לקחנו לבדיקה את מכשיר הדגל החדש של הענקית הקוריאנית כדי לראות האם המהפך העיצובי שלה יצליח לעגן אותו מחדש כמכשיר הדגל האולטימטיבי, כשבחוץ התחרות עזה מתמיד
הקדמה – להיות מספר אחד זה כבר לא מספיק
לפני כמה שנים, אנדרואיד עוד לא הייתה מספיק יציבה בשביל השוק המרכזי. אין מה לעשות, זאת האמת. באותם ימים, האייפון היווה אלטרנטיבה יציבה יותר, ידידותית יותר ופשוט טובה יותר ממכשירי האנדרואיד הכי טובים. אפשר להגיד שבתקופה שסמסונג הוציאה את ה-S3 התמונה החלה להשתנות. היום המצב הוא שונה לחלוטין ומכשירי דגל מעולים תוכלו למצוא אצל כל היצרניות, בין אם מדובר ב-LG, סוני, מוטורולה, הוואווי, אפל או סמסונג כמובן. להוציא מכשיר ממש טוב לשוק זה כבר לא מספיק (במיוחד שאפל נכנעה והחלה לייצר אייפונים גדולים)
אז סמסונג החליטה (בעקבות נותני מכירות נמוכים מהצפוי ל-S5 כמובן) לעשות חשיבה מחדש ולשנות את הנוסחה הכה מוכרת שלה למכשירי דגל, כדי לנסות וליצור עניין מחדש ביצרנית האנדרואיד המובילה. ה-S6 מהווה את השינוי המהותי ביותר בגישת סמסונג כמעט מאז ומתמיד. האם זה מספיק כדי לשמור על התואר שלה כמלכת האנדרואיד? בואו ונבדוק.
אהבנו——————————————
עיצוב מתכת אלגנטי; מסך נאה למדי; מצלמה מצויינת עם פתיחה מהירה מדליקה; ביצועים מצוייניםלא אהבנו
——————————————
להתראות סוללה נשלפת, היה נעים להכיר כרטיס מיקרו SD; אין עמידות למים כמו הדור הקודם; מסך 2K בזבזני בחיי הסוללה בלי ערך מוסף; חיי סוללה פחות טובים מהדור הקודם; מחיר גבוה
גזר הדין
——————————————
סמסונג מנסה להמר על כך שאם היא תרביץ "אפל", כלומר תספק מכשיר פרמיום שנראה מאוד אלגנטי אך למעשה יש בו פחות תכונות מהמתחרים וכל זאת במחיר גבוה מתמיד, אנשים עדיין ירוצו לקנות. עלינו זה לא עבד וניתן לומר בפה מלא שלא היינו ממליצים על ה-S6 לאף אחד, לא כשיש מכשירים כמו ה-G4 של LG בדרך או ה-Z4 של סוני. אכזבה אמיתית.
מפרט טכני
דגם: Samsung Galaxy S6 SM-920F
מערכת הפעלה: אנדרואיד 5.0.2 Lollipop
מעבד: Exynos 7420 עם ארבע ליבות מסוג A57 במהירות 2.1 ג'יגה הרץ ועוד ארבע ליבות מסוג A53 במהירות 1.5 ג'יגה הרץ
מעבד גרפי: Mali-T760MP8
זיכרון: 3 גיגה-בייט RAM
נפח אחסון: 32 ג'יגה בייט
הרחבת micro SD: אין
מצלמה אחורית: 16 מגה פיקסלים, אוטו פוקוס, לד פלאש, צילום ווידאו ב-Full HD ב-60 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P ב-120 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 5.0 מגה פיקסלים, צילום ווידאו ב-1440P
מסך: Super AMOLED בגודל 5.1 אינץ' ברזולוציית 2560 * 1440 (צפיפות מסך של 577 פיקסלים)
קישוריות: HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0
ממשק חיבור: USB 2.0
סוללה: ליתיום-יון, 2,550 mAh
מידות:6.8 * 70.5 * 143.4 מ"מ
משקל: 138 גרם
מחיר רשמי: 3,799 ש"ח
https://www.youtube.com/watch?v=CnYtWWDor2s
עיצוב – כניעה מוחלטת לביקורות
מאז ומתמיד, ניתן לומר שהביקורת העקבית ביותר שסמסונג חטפה על מכשירי הדגל שלה היא הרגשתם "הפלסטיקית" לעומת המתכתיות של מכשירי דגל אחרים, כמו ה-HTC One אבל בעיקר האייפון. באופן אישי, מעולם לא חלקתי את אותה ביקורת, כאשר לטעמי סמסונג הקפידה ליצור מכשירי פלסטיק באיכות הגבוהה ביותר אשר מרגישים נהדר ביד.
