הסמארטפון המוביל של ASUS הגיע אלינו לביקורת מקיפה. בואו לראות כיצד הוא מוכיח שלא צריך ליהיות סיני בכדי לכבוש את ההמונים
אם אתם סבורים שלשלם כיום אלפים על סמארטפון טוב זה אבסורד, ודאי שמעתם או קראתם על סדרת הזנפון של אסוס, סדרה הידועה לשמצה במחיר הזול שהיא מציגה עבור המכשירים שלה. אבל בואו ונדבר לרגע על המשמעות של "זול".
כשאני שומע את המילה זול, ודאי שבהצמדה למילה 'מכשיר', האסוציאציה המתקבלת היא מכשיר משווקים זרים, עשוי מחומרים זולים ומחומרה מוגבלת, מכשיר מסוג שיש להסתפק בו ותו לא. ודאי לא כזה המיישר קו עם הענקים בשוק. לקטגוריה זו בדרך כלל מקשר הצרכן מכשירים סינים דוגמת הוואוי, שאמנם כובשים את השוק אך עדיין עטופים באותה מילה מזלזלת, ולא במובן הטוב שלה: 'זול'.
האם בביקורת זו אתם הולכים לקרוא על מכשיר מהסוג המתואר למעלה? אני לגמרי סבור שלא, אך הוא בהחלט הולך לכבוש את הארנק שלכם. על הנייר, הזנפון 2 מבית אסוס מציע מפרט עשיר, על טהרת מעבדי האטום של אינטל, בתגי מחיר משעשעים: כ-1800 ש"ח ו-2000 ש"ח עבור הנפחים 32 ו-64 ג'יגה בהתאמה עבור מכשיר הדגל שלה, ה-ZE551ML. החברה אף מציעה דגם נוסף עם נפח זיכרון RAM נמוך יותר במחיר של כ-1200 ש"ח ומטה, ואף את אותו הדגם עם מעבד בעל מהירות שעון של 1.8 ג'יגה-הרץ (במקום 2.3 ג'יגה-הרץ) במחיר של 1500 ש"ח.
מפרט טכני
דגם: ASUS Zenfone 2 ZE551ML
מערכת הפעלה: אנדרואיד, Lollipop 5.0
מעבד: אינטל אטום Z3580, בעל 4 ליבות במהירות שעון של 2.3 ג'יגה-הרץ
מעבד גרפי: PowerVR G6430
זיכרון: 4 גיגה-בייט RAM LPDDR3
נפח אחסון: 32GB / 64GB / 128GB מסוג eMMC Flash
הרחבת micro SD: קיימת, סלוט יחיד (עד 128 ג'יגה-בייט)
מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל "PixelMaster", פוקוס אוטומטי, צילום וידיאו של 1080P ומטה ב-30 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 5 מגה-פיקסל "PixelMaster", זווית רחבה
מסך: IPS בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציה של 1920 * 1080 הנותנת צפיפות מסך של כ-401ppi
קישוריות: מקום לזוג כרטיסי סים, GSM, HSPA, LTE Cat4
ממשק חיבור: micro-USB 2.0
סוללה: 3,000 mAh מסוג ליתיום-פולימר, לא ניתנת להסרה
מידות: 77.2×152.5×3.9~10.9 מ"מ
משקל: 170 גרם
זמין בצבעים: שחור, לבן, אפור, זהב, אדום
מחיר בארץ: 1,800 ש"ח לגרסת ה-32 ג'יגה-בייט ו-2,000 ש"ח לגרסת ה-64 ג'יגה-בייט בארץ, או 220 דולר (כ-858 ש"ח בהמרה ישירה) לגירסת ה-32 ג'יגה-בייט ו-302 דולר (כ-1,177 ש"ח בהמרה ישירה) לגירסת ה-64 ג'יגה-בייט דרך החנות המקוונת Gearbest
עיצוב – האיזון הנכון
כבר במבט הראשון ובהחזקה הישר מן הקופסא ניתן לראות ולהרגיש במכשיר שבנוי היטב, מבלי להזכיר את מימדיו המכובדים. המילה הראשונה שעולה לי לראש כשאני מביט בעיצוב של הזנפון 2 היא "מקצועי". לא, הוא לא עשוי זכוכית מפוארת וצעקנית כמו הסמסונג גלאקסי S6, אך מצד שני הוא לא משעמם למראה כמו מכשירי הנקסוס למינהם. לדעתי הוא נמצא בדיוק באמצע – יפה אבל לא מושך יותר מדי תשומת לב, עם גימור מאט מבריק וקליל למטה.
