אז איך זה עובד בדיוק?
זו הייתה שאלת מיליון הדולר שאנשים שאלו מאז ההכרזה הראשונית. מכשיר הקינקט יצא רק בנובמבר 2010 והציג טכנולוגיה שנראתה מהפכנית לרבים, ואז חברת Leapmotion הקטנה והבלתי מוכרת מעיזה לצאת בהצהרות ששמות את הקינקט בכיס הקטן? איך זה בכלל יתכן?
השערות לגבי הטכנולוגיה כללו אפשרות של שימוש בטכנולוגיית מכ"ם ממוזערת, ועוד אפשרויות אקזוטיות.
אך האמת, כמובן, פשוטה יותר: בקר הליפ עושה שימוש בזוג מצלמות קטנות ומדויקות, ושלוש נורות לד אינפרא אדומות. הוא "מסתכל" על שטח בצורת חצי כדור מעליו למרחק של כמטר, ודוגם אותו במהירות גבוהה ודיוק שמגיע עד 0.01 מ"מ.
באמצעות שתי המצלמות הוא מצליח להגיע לדגימה תלת מימדית מדויקת של האצבעות אותן הוא מתוכנן למצוא (עד עשר אצבעות) ואחריהן הוא אמור לעקוב.
מה בקופסה?
האמת היא שלא יותר מדי:
- בקר Leap Motion
- עלון אזהרות במספר שפות
- כבל חיבור USB ארוך
- כבל חיבור USB קצר
- כרטיס קרטון המפנה לאתר Leapmotion לצורך הורדת תוכנה ודרייבר
בקר הליפ תומך בשלב זה בחלונות (7 או 8) ומחשבי מקינטוש. הוא דורש 2 ג"ב זכרון עבודה במחשב, חיבור USB 2.0, וחיבור לאינטרנט עבור הורדת התוכנה ועדכונה.
האם זה באמת עובד?
התשובה הקצרה לכך היא: "כן". אמנם נתקלתי בבעיות קלות בהתקנה, אך אני מייחס אותן להתלהבות היתר שלי – חיברתי את הבקר למחשב לפני שהתקנתי את התוכנה, מה שגרם לו למשוך מנהלי התקן מהרשת שהיו מיושנים ולא עבדו עם התוכנה כמו שצריך, אך לאחר שימוש ב-System Restore, התקנתי את התוכנה בצורה נקייה ומנהלי ההתקן העדכניים מצאו את מקומם.
והרי כמה נקודות להבהרה לפני שאמשיך:
- הבקר רגיש לתאורה חזקה. הסיבה היא דיי ברורה: נורות הלד שבהן הבקר עושה שימוש הן בטווח האינפרא-אדום. המשמעות היא שתאורת שמש תשפיע לרעה על הדיוק והיכולת של הבקר.
- בנוסף לכך, הבקר נוטה להתחמם, אם כי השארתי אותו מחובר למחשב לאורך הלילה ולמרות ההתחממות הוא המשיך לתפקד ללא כל בעיה.
הבקר עצמו הוא קופסה קטנה בגודל של 8 ס"מ (אורך), על 3 ס"מ (רוחב), על 1.1 ס"מ גובה. משקלה קל מאוד – כ-30 גרם, והיא עשויה מפלסטיק שחור (החלק שפונה למעלה שקוף למחצה) המוקף במסגרת אלומיניום.
המפרט הזה אומר שהוא מאוד קל לניוד. אפשר לשאת אותה בכיס, ולאחר שהתקנתם את מנהלי ההתקן והתוכנה מהאינטרנט, אין כל צורך בחיבור אינטרנט להמשך העבודה. התוכנה שמורידים מהאתר כוללת את מנהל ההתקן אשר מתקין שני סמלילים (אייקונים) בשורת המשימות. אחד מהם עוסק במחוות והגדרתן, והשני מאפשר שליטה בהגדרות הבקר והפעלת חנות האפליקציות שלו.