אך כנראה שהביקורת עשתה את שלה, ולאחר ניסיון כלים עם הגלקסי אלפא, סמסונג משחררת מכשיר דגל העשוי ממתכת. מדובר במכשיר אלומיניום שאכן מרגיש איכותי ביותר. האם חיי השתנו מקצה לקצה בעקבות מגע המתכת? ממש לא. גם ה-S5 וה-S4 הרגישו לי מעולה ביד "למרות" הפלסטיק ואני בהחלט לא שותף להרגשה שמתכת היא בהכרח טובה יותר, בטח שלא במחיר הזה. והמחיר יהיה ללא ספק כבד לחלק מהמשתמשים כי סמסונג מוותרת על שתי תכונות שהיו כה מזוהות עם כמעט כל מכשירי האנדרואיד שהיא הוציאה באשר הם: סוללה נשלפת וכרטיס הרחבה מיקרו SD.
בואו ונשים את הקלפים על השולחן. סוללה נשלפת (הכוונה לנשלפת ע"י המשתמש ולא רק ניתנת להחלפה בקלות במעבדה) היא תכונה ארכאית ששורשיה הגיעו מהימים הראשונים של הסלולר שבהן הסוללות היו חלשות להחריד והמכשירים היו בזבזניים להחריד. צרכנים כבדים פשוט התרגלו לתכונה הנ"ל, אך כיום במחיר של סוללה מקורית סביר להניח שתוכלו לקנות מטען נייד איכותי עם נפח גדול מאשר הסוללה המקורית. לכן אני אומר ברוך שפטרנו על התכונה הזו.
אבל לוותר על כרטיס מיקרו SD? תכונה כה מזוהה של מכשירי סמסונג באשר הם? קשה לי להתגבר על כך ואני בטוח שצרכנים שרגילים להשתמש בכרטיס זיכרון ומעבירים ממכשיר למכשיר את המדיה שלהם בקלות רבה לא ישוכנעו בקלות לוותר על כך.
שלא תבינו לא נכון, ה-S6 הוא מכשיר מעוצב להפליא (ושדומה באופן שיותר ממעורר חשד לאייפון 6 בזוויות מסויימות) שמרגיש נהדר ביד. מגע המתכת המעוגלת יחד עם הזכוכית משני הצדדים (גורילה גלאס 4 דרך אגב) באמת נותנים הרגשה של מכשיר פרימיום, אבל אני באמת לא חושב שזה היה שווה את המחיר.
מסך – מי ביקש פיקסלים ולא קיבל
ה-S6 מגיע עם הגימיק האחרון במכשירים הסלולריים שלכם, מסך ברזולוציית 2K או 1440P בגודל 5.1 אינץ'. מה שזה אומר זה שיש לו צפיפות מסך של 577 PPI והרבה יותר פיקסלים ממה שצריך. אני מבין את היצרניות שמרגישות צורך ליישר קו עם המגמה הזו של מסכי 2K אבל זה מתסכל אותי בתור צרכן. אין יתרון למסכים הללו בגדלים האלו, אין שום סיכוי שתוכלו לראות הבדלים ברזולוציה מעל Full HD אך צריכת הסוללה גודלת כי יש יותר פיקסלים לאכלס. במקרה הנ"ל, למרות שהמסך גם חד להפליא ועם בהירות מסנוורת ממש, מצאתי שהצבעים רווים מדי, תופעה שהייתה שכיחה בעבר למסכי ה-Super AMOLED של סמסונג, אבל כזו שחשבתי שנפטרנו ממנה אחרי המסכים המעולים של ה-S5 וזה של הנוט 4 (שאף הוא היה באותה רזולוציה אך בגודל גדול יותר כמובן). זה בהחלט לא קריטי אבל מאוד בולט לעין.