בצד האחורי העיצוב ממשיך עם אותו קו כשגב המכשיר מעוצב פלסטיק קשיח מאוד בעל גימור מאט משוייף, שנראה טוב למדי. בגרסה זו אשר קיבלנו לביקורת הגוון הינו אפור, ועל אף שאינו משעמם אני סבור שהגרסה הזהובה אף יותר מרשימה. אל תתנו לעובדה שמדובר בפלסטיק בגבו להטעות אתכם – זה מרגיש איכותי ונוח לגמרי בכף היד.
מבחינת עובי המכשיר, הזנפון 2 מיישר קו ללא כל בעיה עם שאר מכשירי הדגל בשוק, כמו גם המכשירים האחרונים אותם ביקרנו. כפתורי המכשיר אינם נמצאים בצדדי המכשיר מלבד כפתור ההפעלה העליון והדקיק מאוד, יש לציין. בדומה (מאוד) למכשיריה של חברת LG, כפתורי העוצמה נמצאים מאחור, כשצמוד לגמרי אליהם נמצאת עדשת המצלמה. כבר אמרתי LG? כמו כן, מקשי הניווט נמצאים פיזית על המכשיר, ולא וירטואלית על המסך, דבר שמביא איתו יתרון לשטח המסך עצמו, וחסרון באורכו של המכשיר.
גבו של הזנפון 2 ניתן לפתיחה מלאה על ידי משיכה עדינה של חריץ בצד ימין למטה. מתחת למכסה הכל ברור יותר: המכשיר מאפשר הוספה של כרטיס זיכרון חיצוני, ואף מקום לזוג כרטיסי סים, פרט שישמח קהל לא קטן של משתמשים שמוצאים אפשרות זו כשימושית מאוד, ועד כה קיבלו מענה עבורה בעיקר במכשירים סינים. דבר אחד לא ניתן לעשות, עם זאת, וזה להחליף את סוללת המכשיר. נו, טוב.
מסך – יפה במגבלותיו שלו
את המסך של הזנפון 2 קיבלנו בשמחה. ללא רזולוציה מיותרת מעל ל-1080P, בעל פאנל IPS ובגודל של 5.5 אינץ', שבאופן חלקי מקבל אפילו מעט יותר שטח מסך אנכית בזכות המצאותם של כפתורי הניווט על המכשיר עצמו.
פאנל ה-IPS לא מאכזב: הצבעים אכן מדוייקים, נעימים לעין והחדות לא נופלת כלל וכלל ממסכים אחרים בעלי רזולוציות ענק. טוב, זה לא שמישהו ציפה לראות את ההבדל בגודל שכזה. לצערי הרב, על אף האיכות הנהדרת, העקב אכילס של המסך נמצא דווקא בבהירות הדי סבירה שלו. על מנת לשמור על הסוללה, רצוי להשתמש במכשיר ממוצע בבהירות של 50%. במקרה הזה, גם בחדר חשוך 50% מבהירות המסך נראת חשוכה מדי, במיוחד כשכיוון תאורה אוטומטי דולק. רמה של 100% מביאה את המסך לבהירות מספקת, אך לגמרי לא כזו שמתחרה במכשירים בעלי מסך בהיר יותר, ועשויה לפגוע בחיי הסוללה. פייר, התאכזבתי.
