוא באמת ובתמים ליגה מעל לשאר בחיי סוללה בעיקר בשימוש כבד. אני מופתע ומצפה מהאחרות לישר קו.
נגמרה הסוללה? אל חשש, יש מטען 40W מהיר במיוחד להעיף את אחוזי הטעינה מ-0 ל-70% בתוך 30 דקות בלבד (!). משם, טעינה מלאה זה עניין של עוד כ-20 דקות. סוללה מלאה, גדולה וחסכונית בפחות משעת טעינה – הנה הסטנדרט שלכם, סמסונג, LG ואחרות.
חווית הצילום – באמת טובה כמו שמספרים לנו?
כן. טוב… אם להרחיב בנושא, צריך להכיר את המעלות והמורדות שבמערך המצלמות של ה-P30 Pro בשביל להבין כמה הוא ורסטילי באמת ולמה אפשר לצפות ממכשיר שכזה. איכות הצילום בו לא תהיה "הטובה ביותר" בכל סוג שימוש, וצריך להבין את זה.
מצאתי שנקודות החוזקה במכשיר הזה הן בזום, תמונות מאקרו ותמונות נוף בעיקר. אלו סוגי צילום שבהם אפשר לתת לאלגוריתם לעשות את העבודה שלו תוך שמירה על יציבות המכשיר. בצילום של ילדים ואובייקטים מהירים אחרים תוך כדי תנועה כן אפשר להבחין באיבוד פוקוס וטשטוש של תמונה, ולכן לא הייתי ממליץ על ה-P30 Pro בהכרח לצילום ילדים ובעלי חיים, למשל.


בצילום מאקרו ה-P30 Pro הוא אלוף. רמת הצבע מדוייקת, הפוקוס טוב על רוב איזורי התמונה הרלוונטיים ורמת הפרטים מעולה. שימוש בזום האופטי מאפשר תמונה פחות מעוותת ויותר נכונה מאשר זאת שמקבלים עם אפקט עין-הדג בשימוש רגיל מקרוב. מסוג היתרונות שלמצלמות DSLR עם עדשות מאקרו יש.


הצבעים מדוייקים והאלגוריתם לא מבצע הבלטה מוגזמת וקנטרסט גבוה בין הצבעים השונים. איזור הפוקוס סביר, אך לא מדהים במיוחד בהתחשב בגודל מנגנון הצילום.


