כבר תקלות?
זמן קצר לאחר התחלת השימוש, שמתי לב לרעשים שיוצאים מגוף היוק. אלו הגומיות שמחזיקות את המוט במקומו. התנועה הפכה מחלקה לגמרי – לכמעט חלקה, ויש הרגשה שזה לא הולך להחזיק מעמד הרבה זמן.
המערכת עצמה מרגישה דיי זולה. התנועה של המצערות חלקה אבל יש הרגשה שהמוטות נוגעים בקצוות המסילה וזה עושה רעש. יותר מכך אחרי שבוע של שימוש בלבד, אחד הכפתורים על המצערת לא חוזר למרכז מעצמו אלא נשאר תקוע.
תאימות עם תוכנות
הסט תואם רשמית ל-Microsoft Flight, Flight Simulator X ו-10 X-Plane כשהוא מגיע מתוכנת מראש כך שכל מה שיש לעשות זה לחבר אותו למחשב, לתת לתוכנה לעשות את שלה ולהתחיל לטוס.
ניתן להוריד לסט תוכנה ייעודית המאפשרת תכנות כל 19 הכפתורים + מתג POV (חוץ מבורר המצברים) ככה שיש סך הכל 57 פונקציות שונות שניתן לשלוט בהן דרך הסט. התוכנה תומכת גם בפקודות מאקרו.
דיוק
היוק מסתובב כ-45 מעלות לכל צד וממרכז עצמו אוטומטית. ליוק יש תקופות טובות ופחות טובות. לפעמים כשתפעילו את הסימולטור, הוא יחליט שנקודת האמצע נמצאת קצת ימינה ותאלצו לכייל מחדש את הסט בכל הפעלה של הסימולטור, ולפעמים זה לא יקרה. האי עקביות הזו היא ממה שמוצרים בינוניים עשויים. חלק המצערות לא הציג בעיות בדיוק כמעט. האי דיוק הוא מינורי כאן.
סיכום
ה- Saitek Pro Flight Yoke and Quadrant Set הוא סט טוב ומהנה, הוא מדויק למדי ונוח לשימוש. הפונקציות המודולריות שלו הופכות אותו לפריט משתלם, וביחד עם שאר האבזרים של סאיטק, אפשר ליצור סימולטור ביתי במחיר זעום לעומת ציוד מקצועי. הסט נמכר ב-660 שקל ב-KSP או 150 דולר בארה"ב ומדובר בקופסה גדולה למדי כך שלא פרקטי להזמין מחו"ל.
במחיר שלו הוא נותן תמורה טובה, ובמיוחד כשסטים עם חצי מהפונקציות נמכרים החל מ-900 שקל.
הטוב
• מדויק ונוח לשימוש ממושך
• זול לעומת המתחרים
• אפשרויות מודולריות
הרע
• דורש כיול מחדש לעיתים קרובות
• התנגדות על בסיס מגומיה ולא מנוע
• איכות בניה בינונית
הכל טוב ויפה אבל..
עשיתם פה סקירה לקהל יעד הכי מצומצם שבעולם וחבל על העבודה..
בתור אחד שמכיר את הג׳וק של סימולטורי טיסה כבר שנים שאין משחק/תוכנה שבאמת מנצלת את המשאבים הקיימים חומרתית. לכן כבר בודדים האנשים שעושים שימוש בסימולטורי טיסה..
לי יש את הSAITEK X52
והם יותר ממספיק