ענקית השבבים האמריקאית לא ממתינה לאף אחד, משדרגת את הדור הרביעי ואף חושפת את התוכניות המדהימות שלה לדור הסלולר החמישי
קוואלקום (Qualcomm) היא מלכת עולם השבבים, אך אסור לשכוח שהסיבה המרכזית בזכותה הגיעה למעמד הרם הזה הוא בזכות המודמים הסלולריים שלה, שברוב המקרים היו מתקדמים יותר מאלו של כל המתחרות והפכו לפייבוריטים אצל היצרניות וספקיות הסלולר בשל כך.
כעת, בקוואלקום מבקשים להבהיר שהיתרון הטכנולוגיה שלהם בתחום היוקרתי הזה עדיין חי וקיים, באמצעות מודם ה-X16 החדש – הראשון בשוק שתומך במהירויות קטגוריה 16 בטכנולוגיית ה-LTE של הדור הרביעי, שמשמעותה היא מהירויות הורדה אלחוטיות של עד ג'יגה-ביט בשנייה (!) למכשיר חכם שכולל את המודם ומופעל ברשת סלולרית תומכת. מדובר בקפיצה אדירה ממהירויות תיאורטיות מירביות של 600 מגה-ביט בשנייה שזמינות כיום, וכזו שמעניקה לאינטרנט הסלולרי פוטנציאל להיות מהיר יותר מכל החיבורים הביתיים הקוויים המוכרים לנו.
https://www.youtube.com/watch?v=0t311N68o9w
המודם החדש הינו דיסקרטי (כלומר לא מוטמע במערכת על שבב ממשפחת ה-Snapdragon) ומיוצר בתהליך ה-14 ננומטר של סמסונג, כאשר בקוואלקום גם אישרו כי השבב ישולב יחד עם שבב הדור הבא המוביל שלהם (ה-Snapdragon 830, לכאורה) במכשירים חכמים כבר במהלך השנה הבאה. אם לא די בכך, בחברה עובדים בשיתוף פעולה עם חברת אריקסון, חברת Netgear והמפעילה האוסטרלית Telstra על מנת ליצור את תשתית הרשת הסלולרית הראשונה בעולם שתתמוך אף היא בקטגוריה 16 – ותאפשר להגיע למהירויות הדמיוניות הללו הלכה למעשה, ולא רק בתור שורה שניתן להתגאות בה ללא מהות.
את המהירות הפנטסטית הזו משיגים על ידי אגירה של שלוש רצועות LTE שונות ברוחב 20 מגה-הרץ כל אחת, תוך שימוש באפנון QAM 256 מאתגר במיוחד (8 ביטים של מידע שמיוצגים על ידי כל סימבול) לפרקים ומערך MIMO מתקדם עם ארבע אנטנות שידור וארבע אנטנות קליטה – כך שהסיכוי לראות תמיכה בינלאומית נרחבת לקטגוריה 16 אינה גבוהה, אם כי בקוואלקום מצהירים גם כי שילוב עם דחיסת המידע ברמת המודם ושילוב שימוש בתקן ה-LTE-U עבור ספקטרום חופשי שאינו דור רשיון ייעודי אמור להקטין בעתיד את הדרישות, ולהגדיל את הסיכוי שלנו לקבל מהירויות גבוהות יותר במכשירי הקצה החכמים שלנו, כך שהתקווה עדיין קיימת.
אם כל זה עדיין לא ממש מרשים אתכם – אולי התוכניות של קוואלקום עבור דור הסלולר החמישי, שאמור לקרום עור וגידים לקראת סוף העשור, יעשו זאת: החברה הציגה את מודם ה-X50 העתידני שלה, שמיועד לעבור בתחום תדרים גבוה הרבה יותר באיזור ה-28GHz (תחום הגלים המילימטריים) אשר נמצא בשימוש כיום בעיקר ביישומים מקומיים שאינם תקשורתיים, ועל כן פנוי הרבה יותר. המודם החדש מסוגל לבצע אגירה של לא פחות משמונה ערוצים ברוחב סרט של 100 מגה-הרץ האחד, לקבלת מהירויות הורדה מירביות של לא פחות מ-5 ג'יגה-ביט בשנייה (!).
המודם המהפכני הזה אמור להיות זמין למכשירים מסחריים כבר במהלך שנת 2018, כאשר המטרה המוצהרת היא שילובו יחד עם המודמים הסלולריים של החברה בדור הרביעי (עם תמיכה לאחור בדור השלישי והשני גם כן, כמובן) בתור תוספת משלימה שתדע להקפיץ את הביצועים והיכולות לרמה שונה לחלוטין באיזורים בהם היא תהיה זמינה, ולא כתחליף מלא – לפחות בתחילת הדרך.
לא בטוח שבשנת 2018 כבר יהיה לעולם תקן דור חמישי אחוד ומוסכם (ל-LTE לקחת כמעט עשור להפוך לתקן הדה-פקטו של הדור הרביעי, למשל), אך מנגד לא מן הנמנע שבשווקים בהם התחרות היא גדולה מאוד נראה ספקיות סלולר שלא ממתינות ומכריזות על פריסה והפעלת רשת דור חמישי בהתבסס על תקני ביניים וטיוטות – ובקוואלקום מסמנים כבר עתה שהם מתכוננים לכך, ויהיו שם בכדי לתמוך באותן חברות, הרבה לפני כל המתחרות (כנראה).
האם עד שנת 2020 נוכל כולנו להנות מאינטרנט סלולרי שיהיה מהיר יותר מהאינטרנט הביתי, כמעט בכל מקום ובכל מצב? זה נשמע כמו החזון של קוואלקום ושותפותיה, ולנו לא נותר אלא לקוות שזה אכן יקרה, ללא יותר מדי קשיים רגולטוריים הרסניים בישראל בפרט, ובעולם בכלל. מה דעתכם? ספרו לנו בתגובות.
ואו.יפה לכם…התחלת שבבי 10 ננוטמר
נקווה שאולי בזק ישתמשו בזה כהמודם\ראוטר שלהם.
בקיצור לא יגיע לארץ…. משרד התקשורת לא יאשר את זה
במקום לכתוב על פנטזיה מהירות 1 GB
תכתבו על מציאות 10mbps מהירות הורדה היום בישראל
וגם זה , מהירות מקסימום
מהירות אינטרנט בישראל בדיחה בדור 4
שרלטנות , הונאה ורמאות .
אזורים רבים בישראל עדיין ברמה של מהירות 3mbps