התנאי תאורה מאתגרים ה-P30 Pro מצטיין. רמת הפרטים והגרעון הנמוך הם מה שהופך את המכשיר הזה לאחד המומלצים ביותר לצילום לילה. אני לא מדבר על חושך מוחלט, אלא איזור עירוני בשעות מאוחרות למשל. לצורך חושך מוחלט קיים אלמנט מצב לילה.
במצב לילה נדרש המשתמש להחזיק את הטלפון יציב כאשר מספר חשיפות שונות נלקחות במשך כ-6 שניות על מנת ליצור תמונה מפורטת בחושך. התמונה הזאת למשל צולמה בחושך הלילי ובזמן הפלגה. התוצאה לא רעה בהתחשב הנסיבות אלו.
מצאתי שמצב לילה יכול לתרום גם לתצלומי מאקרו. שימוש במצב הזה יכול להניב תמונות צבעוניות ומפורטות למדי של אובייקטים כמו בתמונה.
הזום המירבי שמתאפשר ב-P30 Pro הוא X50, שזה הישג מרשים שמתבצע בשילוב זום אופטי של X5 יחד עם דיגיטלי של X10. התצלומים שמכשיר זה מסוגל לעשות במצב רגיל ובזום מירבי הם לא פחות ממדהימים. רמת הפרטים מכובדת ביותר ומובילת שוק בתחום הזום, ללא עוררין.
תמונות מפורטות ומדויקות של נופים ומבנים הם כשגרה למכשיר כמו ה-P30 Pro. טווח הצבעים הוא בריא ורמת הדיוק בקירוב היא לא פחות ממעולה.
צילום וידאו, בהשוואה לתמונות היא דווקא לא נקודת החוזקה של ה-P30 Pro. הוא עושה את זה טוב, אפילו מעולה, אבל לא משהו שלא הכרנו מאז שהאייפון X הציב סטנדרט מאוד גבוה לחלקות ולאיכות של וידאו שיכול להגיע מהסמארטפון. אני עדיין מחכה למכשיר האנדרואיד שיגיע לסטנדרט הזה.
מחשבות על ה-P30 Pro בתום תקופת השימוש
אני חייב להודות שעד כה מעט סלדתי ממכשירי Huawei מהעובדה שלא מצאתי בהם הרבה תכונות שקורצות לי. גם כשאיכות הבניה טובה ואיכות הצילום סבירה, משהו מעט הציק לי בחלקים אחרים במכשיר.
אני חושב שה-P30 Pro הוא המכשיר הראשון של Huawei שאני מחשיב כאופציה מובילה לרכישה כששוקלים מכשיר דגל בגודל שכזה ובמחיר שכזה. במחיר של כ-3500 שקלים ביבוא הרשמי ועם תחרות כמו הגלקסי S10 Plus והאייפון X.
יש עוד הרבה תחומים שאם אגע בהם אנחנו נמשיך גם הרבה מעבר לקו 1600 המילים, כמו איכות הספיקר המוטמעת במסך עצמו לשיחות ועוצמת הספיקר התחתון המצוינת והעוצמתית, ההגנה בתקן IP68 למים ואבק, והטעינה האלחוטית המהירה של 15W ושל 5W מהמכשיר עצמו למכשירים אחרים.
כמו שצוין, חיי סוללה ארוכים במיוחד הוא פינוק שלא ניתן למצוא בכל מכשיר ספינת דגל כיום. למעשה, נראה שהיצרניות השונות לא עושות מאמצים מיוחדים על מנת שיהיה אפשר להעביר יום שלם בשימוש במכשיר ללא טעינה, שלא לדבר על יותר מכך.
אהבנו
- מצלמת סטילס ורסטילית ומעולה, המתקדמת ביותר כיום בסמארטפון
- חיי סוללה מדהימים, מובילי שוק כיום בסגמנט ספינות הדגל
- איכות בניה משובחת ומבחר צבעים מרשים, הגנה בתקן IP68
- מסך OLED איכותי ומרהיב עם תמיכה ב-HDR10
- טעינה מהירה במיוחד של 40W וטעינה אלחוטית מהירה גם כן של 15W
- מערכת מהירה בזכות חומרה מהירה, קורא טביעות אצבע מהיר מתחת למסך
- אינפרא אדום לשליטה במכשירים
- תג מחיר הוגן, לא יקר במיוחד בכ-3500 שקלים לדגם ה-128GB עם 6GB של זיכרון
פחות אהבנו
- עיצוב לא ארגונומי במיוחד, מכשיר מעט מגושם לרוב הידיים הממוצעות ב-6.47 אינצ'
- כפתור כיבוי שמשמש גם ככפתור עוזרת גוגל יכול להטריד משתמשים בעת נעילה יזומה
- אין יציאת אוזניות מסוג 3.5 מילימטרים
- הרחבה רק לכרטיסי NM Card, חשבנו שבמלחמה הזאת ניצח ה-Micro SD עוד לפני עשור וחצי
מומלץ – סמארטפון Huawei P30 Pro
לא מבין את המשפט המצחיק הזה.
בכל הנוגע לייצוב הוידאו, הפיקסל הוא המכשיר המיוצב ביותר, יותר מהאייפון ויותר ממכשירי אנדרואיד אחרים. אומנם איכות התמונה (בוידאו) בלילה של האייפון לדעתי טובה יותר, אבל מעבר לזה – איכות התמונה ביום, ייצוב התמונה ביום ובלילה, ותמונות סטילס ביום ובלילה – הפיקסל טוב יותר מהאייפון.
לכתוב "אני עדיין מחכה למכשיר האנדרואיד שיגיע לסטנדרט הזה" כשאתה מדבר על ייצוב וידאו – זה טיפשי. בוא נגיד שאפשר להתווכח אם הפיקסל טוב יותר מהאייפון או לא בייצוב וידאו (הוא כן), אבל הוא לכל הפחות באותה רמה, ובטח שלא "לא הגיע לסטנדרט" ?
הייתי מצרף השוואות בוידאו מתוך עשרות הביקורות שיש ביוטיוב, אבל יש פשוט אין סוף וקשה לי לבחור.. אם תחליט להתעקש על הטענה המצחיקה אז אני אצרף.
זהו נגמר. מי שקונה היום וואווי גוזר גזר דין מוות על עצמו.
גוגל הוציאה צו נגד החברה והגבילה אותם בגישה לרישיונות.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5512033,00.html
בהצלחה לכל מי שקונה את המכשירים, הם הפכו בזה הרגע ללא רלונטיים.
יצרניות אחרות מפסיקות את העבודה איתם.
"עמרי עמוס"
איזה טענה? החברה מזה חודשים רבים מצויה בבעיה וכל מי שהמליץ או ממליץ לאנשים לרכוש מהם, טיפש.
הינה, קיבלו BAN ונגמר הסיפור.
מי שרוכש את המכשירים שלהם מהיום במיוחד מכשירי דגל ב 800 יורו ומעלה, עושה טעות.
באסוש.