IBC מצטרפת לתחרות על לב הלקוחות, הוט משיקה חבילת גלישה חדשה ובזק משתרכת מאחורה. כל הפרטים על מצב תשתיות האינטרנט בישראל
כיום בישראל קיימות שתי חברות המספקות שירותי תשתית אינטרנט – בזק והוט. שתי החברות מציעות חבילות גלישה דומות במחירים דומים, בשל כך אין הרבה תחרות או אפשרות בחירה ללקוחות הפרטיים. בשבוע הבא, תצטרף מתחרה חדשה לשוק תשתיות האינטרנט: חברת IBC, חלק מפרויקט של חברת החשמל. זו כמובן בשורה לא פשוטה להוט ולבזק.
תחרות חדשה
נתחיל עם המתחרה החדשה.
IBCמקימה בימים אלו תשתית של סיבים אופטיים עד בית הלקוח, שתתמוך במהירויות גבוהות יותר מהתשתיות של בזק או הוט. בזכות הסיבים האופטיים,
IBC תציע חבילות גלישה סימטריות (בהן מהירות ההורדה וההעלאה זהות) במהירויות גבוהות, ככל הנראה 100 מגה, 500 מגה, ו-1000 מגה. במבט ראשון אלו נשמעות כמו חדשות נפלאות, גם מהירויות גבוהות וגם קצב העלאה גבוה הרבה מכל מה שזמין היום ללקוחות פרטיים.
הצטרפות חברה נוספת לתחרות היא תמיד דבר מבורך, אך לא כל החדשות טובות. עדיין לא ידועים המחירים של התשתית וייתכן ש-IBC תגבה עליה מחיר מופקע בהשקה. בנוסף, לפי IBC הפרישה של התשתית בכל רחבי הארץ יכולה לקחת עד 20 שנה. בהקשר זה, בזק עדיין פורשת את רשת ה-NGN שלה, עוד משנת 2008. ככל הנראה התשתית תהיה זמינה בהתחלה רק לתושבי הערים הגדולות, ובעיקר בשכונות המרכזיות. מי שגר בישובים נידחים כגון קיבוצים בנגב יצטרך לחכות שנים רבות עד שיוכל ליהנות מהתשתית החדשה.
|
הבדלים בין סיבים אופטיים לסיבי נחושת: ניתן לראות שסיבים אופטיים שומרים על מהירות גבוהה לאורך מרחק רב |
הוט משיקה חבילה חדשה
התשתית של הוט מבוססת על סיבי נחושת. בעזרת מגברי אות הכבלים של הוט מסוגלים להעביר מידע במהירות גבוהה לאורך מרחק רב. בעקבות ההצטרפות של
IBC לתחרות, בהוט החליטו שכדי להשאיר אצלה לקוחות היא צריכה להציע חבילות גלישה במהירויות גבוהות יותר. לכן, היא השיקה חבילת גלישה חדשה – 200 מגה הורדה, ו-5 מגה העלאה.
נכון להיום, לפני השקת החבילות של IBC, החבילה מספקת את מהירות הגלישה הגבוהה ביותר בארץ. בנוסף מנכ"ל הוט, אילן צחי מכריז על חבילה נוספת, במהירות של 500 מגה הורדה שתהיה זמינה במהלך השנה הנוכחית: " HOTגאה להמשיך ולהאיץ את מהירות האינטרנט בישראל ומבטיחה לא לעצור כאן, מתכוונים להציג כבר במהלך שנת 2014 מהירות גלישה של 500 מגה", הוא אומר.
במצב הנוכחי, הוט לא מספקת מהירות של 100 מגה בחלק מהשכונות, לכן קשה לראות אותה מספקת 200 מגה, וכנראה שרק ברי מזל שגרים באזור בו התשתית תקינה באמת יוכלו ליהנות מהמהירות הגבוהה. הוט מציעה את החבילה החדשה במחיר של 169 שקלים בחודש למצטרפים חדשים, ולאחר מכן המחיר יעלה ל-189 שקלים לחודש.
בזק עדיין פורשת NGN
בזק כרגע משתרכת מאחור. תשתית בזק מבוססת גם היא על כבלי נחושת, אך בשונה מהוט היא לא משתמשת במגברים. בחלק מהאזורים בארץ בזק פרשה את רשת ה-
NGN שלה, רשת סיבים אופטיים מהמרכזיה עד לארונות התקשורת בשכונות, ומשם כבלי נחושת לבתים הפרטיים. באזורים בהם תשתית ה-
NGN לא קיימת, הכבלים פרושים מהבתים עד למרכזיה, ובשל המרחק הרב יש הנחתת אות וכתוצאה מכך תשתית אינטרנט איטית.
ההצעה הטובה ביותר של בזק כיום היא חבילת גלישה של 100 מגה הורדה ו-3 מגה העלאה. בפועל ההתייחבות היא ל-50 מגה הורדה, ו-0.01 מגה העלאה. מחיר החבילה הוא 110 שקלים לחודש, ולאחר שנה, המחיר עולה ל-140 שקלים. בנוסף, בזק מציעים חודש ראשון חינם.