שמע – אל תצפו לניסים
אכזבה נוספת באה בדמות הרמקולים של הזנפון 2, שממוקמים בצידו האחורי למטה לכל רוחבו. נתחיל מהטוב: העובדה שהם ממוקמים באזור יחסית בעייתי זה בחלק מהמכשירים לא גורעת מרמת הווליום של המכשיר או פוגעת בצורה שבה הוא נשמע. הרע הוא שמלכתחילה הפוטנציאל הוא די נמוך.
אף אחד לא מצפה למערכת סטריאו, אבל הרמקולים של הזנפון 2 לגמרי לא עושים חסד עם המכשיר, ומזכירים לי טלפונים מתקופות עתיקות יותר. הסאונד שטוח, מילא, אבל הוא לוקה לא מעט בתדרי ביניים. הוא צורם, ועמום. בעת עשיית הפעלת שיחות טלפון על רמקול, קול המוען ניתן להבנה על אף החוסר בתדר הביניים, אך מהנמוכים ביותר שנתקלתי בהם.
אסיים זאת בטוב ואומר ששיחת טלפון רגילה נשמעת מצויין וברור. כמו כן, שבב הקול הפנימי בעת חיבור אוזניות נשמע טוב מספיק בכדי לספק חווית שמע בסיסית ואף יותר מזה.
מצלמה – למחיר? לא רעה בכלל
בסרטון הפרומו, חברת אסוס מדגישה את חווית ה "תפוס רגעים מן החיים", עם רמיזה ברורה למצלמה של הזנפון. אז כן, המצלמה של הזנפון 2, לדעתי האישית, טובה למדי, לחיי היום יום ואולי אפילו לאיזו חופשה בחו"ל.
ממשק המצלמה מגיע עם מספר גדול מאוד של אפשרויות, אפילו עבור צלמים שמתייגים את עצמם כמקצועיים, החל מהגדרות ידניות כגון ממהירות חשיפה, ISO ועד פרופילים מוגדרים מראש, בינהם צילומי תקריב, לילה ודינאמיות גבוהה. באמצעות משחק עם ההגדרות, או אפילו על אוטומט, אפשר להגיע לתוצאות לא רעות בכלל עד מרשימות, גם בתאורת יום נמוכה יחסית.
אפרופו תאורה נמוכה, העדשה יודעת להתמודד מצויין עם תמונות בתאורה שכזו, והממשק אף כולל מצב מיוחד בשביל זה. התמונות יוצאות מגורענות, כמובן, אך לא הרבה יחסית ואפשר להבחין טוב מספיק במצולם. ראוי לציין לשבח את דיוק הצבעים הנהדר ואפילו מרשים. בסופו של יום, המצלמה של הזנפון 2 מתקרבת ליכולות של השחקניות הגדולות יותר בשוק, ובמחיר הזה זה לגמרי מרשים.
החיסרון הוא בסרטוני הוידיאו. ניכר חוסר חדות של העדשה באופן ברור, כאשר כל הפרטים, אפילו במצב ללא תזוזה, נראים מרוחים משהו. כמו כן, המצלמה יודעת לצלם עד 1080P ובקצב של 30 פריימים-לשניה ותו לא, אבל מעטים אלו שמבקשים לצלם יותר מזה.
סוללה – אולי גולת הכותרת
אני רוצה לציין לשבח, כפליים – אם יורשה לי, את חיי הסוללה של הזנפון 2. השילוב בין מסך 1080P "פשוט", סוללת 3,000 mAh וניהול חכם של צריכת החשמל ברמת התוכנה יוצרים יחד חיי סוללה שיכולים בקלות לאתגר את השחקניות הגדולות בקטגוריה. כן, קראתם נכון.
הזנפון 2, כאשר הוא מחובר לווי-פי וגם רשת סלולרית, מאפשר התרעות ברקע ועם בהירות מסך סבירה-גבוהה של 60-65%, בשימוש רגיל ויום-יומי מסוגל להחזיק מעמד כיום וחצי. בשימוש רצוף, יום שלם. וזה אולי אחד מן הדברים החשובים ביותר עבור מכשיר נייד, שמעידים לא רק על תכנון נכון בין אם ברמת החומרה ובין אם ברמת התוכנה.
