Sense שלא עוצר לרגע
ה-HTC One S מגיע כמו חבריו ה-X וה-V עם ממשק ה-Sense שכבר למדנו כל-כך לאהוב ולהעריץ מבית HTC. הממשק כרגיל יפהיפה ברמה העיצובית, מכיל אפקטים תלת מימדיים מרשימים, מעברים גראפים, עיצוב מעולה ומהירות תגובה מצויינת.
כרגיל, בהפעלת המכשיר נחשף למסך הנעילה של המכשיר. מסך הנעילה מוצג על רקע של בין ערביים בין מדבר לשדות ירוקים. ישנם כמובן ארבעה קיצורי דרך שבמידה ונרצה לגשת אליהם, נצטרך לגרור אותם על המסך.
לאחר שחרור הנעילה באמצעות גרירת הטבעת על המסך, נגלים לפנינו שבעת מסכי הבית האופיינים למכשיריה של HTC. לחיצה ארוכה על לחצן הבית מובילה אותנו לבורר מסכי הבית, המציג תמונות ממוזערות של כל המסכים בו זמנית.
מתאים אישית
גם הפעם אנו נחשפים לכמות הווידג'טים העצומה ש-HTC דאגה להטמיע במכשיר, לרבות שעונים, לוחות מזג-האוויר, מחשבונים ויומנים. אפשרויות ההתאמה האישית של ה-HTC One S וממשק ה-Sense 4.0 שלו הינן בלתי-ניתנות לאומדן, ואנחנו כרגיל – מאוד מרוצים.
עיצוב הממשק גם הוא השתנה, אך לא מקצה לקצה. בעת גלילה בתפריטים ארוכים, כאשר נגיע לתחתית הראשונה אך עדיין נמשיך לגרור, נקבל מעין אפקט תריס מרהיב. בנוסף, גם מנהל היישומים קיבל עיצוב קצת שונה, תלת מימדי וזורם יותר.
ממשק ה-Sense עובד בצורה חלקה וחסרת דופי. המגע נקלט טוב ומתורגם במהירות מעולה לפעולות במערכת. גם בעת דפדפוף במכשיר, גם בעת גלישה באינטרנט, וגם בעת משחקים מהירים, הממשק פשוט עושה את זה מהר, טוב ובאלגנטיות שובה לבבות.
מנהל יישומים מעולה
למנהל היישומים יש עכשיו מעין גרסא מהירה עם כפתור משלו. הכפתור הימני ביותר יוביל אותנו למנהל היישומים המצומצם הזה. מנהל היישומים מציג למעשה את האפליקציות הפתוחות ברקע, בדיוק במצב בו השארנו אותם פתוחות. אפקט הדפדוף ביניהם הוא תלת מימדי ופשוט מדהים למראית עין.
מנהל היישומים היותר מתוחכם נראה בנאלי למדי. רשימה של אפליקציות שמסודרות בתפריט ארוך המגלה כמה זיכרון צורכת כל אפליקציה, ואת ניצולת הזיכרון הכללית של המכשיר ברגע זה. כמו כן, ניתן למחוק את האפליקציות הפתוחות ברקע באמצעות כפתור ה-X שנמצא מימין לכל אפליקציה.
אנשי קשר ויומן – זה עדיין טלפון
ממשק אנשי הקשר של ה-HTC One S גם הוא מותאם באופן פנטסטי לרוחה של HTC, והוא נראה פשוט נפלא. אך לא רק המראה זה מה שחשוב, השימושיות והארגון של הנתונים כאן מאפשרים גישה קצרה ונוחה לאנשי הקשר, חלוקתם לפי קבוצות, הוספת דפי רשתות חברתיות לכל איש קשר וכמובן התאמה אישית של הנתונים לכל איש קשר.
יומנו של ה-HTC One S לא הפתיע אותנו, פשוט שכנראה ואין כבר מה לחדש. עם זאת, חשוב לציין כי היומן עמד בכל הדרישות הסטנדרטיות של חיי היום-יום כגון הוספת תזכורות, סנכרון לוחות שנה ושינוי תצוגה לפי שבוע, חודש ושנה.
דפדפן פשוט מעולה
גם לדפדפן של ה-HTC One S, HTC דואגת להקנות ממשק ייחודי התואם את רוח הממשק שלה. בלוח הכלים העליון מופיע שורת הכתובת, לחצן "חזור" ומקש תפריט, שלחיצה עליו פותחת תפריט מתקדם לגלישה באינטרנט. התפריט המתקדם מכיל אפשרויות המאפשרות ניהול סיימניות, לשוניות ונגן פלאש, מעבר לתצוגת "שולחן עבודה", גישה להורדות הפתוחות ולהיסטוריית השימוש בדפדפן.
