מבט מבפנים וחווית התקנה
מייד עם פתיחת דלתות המארז התרשמנו לטובה מצורת פתיחה קלה ונוחה. בנוסף, דלתות המארז קשיחות ומרגישים שהן עשויות מפח קשיח וקל – איכויות אליה התרגלנו מיצרנית כמו SilverStone. כמו כן, חלל המארז מרווח ובהחלט נוח לעבוד בו. קצוות הפח מעוגלות בכל הפינות, מה שמונע ממתקין המחשב להפצע בזמן ההרכבה.
בתוך חלל המארז ניתן לראות חלוקה מוזרה מעט בהתקנת כוננים. ישנם 5 מקומות לכונני 5.25 אינצ', לעומת רק 4 כונני איחסון שניתן להתקין, ואחד נוסף בתחנת העגינה. קצת תמוה לדעתינו הסידור שבחרה SilverStone, היות והיום מעט מאוד משתמים צריכים יותר מכונן אופטי אחד – אם בכלל. עובדה זו באה לידי ביטוי בכך שרוב היצרניות המתחרות מוציאות מארזים עם יותר מקומות לכוננים קשיחים מאשר כוננים אופטיים.
מגירות הכוננים הקשיחים בקוטר 3.5 אינצ' באות עם מנגנון נוח להתקנת דיסקים הקשיחים. בגל מגירה יש גם חורים המתאימים לכונני 2.5 אינצ'.
דבר נוסף שלא הצלחנו להבין זו אפשרות הפירוק הקל של כלוב הכוננים הקשיחים. כלוב הכוננים ניתן לפירוק בקלות על ידי שיחרור שני ברגי אצבע, אבל אין כל הכנה לחיבורו בתצורה שונה, במיקום שונה, או כלל לחבר דיסק קשיח ללא כלוב זה פרט לתחנת העגינה. אולי זה מיועד לאנשים שרוצים להפוך את המארז לכלוב לאוגרים.
באיזור לוח האם ישנו חלל גדול ומרווח, יש חיתוך בפלטה של הלוח להחלפת קירור למעבד וגם מקום להעברת כבל חשמל 4/8 פינים למעבד. בהחלט רעיון פרקטי ומבורך.
הפלטה מגיעה עם ספייסר מובנה במרכזה בעל בליטה,מה שעוזר למקם את הלוח בצורה מדוייקת במקומו. בנוסף, ישנן בליטות לחורי הבידוד הסטנדרטיים בלוחות אם במקום ספייסרים.
הרכבה
מפרט מערכת בדיקות שהורכבה במארז
- לוח אם: Asrock H77M Bios v1.20
- מעבד: Intel Pentium G840 2.80GHz
- קירור למעבד: קירור מקורי של אינטל
- זיכרון: Geil Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz
- כרטיס מסך: TwinTech GeForce GTX 550 Ti 1GB
- דיסק קשיח: Western Digital WD3200KS
חווית הרכבת המחשב הייתה נוחה ומשביעה רצון, אם כי לא הכל הלך בצורה מושלמת. תהליך התקנת הלוח והספק היו קצרים וקלים, אבל התקנת הדיסקים קשיחים וחיווט הכבלים היה יותר מורכב. מגירות הדיסקים הגיעו בתצורה שלא ניתן היה להרכיב דיסק קשיח סטנדרטי, דבר שנפתר מהר לאחר מיקום מחדש של גומיות הסיליקון, דבר זניח אבל לא מוסבר במדריך למשתמש. שאר הרכיבים הורכבו בקלות תודות למרווח העבודה הגדול, ברגי האצבע, ומנגנוני ה-Toolless אשר לא דורשים שימוש בכלי עבודה.
נציין לרעה את ספר הוראות המינימליסטי, שמסביר באופן מאוד כללי איזה חיבור הולך לאן.
תהליך החיווט של הפאנל הקדמי של המארז, נורות ה-LED והכפתורים היה די סטנדרטי אבל הכבלים של יציאות הקול התגלו כקצרים יחסית. במידה ומתקינים לוח ATX סטנדרטי שבו חיבור ה-Front Audio נמצא בתחתית, הכבלים עלולים פשוט שלא להגיע.
במארז יש יחסית מעט מרווח להחבאת הכבלים מאחורי לוח האם, המרווח הוא בסך הכל כסנטימטר אחד. בנוסף, חוסר בווים לאזיקונים והיעדרותם של האזיקונים עצמם (או רצועות הידוק) הקשה עלינו ואילץ אותנו לאלתר לא מעט בשביל לקבל הרכבה נקיה עד כמה שאפשר. תצטרכו להיות קצת יצירתיים ואולי לעשות מעט אילתורים בסגנון מק'גייבר על מנת לחווט בצורה נקייה ומסודרת את המארז הזה.
לאחר סיום ההרכבה וסידור בסיסי של הכבלים, נוכל להתרשם שההרכבה יצאה נקיה יחסית ונעימה לעין ולסירקולציה, אם כי היה ניתן היה לצפות ממארז זה שיכיל כיסוי גומיות בחורי הכבילה בפלטה של הלוח, כמו שיצרניות מתחרות עושות במארזיהן שמתחרים באותה קטגורית המחירים.
לסיכום, יצאנו יחסית מרוצים מתהליך הרכבת המערכת וגם ממראה הכללי של המארז, על אף שזה דרש מאיתנו לחשוב קצת מחוץ לקופסא.
מחיר?
שכחתם לרשום.