סיכום
אפשר לסכם את הרושם שלי ממארז ה-Define XL R2 במילה אחת : מדהים ! חברת Fractal Design עשתה זאת שוב והביאה לשוק מארז איכותי, שקט, מרווח מאוד, קל להרכבה וקל לחיווט. מארז ה-Define XL R2 הינו תוספת מבורכת לסדרת ה-Define בפרט ולסדרת המארזים של Fractal Design בכלל. בזמן ההרכבה והבחינות של המארז התקשיתי עד מאוד למצוא חסרונות במארז זה וזאת מכיוון שהם כמעט ולא קיימים. המארז מצטיין מכל הבחינות אך הוא עדיין יקר (680 שקלים) גדול מאוד וכבד מאוד (כמעט 16.5 קילוגרמים). חסרונות אלו אינם רלוונטיים כל כך מכיוון שקהל היעד של המארז הוא לקוחות המחפשים מארזים גדולים (ומן הסתם גם כבדים לנוכח הגודל) ויודעים שיצטרכו לשלם בעבור זה ומארז ה-Define XL R2 הינו יחסית משתלם אל מול מארזי Full Tower איכותיים אחרים. לאחר שיישבתי את סוגיית הגודל, המשקל והמחיר נותר רק חסרון אחד בודד שאוכל להצביע עליו – בקר המאווררים. ציפיתי מחברה מצוינת כמו Fractal Design שתכלול לפחות שני בקר מאווררים במארז וששניהם יהיו בעלי פוטנציומטר ולא מוגבלים לשלושה ערכים.
בסופו של דבר המארזים של חברת Fractal Design תמיד גורמים לי לתחושה מיוחדת, כנראה שיש לי חולשה אליהם. אז מסקנתי הסופית היא שהחסרונות המעטים של המארז מתגמדים (מאוד) לנוכח יתרונותיו הרבים ולכן מגיע למארז הזה ציון מושלם !
מארז – Fractal Design Define XL R2
![]()
הטוב
- מארז שקט המכיל בידוד מפני רעשים
- מכיל בקר מאווררים
- גדול ומרווח מאוד
- תומך בכל לוחות האם הסטנדרטיים בשוק
- בעל זרימת אוויר טובה גם במצב שקט
- עיצוב סולידי מדהים
- ארבעה חיבורי USB מקדימה כששניים מהם בתקן 3.0
- תמיכה בקירורי מים כפולי רדיאטור ואפילו בגדול של 280 מילימטרים
- זול מאוד בהשוואה למארזי Full Tower מתחרים – רק 680 שקלים
הרע
- מחיר מעט יקר בהשוואה למארזי Mid Tower , אמנם בצדק
- כבד – 16.4 קילוגרמים
- מכיל רק בקר מאווררים אחד המוגבל לשלושה מצבים
מארז משעמם..
איכס, 16.4 ק"ג מי רוצה להתעסק ??
אללאיסטור. כל אדם שפוי יבחר בCore 3000, קל משקל ואיכותי לא פחות
"שלמות בהישג יד" הגזמה….
תגובה ל 2 (אלדד)
אתה משווה שני מארזים שונים לחלוטין.. קור 3000 זה מארז שאין לו אפילו חצי מהפיצ'רים שיש לדיפיין והדיפיין XL.
דבר נוסף, ככל שמארז שוקל יותר, זה מרמז על כך שהוא איכותי יותר, כלומר עובי פח עבה יותר. המשמעות של זה היא הרבה פחות פלקסיות בפח. קח מארז ג'נרי ותראה באיזה קלות הדופן מתעקמת! בדיפיין זה ממש לא ככה. הדלתות עשויות פח עבה וכבד, כלומר איכותי יותר ועמיד יותר. זה נכון גם לשאר מארזי הקצה כמו הקוסמוס 2, סטרייקר ודומיהם בקורסייר. לא ניתן לבנות מארז פול טוואר איכותי שגם שוקל מעט. זה פשוט לא הולך ביחד (אני מוציא את האופציה של קרבון או חומרים אקזוטים אחרים לצורך העניין).
נאמר שהמשקל זה חסרון.
לדעתי זה בכלל לא חסרון. זה חסרון מתי שמדובר במשקל יתר. כלומר, במצב שאפשר להשיג את אותה עמידות ואיכות ללא משקל עודף. זה לא המקרה.
תגובה ל-5, adi518. "חומרים אקזוטים" בהישג יד
אתה יודע למה החברות ממשיכות לספק לך מארזים "איכותיים" (high end) בתצורות היפופוטמיות כבדות? כי יש מי שקונה. יש ילדים בני 16, שלא צריכים חצי מה"פיצ'רים" שמפרנסים את החברות האלה יפה. כפרה עברתי על הרבה מהארזים גם זולים, נכון שיש פחים אללאיסטור אבל בטווח המחירים של 350 ש"ח +- כבר לא. לשים מערכת עם משקל פתיחה של 16.4 ק"ג (ז'תומרת 22 ק"ג עם רכיבים), זה איום ונורא לכל שולחן כמעט. מי שבאמת צריך את כל ה"פיצ'רים", יהיה אבסורד אם יזלזל במערכת שלו ויתן לה לצבור אבק על רצפה.
לדעתי צריך להצביע ברגלים ולהפסיק לקנות את המארזים האלה כדי שיתחילו למצוא לנו חומרים "אקזוטים"
לפי המפרט מדובר בעוד שיט ישן
אין פה פריצת דרך פרט לכמה נתונים
המאווררים – דור ישן
מתכת המארז – ענתיקה
בקיצור המון נתונים שמעידים על עוד מארז
שיהיה מארז באמת עתידני מתקדם אנחנו נדע על זה – וזה בטח לא הוא !
משקל הוא יתרון!!!
השכלה ירודה זה כל מה שנותר לי לכתוב!!! המארז שלי שוקל 19 וחצי קילו רק השאסי!!!!
והוא שוקל כך כי הוא עשוי מפלדה שעובדה בתהליך קר! COLD ROLLED STEEL ועל הדרך הוא המארז הכי קר ושקט שהיה לי עד כה. כל הדלתות עשויות 3 שכבות פלדה פלסטיק פלדה! דלת אלומניום פלסטיק אלומיניום! ופילטרים לניקוי. מי צריך שאסי מאלומיניום שמתקמט בקלות?