חיי הסוללה האימתניים מגיעים מתבטאים באופן מקסימלי במצב המתנה – שם תוכלו לספור ללא בעיה לפחות שלושה ימים ללא הטענה (מישהו אמר נוקיה 6610?). ללא ספק מדובר בנתונים מרשימים, שבמחיר הזה ממתיקים את העסקה עד כדי סכרת.
ביצועים – אולי החלק החשוב ביותר
עד לנקודה זו המכשיר הרשים והרשים כמעט בכל קטגוריה. אבל עבור רבים, מבחן הביצועים בפועל הוא זה שקובע. עבור מכשיר זה, תוצאות מבחני הביצועים מסקרנים לא מעט בשל המחיר שלו, וגם בשל היצרנית ממנה הוא מגיע.
אתחיל ואומר שלזנפון 2 יש את כל הנתונים בכדי להציע ביצועים מכובדים למדי: הוא מגיע עם מעבד מרובע-ליבות במהירות שעון גבוהה יחסית של 2.3 ג'יגה-הרץ, מעבד האטום Z3580 של חברת אינטל, אליו נלוות ליבה גראפית מסוג PowerVR G6430 והוא מצוייד בזיכרון RAM של לא פחות מ-4 ג'יגה-בייט.
מבחן | ASUS Zenfone 2 | Meizu MX5 | LG G4 | Samsung Galaxy S6 |
3DMark Ice Storm Unlimited | 19,785 נקודות | 16,053 נקודות | 18,941 נקודות | 22,170 נקודות |
Sunspider – JavaScript | 632.5 מילישניות | 1,193.9 מילישניות | 718.4 מילישניות | 1,781.7 מילישניות |
GFX Bench T-Rex HD – Offscreen | 30 FPS | 27 FPS | 35 FPS | 57 FPS |
GFX Bench Manhattan HD – Offscreen | 12 FPS | 10 FPS | 15 FPS | 26 FPS |
Geekbench – Single Core | 903 נקודות | 923 נקודות | 1,135 נקודות | 1,493 נקודות |
Geekbench – Multi Core | 2,875 נקודות | 4,218 נקודות | 3,532 נקודות | 5,080 נקודות |
כן, שוב, אתם רואים נכון. ברוב המוחלט של המבחנים מצליח הזנפון 2, מכשיר בעל תג מחיר זול למדי, לגבור על מכשירי דגל כגון ה-LG G4 ולהציג רף ביצועים מרשים, כיאה בהחלט לחומרה איתו הוא מגיע. אני לא מפסיק להתרשם.
ממשק ושימוש ממושך – נקי וחלק
הממשק: ASUS ZenUI, הליבה: אנדרואיד (לוליפופ, 5.0.0), והוא אחד מממשקי האנדרואיד הנקיים ביותר שקיימים מבין המכשירים כרגע בשוק, בעוד הטאץ' של אסוס נחבא מעט מן הכלים, אבל אי אפשר להתחמק ממנו בסופו של דבר. אתחיל ואציין שיש פה, מן הסתם, את כל האפשרויות שמגיעות עם אנדרואיד 5.0.0 נקי. את המכשיר ניתן לפתוח ולסגור דרך כפתור ההפעלה ודרך השיטה הנפוצה כרגע בין המכשירים החדשים, שיטת ה-"knock knock".
חלק מדי בשבילכם? אפשרויות עיצוב הממשק הולכות רחוק למדי. ניתן לקבוע לדוגמה את שקיפות הבאר העליון, אפקט הדפדוף, צורת התיקיות והרשימה נמשכת עד השמים. לחיצה ארוכה על שולחן העבודה וניתן להגיע למספר גדול של אפשרויות וקיצורים מלבד וידג'טים וטפטים.
