ממשק – לא חסרים צ'ופרים
ממשק המכשיר הוא TouchWiz כאמור, בגרסתו האחרונה. במבט ראשון נראה שאין הבדל משמעותי בינו לבין הממשק של ה-S3 למשל. אך סמסונג בחרה להוסיף אליו כמה שיפורים (שבינתיים התווספו גם ל-S3). אחד המעניינים שבהם הוא מצב ה-Multi-View.
מצב זה מאפשר להפעיל 2 תוכנות ע"ג המסך בו זמנית. רשימת התוכנות מוגבלת כרגע למספר תוכנות מצומצם המכילות בין היתר את הגלריה, הדפדפן המובנה, דפדפן Chrome (שמגיע עם המכשיר), Gmail, הודעות, Google Talk, סרטוני וידאו, YouTube ועוד קצת. כפי שאפשר לראות בתמונות זה נראה אחלה והולך נהדר עם הגודל האימתני של המסך הזה. ניתן לערוך ולהוריד אפליקציות מהרשימה אם אתם לא מעוניינים לראות את כולם. כמו כן ניתן לסדר את גודל החלון שיוקצה לכל אפליקציה ולהחליף ביניהן בלחיצת כפתור. שימוש במקדלת במצב זה יציג מקלדת מרחפת, כדי לא להעלים חלק מהאפליקציה. סמסונג חשבו על הכל.
למרות שרשימת האפליקציות הנתמכת במצב זה יחסית קצרה, אין לנו ספק שסמסונג תוסיף עוד ועוד אפליקציות לרשימה בעדכונים עתידיים. למי שלא מעוניין לחכות, קהילת הפיתוח כבר מצאה לכך פתרון ובלינק הזה תוכלו למצוא מדריך שיאפשר לכם להפעיל כל אפליקציה שהיא במצב הזה.
עוד מצב מעניין הוא ה-Page Buddy או דפים מותאמים, מצב שמביא את המשתמש למסך בית מותאם אישית כאשר הוא מחבר את האזניות ,מוציא את העט, מחבר את המכשיר לתחנת עגינה או נמצא במצב נדידה. במסך זה יופיעו קיצורי דרך המותאמים לאזניות או לעט וגם ווידג'ט נחמד. מאוד שימושי ונוח.
אחת התכונות הייחודיות למכשיר היא עבודה ביד אחת. סמסונג יודעת שלא לכולם יש כפות ידיים של שחקני NBA ומאפשרת להפעיל את המקלדת, חייגן הטלפון, המחשבון ונעילת מסך באמצעות צורה בשיטה שמותאמת ליד אחת. האלמנטים הנ"ל יופיעו יותר קטנים ובלחיצה אחת יהיה ניתן להצמיד אותם לצד ימין או שמאל של המסך. מאוד שימושי ונוח, ופחות או יותר פותר את הבעיה של גודל המכשיר, לפחות באפליקציות הללו. שימו לב שעבודה עם יד אחת עם החייגן או המקלדת יעבדו רק אם תשתמשו במקלדת ברירת המחדל וחייגן ברירת המחדל של המכשיר.
סמסונג אף צירפה מצב נוסף של מסך בית וקראה לו בשם "מצב קל" שנועד לתת למשתמשים במכשיר חכם בפעם הראשונה גישה קלה יותר לכלים בסיסיים כמו אנשי קשר נפוצים ופעולות נפוצות, תכונה שתהיה ללא ספק שימושית למשתמשים עם פחות זיקה לעולם הזה.
לגבי עט ה-S-Pen הנהדר, כתבתי עליו בפירוט רב בביקורת על הנוט 10.1 ורק אציין שהעבודה עמו במכשיר הנ"ל, לעומת הנוט 10.1, היא מאוד נוחה ושקל להחזיק את המכשיר ביד אחת ולכתוב עם היד השנייה. זיהוי כתב היד, אפילו כתב יד מזעזע כמו שלי עובד נהדר, ובמקלדת ברירת המחדל של סמסונג ניתן להשתמש בעט בכל שדה של טקסט שהוא. אחרי קצת תרגולת, העניין הופך לנוח למדי. עם זאת, השימוש בו הרגיש לי מאוד לא טבעי, ואם לא הייתי צריך לסקר את המוצר, סביר להניח שהייתי שולף אותו ממקומו רק כדי להשוויץ לחברים, ולא באמת להשתמש בו. גימיק נחמד, אך לא מוסיף יותר מדי לעסקה.
בין היתר תמצאו במכשיר גם את תכונת ה-S-Voice מעין ניסיון של סמסונג להתחרות ב-Siri של אפל. אז סירי זה לא, אבל היא עובדת בצורה סבירה אך רק באנגלית ובקוראנית. ברגע שהשפה העברית תעבוד בה בצורה מלאה נחזור ונסקר אותה לעומק. לעכשיו ניתן לומר שהיא מעין גימיק חביב שלא מוסיף יותר מדי לשווי הכולל של המכשיר.
תכונה שהייתה חסרה לי היא עבודה במצב אופקי בפעולות שונות במכשיר. למרות שהמכשיר משווק כמכשיר סלולרי, סביר להניח שחלק גדול מהשימוש בו יהיה במצב אופקי, והיה נחמד אם סמסונג הייתה מתאימה את הממשק למצב זה. כמובן שאפשר לפתור את הבעייה עם לאנצ'רים צד שלישי (כמו כל בעיה באנדרואיד) אך מן הראוי היה שסמסונג הייתה חושבת על זה בעצמה.
עוד משהו שהיה חסר לי זה עבודה במצב טאבלט של מערכת ההפעלה. מאז אנדרואיד 4.0, גוגל איחדה למעשה את מערכות ההפעלה לטאבלטים ולסמארטפונים, והוסיפה אפשרות למפתחים להפעיל את המכשיר במצב טאבלט, שבו רואים יותר פירוט בתפריטים למשל, ומצב סמארטפון, שבו כל חלון משתלט על כל המסך. קיים רום עצמאי שאחת מתכונותיו הבולטות הן עבודה במצב שכזה לכל אפליקציה בנפרד בשם Paranoid Android, וקצת חבל שסמסונג לא נתנה למשתמש שימושיות דומה כדי שיהיה אפשר לנצל את שטח המסך הגדול להפעיל אפליקציות במצב טאבלט. בתמונות למטה ניתן לראות הבדל בממשק של אפליקציית יוטיוב בין מצב טלפון וטאבלט (הצולם במכשיר אחר).
אחלה ביקורת
אחלה מכשיר, קרוב מאוד ללקנות אותו.
סיקור מעולה!
לגבי קרינה
איפה אפשר למצוא השוואה אמינה בינו לבין המכשירים המובילים האחרים?
אני משתמש ב-S-Pen על בסיס יומיומי
כתיבת הערות, שימוש ביומן, רישום מהיר של נתונים. Note 2 הפך אצלי לכלי עבודה. מכשיר פנטסטי. למי שהגודל לא מפריע (תסמכו עלי תתרגלו לגודל מהר מאוד) רכישה חובה.