שמע – שומעים בסדר
חזית השמע לא מרגשת במיוחד. בניגוד לחלק מהמתחרים, ה-S6 מגיע עם רמקול חיצוני יחיד אשר מספק איכות קול סבירה עד טובה. הרמקול ממוקם בחלקו התחתון של המכשיר מה שאומר שלא תכסו אותו עם היד כאשר תחזיקו את המכשיר וזה תמיד טוב. איכות השמע בשיחות היא טובה למדי ומספקת לחלוטין.
מצלמה – תמיד בקצות אצבעותיכם
המכשירים החכמים שלנו כבר מזמן התקרבו הרבה יותר להיות מצלמות עם יכולות סלולריות מאשר ההפך, וסמסונג תמיד ניסתה לעמוד בחוד החנית של החזית הזו. ה-S6 הוא לא שונה כאשר הוא מגיע עם חיישן Sony IMX240, אותו אחד שתמצאו בנוט 4, אך עם טווח מפתח צמצם רחב יותר העומד על f/1.9, מה שנותן תוצאות טובות יותר בתנאי תאורה נמוכים יותר. באופן אישי, אני לא ראיתי שיש שיפור בצילומי הלילה, הם נראים רע כתמיד אצל כל הסמארטפונים.
אפליקציית המצלמה פשוטה מאי פעם ומאפשרת שימוש מהיר וקל לרוב המוחלט של המשתמשים. אגב, לגבי שימוש מהיר, לחיצה כפולה על מקשה הבית מכל מצב (גם כאשר המכשיר נעול) תעלה את אפליקציית המצלמה תוך פחות משנייה, מושלם עבור אותם רגעים שצריכים לצלם בזריזות.
אם אתם משתמשים מנוסים יותר, ניתן להפעיל מצב מתקדם למצלמה ולקבוע באופן ידני הרבה הגדרות כמו רמת ISO, איזון הלבן, רמות חשיפה ועוד. בהחלט אפשרויות מבורכות שעד כה דרשו אפליקציית מצלמה נפרדת ויקרה.
אבל גם אם אתם לא משתמשים מתקדמים, יש עדיין המון מה לעשות. כל מצבי הצילום שאתם מכירים מהגרסאות הקודמות של טאצ'וויז עדיין כאן, רק שייתכן שאת חלקם תצטרכו להוריד בנפרד כתוספות מהחנות. סמסונג עושה זאת כדי לשמור על דברים פשוטים ונקיים, ובעיקר כדי לחסוך מקום לאחר אין ספור ביקורות (מוצדקות) על השטח הפנוי המגיע עם מכשיריה.
בשורה התחתונה, חווית הצילום ב-S6 היא בסטנדרטים הגבוהים שסמסונג עצמה הציבה.
ביצועים – מהיר מאוד, כצפוי
אם יש תחום שלכתוב עליו זה יחסית משעמם זהו תחום ביצועי מכשירי הדגל באנדרואיד. כבר כמה דורות שהביצועים של המכשירים נעים בין טובים מאוד למצויינים, כאשר החומרה מספקת הרבה מעבר למה שהמשתמש הממוצע מבקש וגם מעל מה שהמשתמש הכי תובעני יכול לרצות. ה-S6, עם השבב ה-Exynos 7 7420 שלו המכיל 2 סטים של מעבדים מרובעי ליבות, לא מאכזב ומספק ביצועים יוצאים מן הכלל בכל חזיתות השימוש האפשריות.