על ידי תנועת המשיכה הבסיסית של חלקו העליון של המסך כלפי מטה ניתן לפתוח תחילה מסך קטן בסיסי עם תאריך ושעה, אותו ניתן למשוך למטה יותר במן אפקט של "וילון" על מנת לגשת לקיצורים נוספים, דבר שאני אישית מצאתי פחות נוח והייתי מעדיף שיופיע מיד. מספר הקיצורים שבשורה הינו גדול מאוד, והוא כולל אפליקציות נחמדות כגון פנס מובנה, מראה (שימוש במצלמה הקדמית), מאיץ (מנקה משאבים מובנה), פנקס תזכירים שגם ניתן לשרטט בו ועוד.
הגלישה בדפדפן המובנה מהירה, ובדיוק כפי שמשקפות התוצאות במבחני הביצועים שערכנו, גם פקדי JavaScripts כבדים לא מאטים אותו. הדבר היחיד שלא אהבתי בדפדפן זו הגלגלת בצד ימין, שלפי דעתי בולטת מדי.
המקלדת איתה מגיעה מערכת ההפעלה גם היא סוג של היילייט. כברירת מחדל, לא הצלחתי להתרגל אליה מהר כל כך. הייתי רק צריך שיטוט קטן בהגדרות בכדי לגלות שלא רק אפשר להחליף את ערכת הנושא של המקלדת כולה, אלא לשחק עם תחושת ה "פידבק" על המקשים, המיקום שלהם, ועוד.
אחרי כמה ימים של שימוש בטלפון, אני יכול לומר שהחוויה היא לגמרי חלקה, מהירה ונוחה להפליא. שיטוט בין אפליקציות מרובות, ריבוי משימות, תזכורות, שיחות טלפון, WIFI ו-Bluetooth, הכל חלק כחמאה. מערכת ה-Zen מאפשרת לשחק כמעט עם כל הגדרה ולהתאים בצורה הכי קרובה למושלמת את הממשק עבור כל אחד ואחד. הדבר היחיד שהפריע לי היא העובדה שלחצני הניווט אינם מוארים באור לד, כך שבחושך קשה לפעמים לנווט את עצמך.
הזן של אסוס – משנה את חוקי המשחק
לאסוס יש ג'וקר מתחת לשרוול. הזנפון 2 ללא ספק הפתיע אותנו לחלוטין, ומראה שאתם לא חייבים לשלם סכום העולה על 1800, לכל היותר 2000 ש"ח על מנת לקבל מכשיר סלולרי שלא נופל ברמתו מהענקים, שלרוב ידרשו מכם סכום כפול ואף יותר.
לאורך כל המבחן הפגין הזנפון 2 ביצועים יוצאי דופן בכל הקטגוריות, להוציא איכות רמקולים. לא רק שהוא מפגין יכולות מרשימות למחיר שלו, הן או משתוות למכשירים הגדולים יותר או גוברות עליהן. ארחיק לכת ואומר שהמכשיר הנ"ל משנה את חוקי המשחק. הוא גם מגיע "מבית טוב", וניכר שבאסוס השקיעו עד הפרט האחרון על מנת שהלקוחות יבחרו דווקא במכשיר הזה כמושלם עבורם. ואתם יודעים מה? במידה והייתי קונה מכשיר ומכוון לתקציב סביר, הבחירה שלי הייתה ללא ספק האסוס זנפון 2.
לעמוד רכישה (אחסון 32 גיגה-בייט)
לעמוד רכישה (אחסון 64 גיגה-בייט)
אהבנו
- ביצועים גבוהים
- חיי סוללה יותר ממכובדים
- מחיר אטרקטיבי
- איכות צילום טובה
- ממשק נוח וניתן להתאמה
לא אהבנו
- איכות רמקול גרועה
- בהירות מסך נמוכה
גזר הדין
ללא כל ספק בעת כתיבת שורות אלו, הזנפון 2 הוא מכשיר מומלץ מאוד, לא רק עבור אלו דלי התקציב, אלא גם עבור משתמשים שיש בידם להשקיע במכשיר איכותי עם מעט מאוד פשרות.