ביצועים – מטוס סילון
מכשיר הנוט מגיע עם חומרה אימתנית למדי. מעבד מרובע ליבות, 2 ג'יגה זיכרון ומעבד גרפי חזק אמורים לתת לו ביצועים מרשימים ביותר. ואכן הנוט 2 לא מאכזב כלל וכלל.
הזיכרון הנדיב אומר שתוכלו להפעיל מספר רב של אפליקציות במקביל בלי שייסגרו באופן אוטומטי. כל המעברים בין המסכים במכשיר מלווים באנימציות מעבר והן חלקות כמשי. במשך כל זמן הבדיקות לא הצלחתי להגיע לרגע אחד שבו המכשיר מגמגם או מגיב בכל מהירות מלבד המיטבית שלו. משחקים כבדים עבדו ללא שום בעיה גם תוך כדי ניגון ווידאו Full HD במצב מרחף, בדיקה שביצעתי גם לנוט 10.
אך הביצועים הטובים לא נגמרים כאן. למכשיר יש מלבד קישוריות לרשת ה-GPS גם קישוריות לרשת ה-GLONASS, המתחרה הרוסייה לרשת האמריקאית. תפתחו את Waze, ומלבד העובדה שייקח לה בדיוק 4 שניות להיפתח, היא תפתח עם נעילת מיקום מדויקת תמיד. עוד לא נתקלתי במכשיר שביצועי המיקום שלו מדויקים ומהירים כמו המכשיר הזה.
מעבר בין רשתות Wi-Fi ל-3G מתבצע בצורה כמעט מידית וחלקה ביותר. אין משימה שתוכלו להטיל על המכשיר הזה שהוא לא יבריק בה. פשוט תענוג.
מבחני ביצועים
AnTuTu 3.0.3 (בדיקות ליבות עיבוד, ליבה גראפית וזכרון) – התוצאה: 17904
Linpack Single thread (בדיקות מעבד) – התוצאה:63.897MFLOPS
Linpack Multi thread (בדיקות מעבד): 135.258MFLOPS
Quadrant (בדיקות ליבות עיבוד, ליבה גראפית וזכרון) – התוצאה: 6052
Vellamo – HTML5 (בדיקות דפדפן בשימוש HTML5) – התוצאה: 1711
Vellamo – Metal (בדיקות מעבד) – התוצאה: 638
Kraken (בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 15277.8ms
Sunspider (בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 1014.1ms
GLBenchmark 2.5 Egypt HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 17FPS
GLBenchmark 2.1 Egypt Classic Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 66FPS
מבחני הביצועים מעמידים את הנוט 2 במקום טוב. מבחינת בדיקות דפדפנים, הנוט 2 שני רק לאייפון 5 כשהוא עובר בקלות את הנקסוס 4 והגלקסי S3. גם מבחינת הביצועים הגרפיים הנוט 2 ניצב בחלק העליון של הטבלאות, אך אחרי מתחרים כמו האייפון 5 והאופטימוס G (או אחיו הכמעט תאום, הנקסוס 4). לא הבדלים משמעותיים, ואפשר בהחלט להצהיר שהנוט 2 הוא סמארטפון חזק ומתקדם מאוד.
חיי סוללה – לא רואה סמארטפונים ממטר
כאמור, הנוט 2 מגיע עם סוללה מפלצתית בנפח 3,200mAh שקיומה מתאפשר נוכח המקום הרב שיש במכשיר. והסוללה הזאת אכן מפלצתית. סמסונג מצהירה על נתונים יבשים גבוהים למדי: 890 שעות המתנה ו-16 שעות דיבור ואני יכול לאשר לכם שהסוללה של המכשיר הזה הרבה יותר קרובה לצד הטאבלט של המשפחה מאשר לסמארטפון. ביום שלם של בדיקות, שהחל ב-08:00 בבוקר שקמתי ועד ל-23:00 שנפלתי במיטה, אשר כלל אינספור צילומי סטילס, צילומי ווידאו, ניווט עם Waze במשך לפחות כשעה, גלישה באינטרנט, שיחות טלפון, צפייה בסרטונים מהמכשיר עצמו ומיוטיוב הצלחתי להוריד את סוללת המכשיר רק ל-20%.
מעבר לכך, בזמן הפסקת חשמל שהייתה אצלי בבית במהלך הביקורת השתמשתי במכשיר כפנס, האזנתי למוזיקה דרך Google Play Music וגלשתי באינטרנט במשך כ-3 שעות, והסוללה ירדה רק ב-15%. מדהים.
גם חשוב לזכור את העובדה שהסוללה ניתנת לשליפה בקלות ויש לכם ביד מכשיר שעוקף בקלות כל מכשיר סמארטפון אחר גם למשתמשים הכבדים ביותר שביניכם. החיסרון היחיד בסוללה כזו הוא כאמור הצורך במטען 2,000mAh, מטען שמסופק בדרך כלל לטאבלטים ואשר מגיע עם המכשיר. טעינת הסוללה במטען סטנדרטי של 750 או 1,000mAh תיקח הרבה יותר זמן.
אחלה ביקורת
אחלה מכשיר, קרוב מאוד ללקנות אותו.
סיקור מעולה!
לגבי קרינה
איפה אפשר למצוא השוואה אמינה בינו לבין המכשירים המובילים האחרים?
אני משתמש ב-S-Pen על בסיס יומיומי
כתיבת הערות, שימוש ביומן, רישום מהיר של נתונים. Note 2 הפך אצלי לכלי עבודה. מכשיר פנטסטי. למי שהגודל לא מפריע (תסמכו עלי תתרגלו לגודל מהר מאוד) רכישה חובה.