בואו ונבדוק את מבחני הביצועים:
3DMark Ice Storm Unlimited (בדיקות גרפיות) – התוצאה: 22,170
Kraken (בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 6185.9
Sunspider בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 1,781.7
GFX Bench T-Rex HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה:.57 FPS
GFX Bench Manhattan HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 26 FPS
Geekbench Single core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 1,493
Geekbench Multi core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 5,080
ה-S6 לא רק מנצח בגדול במבחני הביצועים, הוא מרסק את המתחרים עם ציונים כמעט כפולים מהמובילים הקודמים בטבלה בחלק מהבדיקות. מרשים ביותר.
חיי סוללה – המחיר הכבד של רדיפה אחרי מספרים
זוכרים שדיברתי על המחיר הכבד של רזולוציות גבוהות, שהוא נובע מצריכה סוללה גבוהה יותר עקב ריבוי פיקסלים? אז חששותי לא היו לשווא ולצערי אפשר בקלות להגיד שחיי הסוללה של ה-S6 לא טובים בהשוואה לאלו של קודמו. לא רק שנפח הסוללה ירד מ-2,800mAh אצל ה-S5 ל-2,550 mAh ב-S6, הרזולוציה הגבוהה גרמה לכך שהסוללה החזיקה בלחץ יום שלם בשימוש רגיל.
יותר מכך, שימוש כבד, ובמיוחד כזה כמו שמבחני הביצועים יוצרים, רוקן את הסוללה בקצב מסחרר. כל בדיקה גרפית שביצעתי בחלק הביצועים של הביקורת רוקנה את המכשיר בין 15 ל-20 אחוז מהסוללה. זה המון. וזה מאכזב. כן, עדיין תוכלו למצוא את מצבי חיסכון הסוללה המעולים של סמסונג, כאשר ה-"קשוח" מביניהם בעצם הופך את המכשיר שלכם ל-Dumbphone שחור לבן מה שמאפשר לו חיי סוללה ארוכים במיוחד. אבל ביום יום אין לנו ספק שאתם הולכים להתאכזב מחיי הסוללה של המכשיר.
ממשק ותוכנה – סינרגיה מעולה עם גוגל
כידוע, כחלק ממערכת ההפעלה האחרונה של גוגל, לוליפופ, היא הציגה שפת עיצוב חדשה בשם Material Design (ותרשו לי לא לנסות אפילו לעברת את המונח). הרעיון הוא חזרה לבסיס, עם צבעי יסוד, קווים נקיים, עיצוב שטוח אשר בנוי בשכבות ומשתלט על כל שטח התצוגה. שפת העיצוב החדשה התקבלה בחיוב אצל המבקרים וניתן לומר ששילובה עם ממשק הטאצ'וויז של סמסונג הלך מצויין.
המערכת נראית נקייה וחלקה כמו שגוגל התכוונו, אך עדיין לא ניתן להתבלבל ולחשוב שמדובר במשהו חוץ מטאצ'וויז. סמסונג המשיכה את קו המינימליזם שהתחילה בו עם הנוט 3, הנוט 4 וה-S5 ויותר לא תהיו מוצפים בתפריטים על גבי תתי תפריטים עם אין ספור אפשרויות. הכל נמצא למראית עין בצורה פשוטה ואם עדיין אתם לא מוצאים משהו, תמיד יש אפשרות חיפוש מהגדרות המכשיר.
נושא קריאת טביעת האצבע שופר ביותר וכעת במקום החלקה על מקש הבית (מה שהרגיש מאוד לא טבעי וממש לא עבד טוב ב-S5) ניתן פשוט ללחוץ עליו בדומה לאייפון 6. זה הרבה יותר נוח ועובד הרבה יותר טוב אבל בגלל שמקש הבית הוא בצורה מלבנית, מטבעו הוא יתפוס רק חלק מטביעת האצבע בכל פעם, ולמרות תהליך למידה לא רע של סמסונג, זיהוי טביעת האצבע לא מתבצעת באופן חלק בכל פעם. באייפון 6 למשל זה כמעט מושלם ולסמסונג יש הרבה מקום לשיפור.