חנות האפליקציות של בקר הליפ |
כל זה מתייחס לעבודה בחלונות 7 המותקנת על המחשב שלי, ולא חלונות 8 המאפשרת גישה קלה יותר לחנות האפליקציות של הבקר מממשק האריחים המובנה. שליטה במערכת ההפעלה באמצעות הבקר אינה מגיעה כברירת מחדל, היות והמפתחים הבינו שיש עקומת למידה מסויימת וכי אנשים רבים יעדיפו לעשות שימוש בבקר למטרות עיצוב ומשחק בלבד.
למעשה, כדי לשלוט בחלונות, צריך קודם כל לפתוח את חנות האפליקציות (Airspace) ולהתקין אפליקציה בשם Touchless for Windows. לאחר מכן, צריך להכנס לשורת המשימות ולבחור את רמת השליטה בחלונות – בסיסית, או מתקדמת. ההבדל בין רמות השליטה נדרש מפני שככל שרמת השליטה גבוהה יותר, כך גם הסיכוי לטעויות.
ברמה הבסיסית ניתן להשתמש במחוות בסיסיות בלבד. העברת עמודים, בחירה הגדלה והזזת חלונות וסמלילים. ברמה המתקדמת ניתן לעשות כמעט הכול. כולל קירוב והרחקה (כן, גם במפות גוגל וכדומה), ושימוש בכל עשר האצבעות. שוב, הדבר יוצר קושי ודורש מיומנות גבוהה שלוקחת זמן ללמוד.
השימוש שעשיתי במכשיר הוא בסיסי למדי. כפי שניתן לראות בסרטון האחרון, המכשיר עובד עם מפות גוגל – רק אם מתקינים את התמיכה בחלונות. בנוסף לכך, המפתחים עבדו עם גוגל כדי לאפשר שימוש חלק יחסית בבקר גם עם Google Earth.
עבור דפדוף באתרים, גלישה והקלקה, ניתן להשתמש בבקר בצורה דיי נוחה לאחר זמן לימוד לא ארוך מדי. עם זאת, היכולת להקליד באמצעות המקלדת הוירטואלית שהליפ מקפיץ במקרה הצורך אינה נוחה במיוחד.
ציור בעזרת הליפ הוא חוויה מעניינת. בהתחלה קשה להסתגל לציור עם אצבעות (פעם אחרונה שעשינו את זה היינו בגן), ובנוסף לכך, היכולת להרים את האצבע מהבד הוירטואלי אינה באה בצורה טבעית בעיקר היות ואין משוב ברור כויברציה או צליל. אולי זה קשור לכך שהתרגלתי לעבודה עם מסכי מגע בטאבלט ובסמארטפון… אך כאשר מתרגלים לזה, אפשר להגיע לתוצאות יפות למדי. בהחלט טובות בהרבה מאשר שימוש בעכבר או אפילו עט ומשטח מגע.
הדיוק הוא אכן גבוה, אך לפעמים הוא גם מהווה חיסרון. היד האנושית רועדת כל הזמן. ורועדת עוד יותר כאשר צריך להחזיק אותה באוויר ולהזיז אותה. כך שבדומה לצילום, צריך ללמוד לייצב את היד אם רוצים לדייק. לדייק בציור באוויר, לדייק בבחירת סמלילים וחלונות, ואף בזמן משחק.
זה גם עלול לעייף. הבקר בנוי למשימות מסוימות יותר מאשר למשימות אחרות. מוסיקה, עיצוב (ציור, פיסול, בנייה), ומשחק הן המטרות העיקריות שעמדו מול עיני המפתחים. אלו משימות שמוגבלות בזמן. גם כאשר מציירים על בד קנווס עם מכחול וצבעי שמן, לא ניתן לצייר יותר מכמה שעות ביום כי הידיים והעיניים מתעייפות. כך גם עם הבקר.
כמה עולה ומאיפה אפשר להזמין?
כמה הוא עולה??!
מאיפה אפשר להזמין??
בקושי כוכב אחד
מוצר שמתאים אולי במקרה לארכיאולוג או גניקולוג יצירתי. למה 4 כוכבים ? מה אפשר לעשות עם זה ? למה לא פשוט מסך מגע ?
אגב, התנסיתי במוצר בעצמי והוא באמת עובד לא רע, פשוט אין לו שום שימוש אמיתי.