בשבוע הבא, לאחר ההשקה הרשמית של החבילות של IBC, יתבהרו פרטים נוספים, ונוכל ללמוד יותר בבירור על המקום שלה בשוק המקומי.
|
תשתית סיבים אופטיים – גם בישראל |
נחזיק אצבעות למחירים ריאליים
ושיציעו גם מהירויות יותר נמוכות וסימטריות בשביל המשתמשים היותר קלילים.
בקיצור, יהיה מעניין עד שבוע הבא…
למגיב 5 – תשובה לשאלות
1. עבור 1 גי'גה ביט של אינטרנט, אתה כן תזדקק לכונן SSD, שכן הכוננים כיום הטובים מגיעים לכ 150 מגה בייט לשנייה בכתיבה וקריאה רצופה, חלקם מגיעים אף ל 200 מגה בייט בלחץ בעלי הפלטות של 1 טרהבייט, וגם אז זה לא יציב.
לכן? אם תוריד תוכן למשל במהירות של 1 גי'גה ביט + מערכת ההפעלה שלך + דברים שרצים על הקשיח, אתה לא תוכל לנצל את האינטרנט ומה שיקרה הוא שהכונן שלך ייחנק, אתה מפציץ אותו במידע נגיד ב 100 מגה בייט ומה נשאר לו בדיוק עבורך ועבור המערכת?
אין ספק ש SSD זה חובה עבור משתמשים שירצו בעתיד לרכוש אינטרנט שכזה, שכן גם כיום המחירים כלל לא מיועדים לצרכנים פרטיים ( מדובר על 1770 שקל כאשר מיזם הסיבים ייגמר לעסקים )
בנוסף, בעוד מספר שנים, כשזה יהיה די פופולארי אולי, רוב המחשבים יגיעו עם SSD כסטנדרט שכן כבר היום אין שום סיבה במפרט בתקציב סביר שלא להכניס אחד כזה והמחירים יילכו ויפלו מן הסתם.
2. כבר כיום, במידה ויש לך נתב, הוא ככל הנראה לא תומך במהירות הגבוהה יותר מ WAN TO LAN ביותר מ 100 מגה ביט…
מה מסתבר? שנתב למשל כגון 1043ND בגרסא של 1.8 אינו מסוגל לתת 200 מגהביט של הוט, אלה רק ראוטרים חדשים מאוד יחסית.
3. AC מדבר על תקן WIFI חדש במהירויות ותדרים אחרים.
" ו-3 מגה העלאה, כשההתייחבות היא ל-0.01 מגה" איך הם לא מתביישים למכור את החרפה הזו?
750K לחבילות 15 מגה. 12 שנים תקועים עם קצב העלאה דרקוני, אין לזה אח ורע בעולם המערבי. וכל זה בשביל תאוות בצע ולא ממגבלה טכנולוגית. איפה הרגולטור שילאים את התשתית וישיב אותה לבעלות הציבור שמימן את הקמתה עוד לפני ימי בזק העליזים.
10 סימטרי עדיף על 40 לא סימטרי
אז שיציעו גם מהירויות כאלה במחירים שפויים.
ל Danny Krolick נטישה המונית? חהחה..
על איזו נטישה המונית אתה מדבר? על פי הדיווחים של החברות, בערך כ 30% בלבד גולשים במהירויות של 100Mb בלבד, שכן, ככל הנראה רובם מיועדים להורדת סרטים, אתה חולה אפלוד, נכון? מה אותם האנשים שרכשו 100מגה ביט וסה"כ מורידים סדרות? או צפייה ישירה? מה אכפת להם מהאפלוד? סוד? לא אכפת להם.
כ 60% גולשים במהירויות של כ 30 מגהביט על פי החברות, אתה חושב שהם צריכים את ה 100/100? בחייך… כולם יושבים על חבילות טריפל + טלפון לאישה וכו'… אותם אנשים ממש לא הולכים לנצל את ה 100/100 נתחיל מזה.
אז על איזו נטישה המונית אתה מדבר? על כמה אלפי אנשים שבאמת מבינים עניין יעזבו? כל השאר יישארו בחבילות שיהפכו לעוד יותר אטרקטיביות בעקבות הורדת מחירים בכדי שיישארו בחברה, אלה מה חשבת? 😉 אלו אנשי משפחות ולא אנשי הורדת סרטים.
תהיה ריאלי.
ל- 7 – 1770 עבור בית עסק ל 1 גי'גה ביט
זה המחיר.
כן, כל עוד יש לך את כל הנתונים האלו, אתה מסודר מלבד… עניין קטן אחד…
איפה אתה גר? LOL
אם אתה גר ביישוב, או במיקום של וילות, או פריפרייה אבל במקום קצת נידח ולא עיר גדולה? אכלת אותה. מיזם הסיבים יגיע אלייך בעוד שנים רבות.