מה עוד?
חובבי הכושר שביניכים יוכלו למצוא את חיישן קצב הלב בגב המכשיר ליד המצלמה בדומה ל-S5. אני עדיין מחשיב את זה כגימיק טהור, כי מי שבאמת מעוניין במדידת קצב לב מדוייקת ונוחה ימצא דרכים אחרות לעשות אתזה מאשר להחזיק את האצבע על גב הסארטפון שלו (שעונים וצמידים חכמים למשל). ה-S6 מתהדר בטעינה מהירה, תכונה מאוד מבורכת אשר יכולה להטעין את סוללת המכשיר מ-0 עד ל-90% בפחות משעה. גם טעינה אלחוטית מגיעה כברירת מחדל, וזה תמיד דבר חיובי.
סיכום – לא כל הנוצץ זהב הוא
בואו נשים את הקלפים על השולחן. אני לא אוהב את ה-S6. זה לא שהוא מכשיר רע בפני עצמו. הוא יפה, נוח, עם מסך טוב מאוד, ביצועים מעולים, ממשק נוח וחיי סוללה סטנדרטיים. אבל כל זה כבר היה בדור הקודם. אני אפילו אגדיל ואומר שכל זה היה כבר לפני שני דורות. סמסונג הימרו לטעמי חזק מדי על הכיוון הלא נכון. אני לא אומר שחברה צריכה לנסות להתקדם ליניארית במפרט הטכני סתם לטובת מספרים גבוהים יותר ללא תוכן אחריהם, אבל סמסונג ממש הולכת אחורה. היא מספקת עיצוב מתכתי שרחוק מלהוות מהפכה (העיצוב לא היווה בעיניי בעיה בעבר), מורידה תכונות כמו סוללה נשלפת, כרטיס זיכרון ועמידות למים ומספקת סוללה שלא רק בעלת נפח קטן יותר מהדור הקודם, צריכה לספק מעבד חזק יותר ומסך צפוף הרבה יותר. וכל זה דרך אגב, במחיר גבוה יותר.
המחיר הרשמי של ה-S6 לגרסת ה-32 ג'יגה הוא 3,799. זה המון כסף ויותר ממה שסמסונג גבתה על מכשירי הדגל הקודמים שלה בעת ההשקה. רגע, משהו מריח לי כאן מוכר… עיצוב מתכתי ומוכר, היעדר תכונות מפתח ומחיר מנופח ללא סיבה נראית לעין? יש עוד חברה אחת שעונה על כל הקריטריונים הללו בעיניי, חברה שסמסונג מנסה לחקות כבר הרבה זמן. אבל הפעם היא הולכת צעד אחד רחוק מדי, ובעוד משתמשי אפל נוטים להיות נאמנים למותג שלהם, קשה לי לראות את משתמשי סמסונג רצים בהמוניהם לקנות את המכשיר הזה. הייתי אומר אפילו שכל מכשיר דגל אחר יהיה עדיף על ה-S6 מבחינת עלות/תועלת. אני גם לא היחיד שאומר את זה, כאשר בזמן כתיבת שורות אלו מתפרסמת ידיעה לפיה נתוני המכירה של ה-S6 העולמיים עומדים על כ-10 מיליון יחידות לאחר חודש, שזה מעבר לגרוע, זה קטסטרופלי בשביל חברה כמו סמסונג. מאכזב מאוד סמסונג, פשוט מאכזב.
הטוב
- עיצוב מתכתי אלגנטי
- מסך שנראה טוב מאוד
- מצלמה מצויינת עם פתיחה מהירה
- ביצועים מצויינים
הרע
- יקר מתמיד (עולה כמו נוט 4 בעת ההשקה)
- חיי סוללה מאכזבים
- אין כרטיס הרחבה
- אין סוללה נשלפת
- אין עמידות למים
- אין צורך במסכי 2K בגדלים הללו, חיי הסוללה סובלים מכך ללא שום ערך מוסף