לא אמרת כמה עולה (אני רוצה אחד!)
אני חייבת אחד כזה!
Remember the gorilla arm!
כמה זמן אפשר להחזיק את הידים באויר ללא כל תמיכה?
כשמשתמשים בעכבר אפשר להשעין את היד על השולחן.
אפילו מסך מגע מאפשר להשעין את האצבע.
אבל פה צריך הרבה כושר גופני כדי להתמיד בשימוש…
http://www.catb.org/jargon/html/G/gorilla-arm.html
מוצר מדהים
בגלל שאין עוד מוצרים כאלה, ציון הוא דבר חסר משמעות כרגע
זה לא "במקום" עכבר, זה בנוסף!
זה 80 דולר שנותנים בתמורה עוד ממשק שליטה במחשב. לכל חסרי הדמיון שלא מבינים "למה צריך" או "למה זה טוב", נתחיל בזה שלא צריך את זה בכלל. זה אקסטרה. בדיוק כמו שמסך מגע הוא אקסטרה. עכשיו בואו נניח שאין לכם מסך מגע. מכל אחת מכמה סיבות. אין לכם כסף להשקיע במחשב עם מסך מגע, יש לכם כבר מחשב עם מסך מעולה שאין טעם להחליף במגע, עצם העובדה שמסכי מגע לא ממש חזקים היום בשוק לכן אין מבחר, ועוד עוד, זה אחלה תחליף זול למגע (ואולי אפילו טוב יותר, נכסה את זה בהמשך).
עכשיו שכיסינו "למה צריך", ניגש ל"למה זה טוב"
ברגע שמתרגלים לזה אתם לא יכולים לדמיין אפילו כמה נוח לשלוט במדיה עם זה. פעולות כמו play, pause, הגברה והחלשה של עוצמת קול. אפילו קריאה, שב"פליק" קטן של היד אפשר להעביר עמודים, להגדיל או להקטין את הדף, וכולי.
אז עכשיו יבואו החכמים ויגידו "אבל אני פשוט מושיט את היד לעכבר ועושה את כל הדברים האלה!" או "יש לי מסך מגע, מה זה משנה?"
ובכן, מה אם אני אגיד לכם שאת כל מה שאתם יכולים לעשות עם העכבר, אתם יכולים לעשות עם המקלדת? אבל העכבר נוח יותר, ובא כתוספת למקלדת ולא כדי להחליפה. כך גם המכשיר הזה על אותו משקל. בנוסף, המכשיר הזה נוח יותר ממסך מגע. תשענו שניה אחורה בכסא שלכם בזמן שאתם קוראים את התגובה הזו, כמה אתם צריכים להשען קדימה כדי לגעת במסך? ובכן, את המכשיר הזה אתם יכולים למקם איפה שאתם רוצים בלי לגעת במסך. יעיל במיוחד לבעלי HTPC או סתם מסכים גדולים שממוקמים מעט רחוק.
כל מה שכתבתי למעלה לא נועד כדי "למכור" לכם את המכשיר, תעשו מה שבא לכם. אני סתם חושב שאין דבר עצוב יותר מלראות אנשים כל כך חסרי דמיון, וכל כך ציניים שהם פשוט חייבים לכתוב תגובות סטייל "מה צריך את זה"
אני לא מנסה להגיד שכולם צריכים או רוצים את זה, כל אחד יחליט לעצמו אם מה שנותן המכשיר שווה 80 דולר. הנסיונות האלה "להוריד גשם על המצעד" גובלים בפתטיות.
גימיק
יש לי אותו כבר כשבועיים ואני מוכחר לציין שהוא לא מדוייק וחסר לו הרבה תוכנות
הדבר היחיד שהיה נחמד זה GOOGLE EARTH וגם זה נמאס אחריי כמה דקות .