בנוסף לכך – תפריט הסימניות מצוייד אף הוא באפקטי תלת מימד מרהיבים, ובכלל כל הקומפלקס הזה של העיצוב המושלם, הארגון הנוח והיצרתיות הבלתי נדלה של HTC בענייני הממשק תורמים רבות לחוויית הגלישה באינטרנט, גם בעת גלישה באתרים שלא מותאמים לכך.
מקלדת וירטואלית בנאלית
ה-HTC One Sמצויד כאמור במסך בגודל 4.3 אינץ', מסך בגודל די סטנדרטי לתקופה הנוכחית, אם לא להחשיב את ה-Note המפלצתי. מסך בגודל 4.3 אינץ' מאפשר למקלדת הוירטואלית פריסה טובה יחסית, שבסופו של דבר מאפשרת חווית הקלדה טובה, אך לא מטורפת.
המקלדת מגיבה באופן מושלם ללחיצות הן במצב מאונך והן במצב מאוזן. ההקלדה היא נוחה וכמעט נטולת טעויות, כמעט כמו בכל סמארטפון שיצא בשנה האחרונה עם גודל מסך דומה, ומריץ אנדרואיד (אנחנו חושבים שאייפון מקליד יותר טוב, ככה זה כשיש לך אחד בכיס).
אם כבר תעשו על ה- One X….
בעלים של 1s
לא הבנתי מה בעייתי בלחצנים?
המסך זה באמת עניין קצת מבאס אבל זה סוג של ארייד אוף כאשר הפנטייל אמולד צורך פחות אנרגיה ואורך חייו אמור להיות ארוך יותר עם פיקסלים שבגדול עם הזמן פחות שמים לב אליהם והם כבר לא מפריעים.
מבחינת משחקים לא יוצא לי לשחק במשחקים רציניים אז אני לא יודע.
וחבל שלא נגעתם בקטע שאין אפשרות הרחבת זכרון שהיא המינוס הכי גדול במכשיר הזה.
למבינים בלבד 🙂
אני מתלבט בין הONE X לבין הגלקסי 3,
מה דעתכם הכנה והמלאה ( אם אפשר )
2800 שקל זה מכשיר ביניים?
חברים, לדעתי הכתבה לא ממותגת נכון
מציע לכם לבדוק חיי סוללה גם עם מבחן אוביקטיבי (יוטיוב או סרט מהפלאפון בloop) ורק לאחריו לציין את השימוש הסוביקטיבי (שטוב שציינתם)
חבל לי שאין לכם פסקה גדושה על המתחרים השונים. אם יש כאן מישהו שבאמת מחפש משהו בטווח הזה (והוא לא משתמש אינטרנט מנוסה שיודע להוציא מידע) אני בטוח שהוא ישמח לשמוע על העוד 5 מכשירים שרלוונטים לגביו (נגיד GN/S2/sony וכ"ו) כדי שבאמת יהיה לו למה להשוות…
לדעתי האישית הנקסוס אוכל את הטלפון הזה בלי מלח. בוודאי בארה"ב שפערי המחיר פשוט מדהימים.
הדגם הזה אמור להיות מקביל ל- Galxy W ?
יוגורט יכול להיות טבעי, לא טבעוני
וגם על זה אפשר להתווכח..
מה פלסטיק מה?
כל הטלפון הזה הוא אלומיניום וגורילה גלאס חוץ מהדלת של הכרטיס סים.
התחושה של הפלסטיק זה בגלל תהליך ה MAO שמחשמל את האלומיניום ב 10 אלף וולט וגורם לו להיות פי 5 יותר חזק ועם התחושה הקטיפתית הזאת.
ואין שום בעיה עם הכפתורים ד"א.
אפשר להשיג ONE X במחיר הזה.. לא משתלם..
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=818727
אני קניתי את ה ONE X ב….
אני קניתי את ה ONE X ב2800 שקל על מה אתם מדברים ?!?
ביקורת לא משהו…
– אולי הביטס אודיו זה גימיק אבל בשורה התחתונה הסאונד די טוב.
– כתב קטן לא נראה טוב? ביחס למה? מסך של 5 אינצ'?
– המעבד הגראפי חלש? כי יש מכשירים עם מעבד חזק יותר? (ושימושיים באותה מידה) כי מישהו הולך להריץ קרייסיס על טלפון עם מסך של 4.3 אינצ'?
– אם כבר, החולשות הרלוונטיות היחידות של המכשיר הזה, ביחס לשאר השוק, זה חוסר בכרטיס הרחבה וחוסר יכולת להחליף סוללה.
התרשמתי ועכשיו קניתי לאשתי
באמת שלא ציפיתי מכם למחוק תגובות..
יש לכם טעות. בבוחן הביצועים LINPACK PRO לתוצאה של GALAXY S3 חסר 1 בהתחלה.. התוצאה היא 177.543 ולא 77.543..:) זה די מטעה..