עיצוב – S3 על סטרואידים
בואו ונגיע לשורה התחתונה. המכשיר הזה עצום. במבט ראשון שמסתכלים על המכשיר הוא נראה בדיוק כמו אחיו (בן דודו?), ה-S3, רק גדול יותר בכל מימד. מלבד מימדי האורך והרוחב שמן הסתם גדולים יותר מה-S3, גם במימד העובי הנוט 2 שמן יותר עם עובי של 9.4 מ"מ לעומת 8.6 מ"מ של ה-S3. ממש לא הבדל רציני וניתן לומר שלא מורגש כלל.
הנוט 2 מרגיש מצויין ביד, יותר מרוב המכשירים הקודמים של סמסונג אבל לא פחות מה-S3. גוף המכשיר מוקף במסגרת פלסטיק בצבע כסף שנותנת למכשיר הרגשה יוקרתית. גם משקל המכשיר, 183 גרם, כ-50 גרם יותר מה-S3 לא גורם לו להרגיש כבד מדי וביחס לגודלו הוא יותר ממתאים. כמו שאמרתי, המכשיר מרגיש מצויין ביד.
מה שכן בעייתי הוא תאימות המכשיר לאביזרים שכבר ברשותכם, כמו תושבת לרכב למשל. למזלי, התושבת שברשותי הצליחה להכיל את המכשיר העצום הזה, אבל רק בקושי. ייתכן מאוד שתאלצו לשדרג אביזר כזה או אחר בעקבות המעבר למכשיר זה וכדאי לבדוק את הגדלים המקסימליים הנתמכים ע"י האביזרים שלכם לפני קניית המכשיר.
עיצוב הכפתורים של המכשיר הוא כרגיל במכשירי סמסונג, כאשר בצד ימין תמצאו את כפתור הנעילה ובצד שמאל את כפתור הווליום. מה שכן שונה, הוא מיקומם בצדדים. מפאת גודל המכשיר, המיקום היחסי של הכפתורים הללו נמצא יותר נמוך בדופן המכשיר לעומת כל מכשיר טלפון רגיל של סמסונג וזאת לטובת אלו מכם שלא נולדו עם כפות ידיים בגודל של הענק הירוק. מבחינת ארגונומיה, אין בעיה לגשת לכפתורים הללו ביד אחת וזהו לא דבר מובן מאליו במכשיר עצום שכזה.
בחלקו התחתון ניתן למצוא מחבר מיקרו USB סטנדרטי, אחת התכונות שמבדילה את המכשיר הזה מטאבלט לכל דבר ועניין. לטאבלטים של סמסונג יש מחבר מיוחד המותאם למכשירי סמסונג בלבד ואני שמח לראות שסמסונג בחרה שלא לשלב אותו במכשיר הנ"ל. כל כבלי המיקרו USB שכבר יש לכם יעבדו עם המכשיר ללא בעיה.
בחלק התחתון נמצא גם את ה-S-PEN, עט המגע שסמסונג בחרה לשווק כאחד מיתרונות המכשיר המובהקים לעומת מכשירים סלולריים אחרים. עוד על העט בהמשך. כמו כן, נמצא את חור המיקרופון.
בחלקו העליון של האזניות נמצא חיבור 3.5 מ"מ סטנדרטי לאזניות.
בגב המכשיר נמצא את עדשת המצלמה ולידה פלאש מסוג לד ובתחתיתו נמצא את פתח הרמקול החיצוני. היה יכול להיות נחמד אילו סמסונג הייתה מנצלת את גודל המכשיר כדי לספק לו רמקולים קדמיים, בדומה לאחיו הגדול, הנוט 10, שסקרנו לא מזמן. לרמקול אחורי, למרות היותו סוג של סטנדרט במכשירים סלולריים, יש חסרון מובהק של איבוד עוצמת קול כאשר המכשיר ממוקם על הגב. צמד רמקולים חזיתיים היו נותנים מונעים את איבוד עוצמת ואיכות הקול, וגם היו מספקים סאונד סטראופוני שהיה מוסיף לחוויית המולטימדיה של המכשיר. גב המכשיר קמור בזווית יחסית חדה ופינותיו מעוגלות, כך שהוא נוח במיוחד לאחיזה ביד אחת.
הנוט 2 מגיע עם מכסה גב הניתן לפירוק בקלות, תכונה לא מובנת מאליה במכשיר מסדר גודל זה. מתחת למכסה נמצא את חריץ המיקרו-סים, חריץ הרחבה לכרטיס המיקרו SD ואת הסוללה העצומה. אז לא רק שהמכשיר מגיע עם סוללה בנפח חריג ביותר לכל מכשיר סלולרי (אולי חוץ מה-Motorola Droid RAZR MAXX HD) ניתן גם להחליף אותה בקלות. יתרון עצום לשוחטי הסוללות שביניכם אשר מסתובבים עם שתי סוללות או יותר. לא בטוח שבכלל תצליחו לרוקן את הסוללה הזו, אבל עוד על כך בהמשך.
גם קיומו של כרטיס הרחבה מסוג מיקרו SD עד לנפח של כ-64 ג'יגה בייט אינו מובן מאליו כיום וזה מאוד משמח לראות שסמסונג בחרה שלא לחסוך מהמשתמש את שתי התכונות הנהדרות הללו.
אחלה ביקורת
אחלה מכשיר, קרוב מאוד ללקנות אותו.
סיקור מעולה!
לגבי קרינה
איפה אפשר למצוא השוואה אמינה בינו לבין המכשירים המובילים האחרים?
אני משתמש ב-S-Pen על בסיס יומיומי
כתיבת הערות, שימוש ביומן, רישום מהיר של נתונים. Note 2 הפך אצלי לכלי עבודה. מכשיר פנטסטי. למי שהגודל לא מפריע (תסמכו עלי תתרגלו לגודל מהר מאוד) רכישה חובה.