תבין, העניין הוא לייצר ולעשות כסף, ועל כך הם פונים לערים גדולות כגון תל אביב, ראשון לציון, אשדוד, פתח תקווה וכו' וכו'
אף אחד לא שם קצוץ על כפרים, קיבוצים או נגיד גן יבנה או משהו כזה, אין שם הרבה כסף והם האחרונים בתור, זה גם חלק מהתוכנית.
בבקשה שמישהו יסביר לי את ההשוואה המוזרה בין נחושת לסיב…
ממתי סיב אופטי הוא "חזק"?
מה הכוונה "מאוד מאובטח"? מה הקשר בין אבטחה לתווך? נראה לכם שאי אפשר לחתוך סיב ולחבר לאחר מכן?
מה זה "רגיש למאמצים"? בחייאת, לא הבנתי!
ל-1 גיגה ביט לא…
ל-1 גיגה ביט שזה 128 מגה בייט
לא יהיה צורך בSSD?
כוננים קשיחים רוב הסיכויים לא יעמדו ב128 מגה בייט רצוף, לא?
וגם יהיה צורך בנתבים וכרטיסי רשת AC, לא?
ל-6 mmemorex
תודה על התשובה
השאלות לא היו לגבי אלא למי שאין לו את התשתית
לי יש בנייח SSD בנייד SSD + כרטיס רשת מובנה של AC
וראוטר AC – אז אני מוכן? לא?
עכשיו איפה מוצאים כל חודש 1770 שח…
למגיב 9
סיב נחושת לא מאובטח מכיוון שהוא פולט שדה מגנטי שניתן להשתמש בו למטרות זדון. הוא פחות רגיש ללחץ עליו מהסביבה בה הוא נמצא ויהיו פחות הפרעות בשידור שלו.
הסיבה לאפלוד לא סימטרי:
1. השקעה מיותר על הצרכנים שגם ככה 95% מהאנשים אין להם מה לשדר החוצה לעולם
2. החברות לא רוצות לספק אפלוד גבוה כי זה יגרום להרבה משתמשים להתקין שרתי FTP/HTTP ושרתי משחק בבתים שלהם (זה יפגע בחברות אחסון שיש להם הסכם עם חברות האינטרנט)
אפלוד של 500Mb יכול תאורטית לספק שירות HTTP ל100 איש בכל רגע נתון
(5 מגה ביט לכל גולש – זה מספיק בשביל טעינת עמוד בצורה נורמלית)
אל תשכחו עד לפני כמה שנים 5Mb היה מהירות ההורדה שלכם!
ואם יש לכם אתר פרטי/עסק קטן גם ככה לא תגיע לרף הזה של 100 איש באותו הרגע נימצאים באתר. בקיצור אפלוד גבוה יצור כאוס שלם בעולם האינטרנט בעזרת זה שיתן לעם המון כח לשדר אינפורמציה לעולם – דבר שהממשלות והתאגידים לא אוהבות
ל – 10: זה עדיין לא מצדיק את המהירות המגוחכת בארץ
בכל העולם זה נהוג רק אצלנו לא, 500 מגה העלאה זה מוגזם לרוב הציבור אבל 10-50 מגה העלאה לא יהפכו עולמות, מה גם ששירותי הענן דורשים זאת. אתה דופק טכנולוגיה חדישה וזמינה שוב לטובות אינטרסים עסקיים של חברות ענק כנגד הציבור
לצרכנים יש הרבה מה לעשות עם העלאה מהירה
לצרכנים יש הרבה מה לעשות עם העלאה מהירה. דוגמאות:
1. שליחת קבצים גדולים מאחד לשני.
2. העלאת ההארד דיסק שלהם כולו לגיבוי בענן.
3. שידור וידאו ב- Streaming באיכות HD.
4. שיחות וידאו באיכות HD (תוצר לוואי של 3).
5. בטורנטים שהטרקרים שלהם דורשים שתעלה את אותה כמות המגות שאתה מוריד, יהיה אפשר לעשות seeding מהיר ויעיל בלי להשאיר את המחשב דלוק 24/7 ולשרוף חשמל לחינם.
יש הרבה מה לעשות עם מהירות העלאה גבוהה, וברגע שהיא תיכנס כסטנדרט לשוק האפשרויות רק יגדלו.
ל-10, אז איך אתה מסביר את זה שברב מדינות המערב ההבחנה הזו לא קיימת כלל, סימטרי לכולם?
לאיתן
היי איתן,
הכותב התבלבל,סיב אופטי הוא באמת לא חזק וכיפופים יכולים לגרום לכך שהאות יונחת בצורה משמעותית בתווףך.
הסיב יותר מאובטח כי קשה יותר לצותת לו בגלל שהוא קרינה של אור ודרך הנחושת עובר זרם חשמלי,שיוצר שדה אלקטרומגנטי ולכן קל יותר לצותת לו מאשר לסיב רגיל.