עכשיו תקחו את המכשיר הזה
בתוספת טכנולוגיית תצוגה תלת מימדית (בשלה יותר ממה שקיים היום בשוק, כי עם כל הכבוד, אנחנו עוד לא שם), ותוכנה תואמת, והרי לכם ממשק העתיד… לכו אתם להשתמש בעכבר בממשק תלת מימדי אמיתי… הנה לכם שימוש להתקן הזה שלא חשבתם עליו… ואלו מכם שיגידו: "אבל זה עדיין לא שם", נכון, אבל אתם לא מצפים שפתאום נקפוץ לכזה דבר… זה השלב הראשון בדרך לממשקים מתקדמים הרבה יותר ממה שראינו עד היום… קצת דימיון אנשים…
לכל מי ששאלו על מחיר וזמינות
הוספתי את הפרטים הללו בעמוד האחרון של הביקורת.
המחיר כבר לא עומד על 80 דולר, שהיה נכון להזמנות מוקדמות, אלא על 97 יורו כיום.
תודה.
חייב לברר לכמה ישראלים עשו את הטעות ושלחו (וחייבו..) 2 יחידות במקום אחת?
קרה לי,והבנתי שזה קרה לא מעט בקרב ה
pre orders.
זה בטח לא לפוטושופ !
פאטתי. הכי הרבה להעביר דפים בדפדפן או כל שטות בסיסית אחרת.
זה לא מרגיש טבעי לעומת עכבר ומקלדת.
גימיק
אביזר עזר נחמד בתור שלט ולא יותר. כשבכל מקרה שלט קונבנציונלי יותר נוח.
למוזיקה אגב, מלבד תופים זה די נאחס.
מגיבים אהבלים- הנה למה זה יצליח בגדול
1. Oculus Rift
2. בשביל מוצר דור ראשון עם יחס בין פירוט טכני ורמת גימור מול מחיר- הפוטנציאל הוא אינסופי ותלוי רק במפתחים בעלי דמיון.
3. זה מתיר את הכבלים אל מסך/מחשב/אביזרי אינפוט מיוחדים. זה בפני עצמו יחידת אינפוט אחת שמאפשרת שימוש של כל האצבעות, ועוד בתלת מימד.
4. זה אינטואיטיבי בהשוואה לרוב אביזרי האינפוט, עם עקומת למידה נמוכה מאוד יחסית.
4. זה נייד בטירוף ומתאים לשוק של מחשבים אישיים מבלי שתהיה לזה שום תחרות.
5. כבר אמרתי Oculus Rift?
ל – 13 אתה גאון !
כןןןן, בטח !
כנראה שלחלק מהמגיבים אין מושג לאן זה הולך להוביל.
המכשיר עצמו רק פותח דרך למפתחים, ומספק ממשק תנועה ופונקציונליות מינימלית.
אפשר להמציא שפה שלמה של תנועה ופונקציות בעזרת המכשיר.
אני יכול לכתוב ספר שלם של רעיונות מעולים לגבי זה.
ואתם תראו שמכשירים מסוג זה ישנו את העתיד.
קניתי, התאכזבתי
השתמשתי בזה יום אחד, ניסיתי גם על מק וגם על חלונות – זה לא עובד טוב. אלא אם משתמשים במשחק או תוכנת הדגמה, אבל למשהו כמו להזיז את הממשק של חלונות 8 זה ממש גרוע.
לכל המאוכזבים
1. מישהו רוצה למכור את שלו?
2. מישהו בדק את ה SDK?
להיות בלי להרגיש עם
יכול להיות שימושי ב Windows 8 למי שאין מסך התומך במגע. מעין, להיות בלי אבל להרגיש עם.
יותר טוב ממשטח מגע עם עט ?
אני לא מבין אך מחבר הכתבה הגיע למסקנה שהמכשיר הזה יכול להיות יותר טוב לציור ממשטח Wacom למשל.
אין לו אפילו דרגות לחץ שלא לדבר על רמת דיוק שגבוה פי כמה מאות במשטח דיגיטלי כמו של Wacom לדוגמה.
לצייר מס. 19
רמת הדיוק של הליפ עומדת על 0.01 מ"מ. מה שאומר שכל מה שנדרש זו תוכנה שתיישם "רמות לחץ" אם בציור באוויר או על גבי משטח שקוף או שקוף למחצה. למעשה, רמת הדיוק גבוהה כל כך שזה יוצר בעיות מבחינת היד האנושית כפי שהזכרתי בכתבה.
א.א.